DOMOV

Slovenska Istra

Grad Socerb - Koštabona - Krkavče - Sv. Peter - Dragonja - Sečovlje

Enodnevni izleti

1 dan

Slovenija

Datum

04.10.2020

Cena

47,00 EUR pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,35 EUR

Akontacija

20,00 EUR

Prijavnina

/

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Grad Socerb – Koštabona – Krkavče – Sv. Peter – Dragonja – Sečovlje

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja na Primorsko. Za začetek potepanja po Istri se bomo zapeljali do gradu Socerb, ki kraljuje nad prepadnimi stenami nad istoimensko vasjo. Zgodovina je dolga, saj sega v 13. stol. oz. še dlje. Občudovali bomo grajsko zunanjost in uživali ob lepem razgledu na Tržaški zaliv. Sprehodili se bomo še do bližnjega borovega gozdička oz. do Svete jame, kjer naj bi po legendi živel tržaški mučenec sv. Socerb.

Nadaljevanje vožnje v Koštabono, slikovito naselje s tlorisom v obliki drevesa, ki sodi med urbanistično najlepše zasnovane vasi v istrskem delu Slovenije. Na sprehodu po vasi bomo občudovali stare kamnite kmečke hiše, obiskali bomo župnijsko cerkev sv. Kozme in Damjana.

Naslednji postanek bo v Krkavčah, ki slovi po skrivnostnem “krkavškem kamnu” z reliefno podobo človeka.

V bližnji vasici Sv. Peter bomo obiskali Tonino hišo z etnološko zbirko, staro istrsko oljarno in istrsko kuhinjo.

Nato se bomo mimo Dragonje ter zaselkov Škodelin, Bužini in Mlini zapeljali v Sečovlje. Ogled muzeja solinarstva, ki je od leta 1991, ko so ga odprli, prerasel v pravi solinarski skansen. Spoznali bomo način in zgodovino pridobivanja soli. Za konec bomo sedli še k večerji. Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, večerja, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi