DOMOV

Počitnice v Dolomitih v dolini Fassa

Na pot v manjši skupini

Na pot v manjši skupini

6 dni

Italija

Datum

13.07. - 18.07.2021

Cena

569,00 € pri najmanj 25 osebah599,00 € pri najmanj 15 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 110,00 €Odpovedni riziko: 35,00 €Prazen sedež: 85,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15,00 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

BIVANJE V TRADICIONALNEM HOTELU Z VSAKODNEVNIMI IZLETI V SLIKOVITO OKOLICO VISOKIH GORA

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Benetk in po dolinah Sugana, Cembra in Fiemme v dolino Fassa – v srce Dolomitov. Nad zelenimi travniki in gostimi gozdovi se dvigajo visoki vrhovi Dolomitov, ki zlasti ob jutrih in večerih zažarijo v soncu in pozdravljajo ljubke vasice pod njimi. Ustavili se bomo na začetku doline, v Moeni, ki s svojo vilinsko lepoto očara obiskovalce. Na gričku sredi vasi kraljujeta dve cerkvi: mlajša in večja z mnogimi umetninami v notranjosti, posvečena sv. Vigiliju, krajevnemu zavetniku, ter starejša iz 12. stol. s freskami in lesenim stropom. 

Nadaljevanje poti po dolini na obrobje vasice Pozza di Fassa do našega hotela, kjer bomo ostali ves čas našega bivanja v Dolomitih. Nastanitev. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Vigo di Fassa, ki je bilo v visokem srednjem veku versko in upravno središče doline. Že od daleč bomo zagledali visok ošiljen zvonik gotske cerkve sv. Janeza, ki se harmonično spaja z gorami v ozadju. Začetki segajo v langobardsko-karolinško obdobje, današnja velika gotska stavba pa je iz leta 1589. Poleg arhitekture nas bodo prevzele tudi umetnine v notranjosti, predvsem freske iz 15. stol. s prizori iz življenja sv. Janeza Krstnika. 

Nato vzpon z žičnico med vrhove pogorja Rosengarten (italijansko Catinaccio), ki slovi po čudovitih sončnih zahodih – takrat se namreč gore zaradi dolomitskih kamnin odenejo s prelestno rožnato barvo. Sprehod v privlačno in nadvse dišečo gorsko okolico, kjer bomo slišali, zakaj se pogorje imenuje Rosengarten – legenda o kralju Laurinu in njegovem rožnem vrtu. 

Prosto popoldne za počitek ali individualne sprehode v čudovito okolico. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Danes nas čaka nadvse prijeten izlet križemkražem po Dolomitih. Najprej vožnja na precej široki prelaz San Pellegrino (1918 m), od tod vozijo žičnice na okoliške gore, med njimi na Col Margherita.

Nadaljevanje poti v Falcade, pomembno letno in zimsko turistično središče, ki leži v dolini v objemu gora. Najprej bomo obiskali muzej Augusta Murerja, enega najpomembnejših italijanskih kiparjev 20. stol., ki domuje v nenavadnem modernem gradiču na začetku vasi. Nato se bomo sprehodili po starem delu vasi, kjer še zmeraj živi stara arhitektura lesenih hiš. 

Naslednji postanek bomo naredili v vasici Canale d’Agordo, ki leži stisnjena pod gorami in slovi kot rojstni kraj Albina Luciania, papeža Janeza Pavla I. Ogled glavnega trga z župnijsko cerkvijo in spominskimi obeležji. 

Vožnja v prisrčno vasico Alleghe, ki leži na polotočku istoimenskega jezera. Kraj je priljubljeno letovišče, saj je poleti izhodišče za mnoge izlete, pozimi pa raj za smučarje na bližnji Civetti. 

Nato vožnja v dolino Pettorina, od tod pa z žičnico pod Marmolado, najvišji gorski masiv v Dolomitih z ledeniki in odličnimi smučarskimi progami. Na višini 2950 m bomo obiskali muzej v spomin na hude boje v prvi svetovni vojni – tukaj je bila namreč dolomitska fronta. Z žičnico se bomo potem odpeljali še višje, pod sam vrh Marmolade. Od tod so prekrasni razgledi na okoliške vršace, ob lepem vremenu seže oko celo do avstrijskega Grossglocknerja. Spust v dolino. 

Nadaljevanje poti na prelaz Fedaia (2057 m), kjer se nam bo odprl pogled na veliko jezero Fedaia, in dalje v Canazei, še eno pomembno smučarsko in alpinistično središče, od koder se bomo vrnili v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne bomo obiskali zelo zanimiv Muzej ladinske kulture, ki pripoveduje o življenju in navadah starodavnih prebivalcev zaprtih dolin – Ladinov. Spoznali bomo, kako so pripravljali vsakodnevna jedila, kako so se oblačili, kako so predli, kako so se poročali, kako so praznovali prihod sv. Miklavža, razveselile nas bodo tudi maske živahnih barv … Postavili si bomo tudi vprašanje, zakaj se njihova skrinja imenuje “scrign”? 

Nato se bomo povzpeli na prelaz Costalunga in dalje do Bolzana (Bozen), ena najstarejših grofij in škofij v Alpah, zaradi bližine Dolomitov pa tudi prijetnega turističnega središča. Sprehod po starem mestnem jedru z romansko-gotsko katedralo, po ozkih ulicah prelepih hiš, katerih arhitektura kaže močne tirolske oz. avstrijske vplive. Obiskali bomo Arheološki muzej, kjer ima domovanje človek z ledenika z imenom Ötzi, ki so ga leta 1991 odkrili na italijanskem ledeniku Similaun, skoraj čisto na meji z Avstrijo. Najdba sodi med najimenitnejše te vrste, saj se iz njegovega okostja, obleke, orodja in orožja lahko sklepa o načinu življenja pred 5.300 leti na tem ozemlju. Odkritje je postavilo na glavo celo vrsto spoznanj o razvoju človeka in njegovih navadah. 

Na poti nazaj se bomo ustavili pri prekrasnem alpskem jezeru Carezza, majhnem dragulju sredi gozda, v katerem odsevajo ošiljene špice gorskega masiva Latemar. Sprehod okoli jezera rajskih modro-zelenih barv nas bo očaral. V daljavi se bomo zazrli tudi v pročelje slavnega Grand hotela, kjer so nekoč počitnikovale slavne osebnosti, med njimi avstrijska cesarica Sissi, Winston Churchill, Agatha Christie … Še vrnitev v naš hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Sprehod v zeleno dolino San Nicolo, ki se konča nekje pod mogočnim masivom Marmolade. Prosto popoldne za počitek … Poslovilna večerja. Nočitev.

Zajtrk. Slovo od prijaznega hotela. Čaka nas le še nadvse slikovita gorska vožnja z vmesnimi postanki proti domu. Najprej vožnja na prelaz Pordoi (2239 m), ki je najvišji prelaz na panoramski dolomitski cesti. 

Nato se bomo po drzno speljani gorski cesti ter s čudovitimi razgledi na mogočne gore začeli spuščati proti Arabbi, se dvignili na prelaz Falzarego, se vozili skozi Cortino d’Ampezzo, prestolnico Dolomitov, in dalje po dolomitski panoramski cesti po pokrajini Cadore proti Karnijskim Alpam

Vožnja v Sappado, zelo dolgo naselje v dolini reke Piave, ki je sestavljeno iz 15 zaselkov (borgate). Mi se bomo ustavili v zadnjem zaselku z imenom Cimma Sappada, ki leži na prevalu, torej najviše. V njeni bližini izvira Piava, za Italijane poleg Soče in Tilmenta ena izmed svetih rek. Sprehodili se bomo po vasi, ki ji zaradi izvirnosti in raznolikosti lesene alpske arhitekture z dodatki lesenih mask in cvetja lahko rečemo muzejska vas ali pa italijanski Zermatt, zagotovo pa sodi med najlepše italijanske gorske vasi. 

Še vožnja po Karniji skozi Ovaro in Tolmezzo ter po Kanalski dolini proti Ljubljani.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 5 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, naše vodstvo in organizacija. Žičnice in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane. Vrstni red ogledov in izletov se lahko spremeni glede na vremenske razmere.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi