DOMOV

Počitnice na Južnem Tirolskem v dolini Anterselva/Antholz

Gorske počitnice v objemu Dolomitov

Na pot v manjši skupini

6 dni

Italija

Datum

29.06. - 04.07.2021

Cena

549,00 € pri najmanj 25 osebah589,00 € pri najmanj 15 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 85,00 €Odpovedni riziko: 35,00 €Prazen sedež: 75,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15,00 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Značilni tirolski hotel z dobro hrano sredi gorskih travnikov, gozdov in vrhov na 1550 m!
Izleti v nadvse slikovito okoliško naravo ali počivanje na hotelskem vrtu!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja skozi karavanški predor proti Spittalu. V bližini bomo obiskali Sv. Peter v Lesu (St. Peter in Holz). Področje današnje vasi je bilo že od 12. stol. pred n. št. poseljeno s Kelti, okoli leta 50 pa so Rimljani ustanovili mesto z imenom Teurnia. Kasneje je postalo prestolnica Norika, v 5. in 6. stol. pa sedež škofije. Ogled izkopanin slavnega mesta z obzidjem, forumom, templji in termami. Videli bomo tudi muzej ter starokrščanski talni mozaik, ki velja za najlepšega v Avstriji.

Vožnja v Lienz, prestolnico Vzhodne Tirolske, kjer bomo naredili krajši postanek.

Nato se bomo zapeljali do bližnjega Tristacherskega jezera, ki leži čisto na samem v gozdu pod gorami, in se še malo sprehodili.

Nadaljevanje poti po Pustriški dolini, ki se razprostira ob vznožju Dolomitov, na Južno Tirolsko do našega hotela – nahaja se v slikoviti dolini Anterselva, čisto na severu Italije. Nastanitev v hotelu. Popoldne sprehod do jezera Anterselva, enega najlepših alpskih jezer Gornjega Poadižja. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja mimo Brunica v Campo Tures. Obiskali bomo grad Taufers (12.-14. stol.), ki stoji na strateški točki ob vhodu v dolino Aurina in je eden izmed najbolje ohranjenih in opremljenih gradov na Tirolskem – odkril nam bo bivalno kulturo tirolske aristokracije. Videli bomo knjižnico s pečjo iz okrašene majolične keramike, knežje sobane, sobo “duhov”, s freskami poslikano kapelo, sodno dvorano, ječe, orožarno ter viteško dvorano. Ogled bo prav posebno, skoraj pravljično doživetje za vse, ki imajo radi gradove in umetnost povezano z njimi. Tukaj zelo radi snemajo filme.

Nadaljevanje poti v ozko dolino Aurina, ki nas bo navdušila s prekrasnimi pogledi na okoliško gorsko pokrajino, saj dolino z vseh strani obdajajo verige tritisočakov Aurijskih Alp. Vozili se bomo skozi majhna naselja s starodavnimi prebivališči ter poznogotskimi in baročnimi cerkvami.

V vasici Lutago bomo obiskali prisrčen muzej jaslic, nato pa v bližnji vasi še izredno zanimiv muzej mineralov, ki so nastajali pred 30 milijoni let; posamezne kamne bomo lahko kupili, tudi kot nakit. Na koncu doline stoji cerkvica sv. Duha, kamor vodi stara romarska pot. Tudi mi se bomo napotili tja in se naužili miru ter svežega gorskega zraka. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Današnji dan je namenjen visokim gorskim prelazom, od koder so zares izjemni razgledi na svet Dolomitov, svet visokih gora in zelenih dolin.

Vožnja po dolini Badia, od koder se bomo dvignili na prelaz Campolongo (1875 m), ki sodi med nižje dolomitske prelaze. Pot nadaljujemo po serpentinasti cesti z dih jemajočimi razgledi na prelaz Pordoi (2239 m), ki je najvišji prelaz na dolomitski panoramski cesti. Po želji in seveda ob lepem vremenu vzpon z žičnico na sam vrh Sass Pordoi na 2950 m. Užitek občudovanja okoliških vršacov bo veliko doživetje! Naslednji je prelaz Sella (2244 m) in končno še prelaz Gardena (2136 m). Seveda bomo vmes naredili nekaj postankov za fotografiranje … Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Novacello oz. Neustift, kjer stoji istoimenski avguštinski samostan iz 12. stol. Ogled neprecenljivih samostanskih zakladov s cerkvijo, pinakoteko in bogato knjižnico.

Nato bodo na vrsti zemeljske piramide, čudovita stvaritev narave, ki jih bomo našli nad vasico Terento (dobra ura nenaporne hoje).

Zadnji na vrsti ta dan bo Brunico, glavno mesto Pustriške doline, ki leži pod grajskim gričem z mogočnimi gorami v ozadju. V dokumentih se mesto prvič omenja leta 1256, skozi stoletja pa se je razvilo v pomembno kulturno in trgovsko središče doline. Sprehodili se bomo po glavni ulici mimo mogočne župnijske cerkve, in mimo lepo urejenih ter poslikanih hiš in palač s srednjeveškimi značilnostmi. Nad mestom kraljuje mogočen grad, katerega začetki segajo v 13. stol., v kasnejših stoletjih pa je gostil cesarje in druge visokosti. Jeseni 2010 je grad postal domovanje enega od petih med seboj tematsko povezanih muzejev, ki jih je zasnoval Reinhold Messner, slavni alpinist, pisatelj in fotograf s Tirolskega. Skupna tema vseh petih muzejev so seveda gore. Interaktivni muzej “MMM Ripa” v gradu Brunico s svojimi zbirkami pripoveduje o vsakdanjem življenju ljudi z vsega sveta, ki živijo v gorskih pokrajinah. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Monguelfo, kjer bomo obiskali grad Welsperg, najstarejši grad Pustriške doline. Najprej so zgradili obrambni stolp, okoli katerega so kasneje dodali romansko kapelo in bivalne prostore. Kar 800 let je bil v lasti družine Welsperg – zadnji dedič ga je poklonil Društvu prijateljev gradov, ki ga je popolnoma obnovilo.

Nato se bomo odpravili do jezera Braies, ki ga imenujejo tudi “Biser Dolomitov”. Leži v objemu visokih gora in sodi med najgloblja jezera (36 m). Podali se bomo na sprehod okoli rajsko lepega jezera (uro in pol prijetne hoje). Vrnitev v hotel. Poslovilna večerja. Nočitev.

Po zajtrku slovo od prijaznega hotela. Čaka nas slikovita dolomitska panoramska cesta.

Za začetek se bomo ustavili ob jezeru Misurina, od koder se nam bo odprl pogled na mogočne Tre Cime.

Nato vožnja v Cortino d’Ampezzo, prestolnico Dolomitov, slovito zimskošportno središče ter poletno izhodišče za vzpone na mnoge okoliške vršace. Najprej se bomo z gondolsko žičnico odpravili na vrh Tofana di Mezzo, kar 3244 m visoko. Nadihali se bomo gorskega zraka in se naužili kraljevskih razgledov po mogočnih alpskih vrhovih. Nato spust v dolino in krajši sprehod po mestu. Sledi še vrnitev proti domu.

Vožnja skozi Karnijsko pogorje do Tolmezza, po Kanalski dolini ter mimo Trbiža in Kranjske Gore v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 5 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami (samopostrežni zajtrki, večerje s klasično strežbo), osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Žičnice in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi