DOMOV

Po razgledni Napoleoniki in z ladjo v Trst

Napoleonika - plovba iz Sesljana v Trst - Trst

Enodnevni izleti

1 dan

Italija

Datum

12.06.2021

Cena

47,00€

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,35€

Ugodnosti

Podarimo zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 8. uri. Vožnja do Opčin, kjer se začne naš sprehod po panoramski poti Napoleoniki (uro in pol nenaporne hoje skoraj ves čas rahlo navzdol). To je ena najlepših poti na Krasu, 300 m nad morjem, ki je primerna za hojo v vseh letnih časih, saj je tudi dobro zavarovana pred burjo. Uživali bomo v razgledih na Tržaški zaliv vse do Istre, Svetilnik zmage, na malo pristanišče v Barkovljah in vse do belega gradu Miramar, ki ustvarja pravljično podobo pokrajine. Povzpeli se bomo tudi do razgledišča Italia, od koder so pogledi še imenitnejši. Na koncu poti se bomo srečali s strmimi stenami, kraljestvom plezalcev – to bo posebna predstava vredna naše pozornosti. Tako bomo prispeli v Prosek.

Po kratkem oddihu vožnja v Sesljan, kjer se bomo vkrcali na ladjo in odpluli proti Trstu. Lahko bomo še z vodne gladine doživljali lepoto pokrajine. V daljavi nas bo pozdravljal Devinski grad, peljali se bomo mimo starih ribiških vasic, kot so Nabrežina, Križ, Kontovel in Barkovlje, od blizu se bomo zazrli v grad Miramar. Izkrcali se bomo v Trstu, mestu z dolgo zgodovino in bogato umetnostno-kulturno dediščino, kjer živi veliko Slovencev. Najprej bomo obiskali grad iz 15. stol. z zanimivim muzejem, nato katedralo sv. Justa današnja petladijska bazilika je bila zgrajena v 14. stol. na ostankih rimskega templja – in ostanke rimskega gledališča. Oglede bomo sklenili na osrednjem Trgu združene Italije, ki se razteza ob morju. Čas bo tudi za krajši individualni potep po mestu. Vrnitev v Ljubljano.

(v celem dnevu približno 230 km)

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, vožnja z ladjo iz Sesljana v Trst, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi