DOMOV

Provansalska potepanja

Na pot v manjši skupini

Na pot v manjši skupini

6 dni

Francija

Datum

22.06. - 27.06.2021

Cena

729,00 € pri najmanj 25 osebah829,00 € pri najmanj 15 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 140,00 €Odpovedni riziko: 46,00 €Prazen sedež poleg vas v avtobusu: 125,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15,00 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

MIRNE SREDNJEVEŠKE VASICE, OLJKE, CIPRESE, PINIJE, VINOGRADI,

NASADI SIVKE, OMAMNE DIŠAVE, PRELESTNE BARVE, KOZARČEK PASTISA, IZJEMNI RAZGLEDI! 

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 4. uri.

Vožnja mimo Genove in San Rema v Francijo. Cilj današnjega dne je Azurna obala, nepopisno lep del Sredozemlja s slikovitimi ribiškimi vasicami, bujnim sredozemskim rastlinjem in seveda azurno modrim morjem. Zaradi vseh teh lepot sodi Azurna obala med najbolj obiskane francoske pokrajine, tukaj preživljajo svoje počitnice najslavnejše osebe z vsega sveta. Ustavili se bomo v majhni vasici Èze, ki se ponaša z najbolj slikovito lego na obali. Pravijo ji tudi »Orlovsko gnezdo« in od tod je prekrasen razgled na celotno riviero, ob lepem vremenu seže celo do Korzike. Tukaj sta dve slavni tovarni parfumov Galimard in Fragonard, obiskali bomo eno izmed njiju, dišeče stekleničke pa bomo lahko tudi kupili.

Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

 

Zajtrk.

Vožnja v Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, kjer bomo obiskali monumentalno gotsko baziliko sv. Marije Magdalene (v kripti so njene relikvije) s Kraljevskim samostanom in križnim hodnikom.

Nadaljevanje poti v Aix-en-Provence, staro prestolnico Provanse, ki jo krasi več kot sto vodnjakov. Da je kraj povezan z vodo, nam pove že staro rimsko ime Aquae Sextiae. Mesto je doživelo največji razcvet v 17. in 18. stol., ko so zgradili zelo lepo okrašene palače. Vse to bomo na sprehodu po mestu tudi videli, obiskali pa bomo tudi katedralo. Aix poznamo tudi kot rojstni kraj Paula Cézanna, ki je tukaj ustvaril svoja najlepša dela.

Nato vožnja v notranjost Provanse v Tarascon. Ogled enega najlepših francoskih srednjeveških gradov, ki stoji na nabrežju reke Rone. Vožnja v hotel.

Nastanitev, večerja in nočitev.

Zajtrk.

Vožnja v Avignon, danes gotovo eno najprivlačnejših krajev južne Francije, nekoč pa pomembno papeško mesto, saj so tukaj kar 68 let prebivali in vladali papeži – od leta 1309 do 1377. Sprehod po mestu z ogledom mogočne Papeške palače (14. stol.), katedrale in slavnega mostu na reki Roni, ki ga je priljubljena otroška pesem »Sur le pont d’Avignon on y danse …« ponesla v večnost.

Nadaljevanje poti v Orange, nekdaj keltsko prestolnico, kasneje pa pomembno rimsko središče. V 16. stol. je bilo mesto v lasti rodbine Orange – od tod tudi ime. Mesto se ponaša z odličnima rimskima spomenikoma, ki si ju bomo tudi ogledali. To sta Slavolok zmage ter velikansko in dobro ohranjeno antično gledališče.

Vožnja v Le Pont du Gard, kjer stoji eno izmed čudes antičnega sveta: trinadstropni akvedukt v dolžini 49 km, veličastna zgradba obokov in stebrov, ki je oskrbovala rimski Nîmes z vodo.

Za konec dneva smo prihranili obisk živahnega mesteca St- Remy-de-Provence – spomnili se ga bomo kot rojstnega kraja Nostradamusa ter kot mesta ustvarjalnosti velikega Van Gogha.

Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

Zajtrk.

Dan bomo začeli z obiskom samotne cistercijanske opatije Sénanque, ki kraljuje v dolini sredi cvetočih polj sivke. Ogled izjemne arhitekture.

Nato se bomo povzpeli do lepega mesteca Gordes, ki čepi na skalnatem robu planote Vaucluse. Ozke uličice in častitljivo stare hiše so postale raj za umetnike in njihove galerije. Uživali bomo v odkrivanju lepot tega mesteca.

Nato vožnja v Roussillion (s krajem je povezana kruta zgodba), kjer nas bodo presenetile hiše v vseh odtenkih okre. Nato nas čaka nekaj nenavadnega: sprehod po poti okre (1 km), kjer bomo lahko raziskovali stare površinske jame oz. kamnolom, kjer pridobivajo okro. Pogled na celotno paleto okre bo več kot navdušujoč: od marelične, oranžne, rdeče, zlate, pa vse do temnih, celo sivih tonov!

Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

Zajtrk.

Dopoldne vožnja po nadvse zanimivi samotni pokrajini Camargue, naplavljeni nižini v delti reke Rone s čudovitim živalstvom in rastlinstvom, ki je nikakor ne smemo izpustiti.

Najprej obisk srednjeveškega kraja Aigues Mortes, katerega začetki segajo v 13. stol. in so povezani s križarskimi pohodi. Sprehod po utrjenem mestu nas bo prestavil za mnogo stoletij nazaj in zdelo se nam bo, da moderna sedanjost ne obstaja.

Nato ogled značilne camargueške ribiške vasice majhnih hišic z imenom Les Saintes-Maries-de-la-Mer, kjer nas bo presenetila cerkev, ki močno spominja na trdnjavo.

Vožnja v Arles, rimsko prestolnico Provanse, srednjeveško cerkveno središče, v zadnjih dveh stoletjih pa meko za najrazličnejše umetnike, ki jih je navdihovalo mesto in njegovi prebivalci: Bizet, Picasso, Van Gogh, Gauguin … Na sprehodu po mestu si bomo ogledali nekaj najpomembnejših znamenitosti: cerkev sv. Trofima – ena izmed največjih umetnin provansalske romanike, rimsko gledališče, slovito areno …

Nato se bomo zapeljali do starega mlina v Fontviellu, o katerem je pisal pisatelj Alphons Daudet – spomnili se bomo njegovega dela »Pisma iz mojega mlina«.

Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

Zajtrk.

Vožnja v Les Baux de Provence, nadvse slikovito vas s trdnjavo ali »provansalskimi Pompeji«, ki velja za eno najlepših francoskih vasi. Ogledi vasi z elegantnimi renesančnimi hišami, nato pa  ostankov zgornje trdnjave, kjer je bil nekoč dvor bauške gospode.

Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 5 polpenzionov v hotelih s 3 zvezdicami (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC), osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi