DOMOV

Slovenski zajtrk v Slovenskih goricah

Negova - Negovsko jezero - Ivanjševci - Črešnjevci - Mele

Enodnevni izleti

1 dan

Slovenija

Datum

27.06.2020

Cena

67,00 €

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 3,35 €

Akontacija

20,00 €

Ugodnosti

Nagrajujemo zgodnjo prijavo na enodnevne izlete! 10% popust vsem, ki se prijavite in v celoti plačate enodnevni izlet vsaj dva meseca pred odhodom!

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Na podlagi temeljitega premisleka in ker ne želimo sklepati kompromisov pri varnosti in zdravju naših potnikov, smo se v agenciji Quo Vadis odločili, da aprilski izlet PRESTAVIMO na poznejši datum.

Izlet je tako prestavljeno na novi datum 27. junij 2020 – zaradi spremembe termina se tudi ime izleta iz “Velikonočni zajtrk” preimenuje v “Slovenski zajtrk”.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Maribora v razgiban svet Slovenskih goric. Začeli bomo z domačim slovenskim zajtrkom, ki nas bo čakal na turistični kmetiji med vinogradi. Nato bomo obiskali Negovo, ki se kot naselje omenja v 12. stol, grad pa prvič leta 1425. Menjal je številne lastnike in ima pestro zgodovino, napadel ga je celo ogrski kralj Matija Korvin. Grad izjemne velikosti je v celoti obdan z obzidjem. Ogled obnovljenega gradu, ki ima danes status kulturnega spomenika državnega pomena. Videli bomo še župnijsko cerkev in sramotilni steber. Sprehodili se bomo tudi do Negovskega jezera, ki je nastalo z zajezitvijo grajskih ribnikov. Naslednji postanek bo v Ivanjševcih ob Ščavnici – tu izvira ivanjševska slatina, odlična mineralna voda, ki jo bomo tudi poskusili. Vožnja v Črešnjevce, kjer se je leta 1787 rodil duhovnik, slovenski slovničar, pesnik in pisatelj Peter Dajnko, ki je skušal uvesti novo pisavo dajnčico. Njegova rojstna hiša je značilna panonska cimprana domačija, stara več kot 350 let. Po ogledu nadaljevanje poti v Mele, kjer bomo obiskali oljarno. Tu na tradicionalni način pridobivajo bučno, sončnično, repično in druga olja. Ogled, pokušnja in možnost nakupa. Za konec dneva nas čaka še pozno kosilo. Vrnitev v Ljubljano.

(v celem dnevu približno 380 km)

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, velikonočni zajtrk, kosilo, pokušnja olj, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi