DOMOV

Stari ata so mi povedali

Rifnik - Sladka gora - Rogatec - Rogaška Slatina

Enodnevni izleti

1 dan

Slovenija

Datum

23.03.2021

Cena

42,00 EUR pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,10 EUR

Prijavnina

/

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Rifnik – Sladka gora – Rogatec – Rogaška Slatina

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Celja na Rifnik, ki leži na slemenu istoimenskega hriba – do tja bo treba malce pešačiti. Tu se bomo soočili z davno preteklostjo, ki se je odvijala na področju celjske regije. Razvalina grajskega stolpa je edini ostanek mogočnega gradu iz 17. stol. Na vrhu Rifnika, ki mu pravijo Ajdovska zidanica, pa so sledovi poselitve od mlajše kamene in halštatske dobe do preseljevanja ljudstev. Iz antične naselitve so ostanki stavb, iz zgodnjekrščanskega obdobja so grobišča in vidni ostanki bazilike … Če bo lepo vreme, bo naš obisk Rifnika bogato poplačan še z lepim razgledom.

Nadaljevanje poti na Sladko Goro. Tu stoji župnijska Marijina cerkev zelo razgibane arhitekture. Začetki božje poti na goro segajo v prvo polovico 18. stol., sedanja cerkev je malo kasnejša. Tu so ustvarjali najboljši umetniki tistega časa in nam zapustili neprecenljivo baročno in rokokojsko umetnino.

Vožnja v Rogatec. Vasica leži ob reki Sotli tik ob meji s Hrvaško.  Ogled Muzeja na prostem, ki je največji te vrste v Sloveniji. Predstavlja srednještajersko kmetijo subpanonskega tipa, ljudsko stavbno dediščino, kulturno izročilo in domače obrti. Ogledali si bomo nekaj objektov, ki prikazujejo življenje našega kmeta v 19. in prvi polovici 20. stol. V programu “Stari ata so mi povedali” nam bodo prikazali stare domače običaje oz. obrti, v viničarski hiši pa nas bodo pogostili s kakšno dobroto iz krušne peči in kozarčkom vina. Nato se bomo sprehodili do renesančno-baročnega dvorca Strmol.

Vožnja v Rogaško Slatino in sprehod po čudovitem parku, za konec dneva pa nas čaka še večerja! Vrnitev v Ljubljano.

 

Fotografija: www.rogatec.si

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, večerja, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi