DOMOV

Luksuzne počitnice v Bad Hofgasteinu

Na pot v manjši skupini

Na pot v manjši skupini

6 dni

Avstrija

Datum

13.07. - 18.07.2021

Cena

649,00 € pri najmanj 25 osebah699,00 € pri najmanj 15 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 160,00 €Odpovedni riziko: 35,00 €Prazen sedež: 105,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15,00 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Preživite počitnice v luksuznem hotelu 4* v termalnem kraju Bad Hofgastein v Avstriji.

Dolina Gastein ali »dolina zdravja«, saj tukaj najdemo kar dva termalna vrelca in zdraviliško jamo, ki blagodejno vpliva na revmatske, respiratorne in druge kronične težave.

 »Alpen Veda Spa« z neomejeno uporabo notranjega bazena, savne in whirlpoola.

Bogati samopostrežni zajtrki s sveže iztisnjenimi sokovi ter 4-hodne večerje.

Nastanitev v luksuznih sobah, kjer vas že čaka topel kopalni plašč in mehki copati!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja skozi karavanški predor na Koroško. Ustavili se bomo v prijetnem letoviškem mestecu Bad Kleinkirchheim, ki je znano kot smučarsko središče s toplicami. Kratek sprehod po mestu, nato nadaljevanje vožnje proti gorskemu prelazu Turracher Höhe. Dvignili se bomo kar na 1763 m, med gorske vrhove Krških alp. Dve čudoviti jezeri krasita prelaz: Turracher See – je večje in se bomo ob njem malce sprehodili, Črno jezero pa se skriva nekoliko višje.

Nato spust v Lungau do gradu Mauterndorf. Grad, ki je imel odlično lego ob pomembni trgovski poti (nekoč tudi rimski cesti), so sredi 13. stol. začeli graditi salzburški knezoškofje, da bi lahko nadzirali svoje velike posesti v Lungauu. Največje spremembe in prezidave so iz 15. stol. Ogled odlične srednjeveške arhitekture nas bo navdušil. Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 350 km)

Zajtrk. Vožnja v St. Johann im Pongau, ki se ponaša z imenitno neogotsko cerkvijo, ki jo zaradi izjemne velikosti imenujejo katedrala. Po ogledih nadaljevanje vožnje do vstopa v Liechtensteinsko sotesko, ki sodi med najlepše, najgloblje (300 m) in najdaljše (4 km) v Alpah.

Deroča voda je v tisočih letih v skale zarezala tako globok kanjon, da se z vodne gladine komaj vidi nebo. Bobneča voda, s temnim mahom zaraščene pečine, nenavadno oblikovane skale ter skrivnostne meglice nad penečo vodo so navdušile Liechtensteinskega princa Johanna II., da je leta 1875 z gradnjo lesenih mostičkov, brvi in galerij omogočil dostop in ogled tega naravnega čuda širši množici. Tudi mi se bomo podali na pot po slikoviti soteski (okoli 90 minut nenaporne hoje – ne pozabite na primerno obutev). Vrnitev v hotel in prosto popoldne za počitek, kopanje … Večerja in nočitev.

(ta dan približno 70 km)

Zajtrk. Vožnja proti Salzburgu. V zelenem predmestju stoji palača Hellbrunn iz začetka 17. stol., ki slovi po svojih vodometih. V duhu italijanskih vil jo je za svojo poletno rezidenco dal zgraditi salzburški nadškof Markus Sittikus. Prekrasna palača s čudovito okrašeno notranjščino jemlje dih, še posebej pa bomo občudovali veliko Banketno dvorano. Palačo obdaja obzidano, 60 ha veliko posestvo neokrnjene narave s sprehajalnimi potmi ter mnogo arhitektonsko urejenih parkov in vrtov, kjer ima glavno vlogo voda. Že samo ime Hellbrunn pove, da ima ta voda zdravilno moč. Zakaj? To bomo ugotovili na sami poti. Podali se bomo tudi na sprehod po parkih in vrtovih, kjer je polno dragocenih kipov, skrivnostnih votlin, jezerc in raznih drugih presenečenj, nadvse pa bomo uživali v igri neštetih vodometov, katerih delovanje je sila nepredvidljivo …

Z vodo je povezana tudi “gledališka predstava”. Vse to dogajanje v parku se od nastanka praktično ni spremenilo in tako že skoraj 400 let razveseljuje obiskovalce. Palača je s svojo romantično okolico premamila tudi filmarje, ki so tukaj posneli nekaj kadrov slavnega filma “Moje pesmi, moje sanje”. Zares vredno ogleda! Na vrsti bo Salzburg, ki je svojo današnjo podobo z baročnimi cerkvami in čudovitimi palačami dobil v 17. stol. Sprehod po slikovitih ulicah, prostornih trgih, ki jih krasijo elegantne zgradbe in vodnjaki, ter skrbno urejenih parkih se nam bo za vedno vtisnil v spomin. Videli bomo stolnico, opatijo sv. Petra, pokopališče sv. Petra, frančiškansko cerkev, Mozartovo rojstno hišo, park Mirabell z istoimenskim baročnim dvorcem … Vrnitev v hotel, večerja in nočitev. 

(ta dan približno 190 km)

Zajtrk. Prosto za samostojen obisk številnih term in zdravilišč v dolini Gastein, ki sliši tudi na ime »dolina zdravja« saj tukaj najdemo kar dva termalna vrelca in zdraviliško jamo (doplačilu po želji na kraju samem). V Gasteinski dolini se nahaja Gasteiner Heilstollen, 2500 m dolga zdraviliška jama, kjer najdemo radon, ki blagodejna vpliva predvsem na bolnike z revmatskimi in respiratornimi težavami ter drugimi kroničnimi boleznimi.

Po želji boste lahko obiskali tudi Alpentherme Gastein z zunanjimi in notranjimi bazeni, svetom savn ter 1300 m2 veliko površino jezera z vročimi termalnimi vrelci. Na voljo za obisk so tudi Felsentherme z notranjim bazenom, ki ima 32°C in zunanje vroče vrelce, ki na plano prihajajo iz gorovja Visokih tur. Večerja in nočitev. 

(ta dan približno 20 km)

Zajtrk. Vožnja v Schladming, eno najbolj pomembnih avstrijskih smučarskih središč, kjer se vsako leto odvijajo tekme svetovnega pokala v smučanju, poleti pa je kraj odlično izhodišče za alpiniste in izletnike v gorato okolico, npr. v Schladminške ture, ki obrobljajo mesto na jugu, ali pa v pogorje Dachsteina z ledeniškimi področji. Po sprehodu po starem mestnem središču se bomo napotili na visoko planoto južnega masiva Dachstein, kjer se sonči vasica Ramsau, oaza lepe narave in miru. Obiskali bomo tovarno lodna, značilne tkanine, ki jo Avstrijci uporabljajo za izdelavo njihovih zimskih tradicionalnih oblačil – možnost nakupa.

Nato bo na vrsti vzpon z gondolsko žičnico na Dachstein, na 2700 m. Na vrhu je posebna razgledna ploščad – Dachstein Sky Walk, izviren gradbeni dosežek: zanj so porabili 50 m3 betona, kovinsko konstrukcijo, ki tehta 40 t, prenese 8 m snega, sunke vetra do hitrosti 210 km/h … Tla ploščadi so deloma steklena, tako da se nam bo zdelo, da hodimo po zraku. Vsekakor nenavadno doživetje, ki si ga navadno privoščijo najpogumnejši! S tega izjemnega alpskega balkona se nam bodo odprli najbolj čudoviti razgledi na gorato okolico, kar jih premore vzhodni alpski svet. Ob lepem vremenu se vidi vse do našega Triglava. Obiskali bomo tudi Ledeno palačo, pravljični svet v osrčju Dachsteinsteinskega ledenika. Vrnitev v dolino in vožnja v hotel. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 190 km)

Zajtrk. Prosto dopoldne za počitek, kopanje … Cilj današnjega dne bo Bischofshofen, največje mesto v pokrajini Pongau, ki ga najbolj poznamo po skakalnici, kjer vsako leto poteka zadnja tekma novoletne turneje v smučarskih skokih. Mestno panoramo poleg skakalnice sestavljajo še tri cerkve, ki so jih zgradili na pobočju eno za drugo. Spodnja, župnijska cerkev sv. Maksimilijana je iz 15. stol., zgraditi pa jo je dal škof s Kimskega jezera, ki je v cerkvi tudi pokopan.

Nadaljevanje poti do gradu Hohenwerfen, ki kraljuje na 155 m visoki skali nad dolino reke Salzach. Začetki segajo v 11. stol., ko je bila zgrajena utrdba, ki je strateško zapirala vso dolino in s tem varovala Salzburg. V kasnejših stoletjih so jo večkrat povečali in je poleg vojaškega namena služila salzburškim vladarjem tudi kot rezidenca in kot izhodišče za lovske pohode, pozneje tudi kot ječa. Danes je grad lepo obnovljen in tukaj pogosto snemajo najrazličnejše filme (med njimi “V orlovem gnezdu” iz 1968 z Richardom Burtonom in Clintom Eastwoodom v glavnih vlogah). Z dvigalom se bomo povzpeli na grad in si najprej ogledali predstavo letenja sokolov, kanj, orlov in jastrebov, nato pa še Muzej sokolarstva. Videli bomo tudi grajske prostore s kapelo, mučilnico, dvorano z bogato zbirko srednjeveškega orožja, zvonik, knežje sobane … Vrnitev v Ljubljano.

(ta dan približno 290 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 5 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 4 zvezdicami, vstop v “Alpen Veda Spa”, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi