DOMOV

Soško bojišče z dr. Ferdinandom Šerbeljem

Volčansko polje - Muzej na prostem na Kolovratu - Kobarid - Marijina cerkev v Polju - Kluže - Vršič

Enodnevni izleti

1 dan

Slovenija

Datum

29.08.2020

Cena

59,00 €

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,95 €

Akontacija

20,00 €

Ugodnosti

Nagrajujemo zgodnjo prijavo na enodnevne izlete! 10% popust vsem, ki se prijavite in v celoti plačate enodnevni izlet vsaj dva meseca pred odhodom!

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri.  Vožnja mimo Razdrtega in Solkana do Volčanskega polja, kjer nad desnim bregom Soče stoji cerkvica sv. Danijela. Od tu se nam bodo odprli izjemni razgledi na vse topografske točke povezane z dogajanjem na strateško pomembnem t. i. tolminskem mostišču usodnega jutra 24. oktobra 1917, ko je prišlo do epohalnega preboja pri Tolminu in Kobaridu.

Nato se bomo zapeljali do Muzeja na prostem na Kolovratu. V času prve svetovne vojne je italijanska vojska na Kolovratu zgradila obsežen sistem tretje obrambne črte, poimenovane »linea d’armata«. Postanek za razgled. Nadaljevanje vožnje v Kobarid, kjer bomo obiskali nadvse zanimiv muzej o prvi svetovni vojni. Po kosilu bomo pot nadaljevali proti Bovcu, kjer se bomo ustavili pri Marijini cerkvi v Polju od koder se nam bo razgrnil pogled na vse pomembne točke, ki so bile usodne za dogajanje na bovškem bojišču v 12. soški bitki.

V bližini si bomo ogledali mogočno trdnjavo Kluže, ki je imela pomembno vlogo v prvi svetovni vojni. Začetki segajo v 15. stol., ko je tukaj stala lesena beneška utrdba za obrambo pred Turki. Današnja podoba je s konca 19. stol., svojemu namenu pa je služila vse do leta 1918. Vožnja čez Vršič. Cesta je bila zgrajena prav v času prve svetovne vojne (Erzherzog Eugen Strasse) za oskrbo avstrijskih položajev v zgornjem Posočju. Vožnja bo pospremljena z zanimivimi zgodbami, ki so se na soškem bojišču zapletale in razpletale v vseh 888 dnevih bojev in življenja v strelskih jarkih. Vrnitev v Ljubljano.

(v celem dnevu približno 350 km)

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, kosilo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodja poti in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi