DOMOV

Na Pyramidenkogel, najvišji leseni stolp na svetu

Otok ob Vrbskem jezeru - Jedvovca - Podgorje - Sveče - dolina Poden

Enodnevni izleti

1 dan

Avstrija

Datum

26.09.2020

Cena

56,00 €

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,80 €

Akontacija

20,00 €

Ugodnosti

Podarimo zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

Nagrajujemo zgodnjo prijavo na enodnevne izlete! 10% popust vsem, ki se prijavite in v celoti plačate enodnevni izlet vsaj dva meseca pred odhodom!

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Otok ob Vrbskem jezeru – Jedvovca – Podgorje – Sveče – dolina Poden

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6.30. Vožnja skozi ljubeljski predor in dalje po slikoviti Koroški vse do Otoka ob južnem bregu Vrbskega jezera. Zgodovinski viri segajo daleč nazaj in so silno zanimivi. Na vrhu otoškega grička kraljujejo trije umetnostno izredno pomembni spomeniki, ki z jezerom ustvarjajo nepozabno lepo in harmonično panoramo: velika župnijska cerkev sv. Primoža in Felicijana, kjer je tudi staro Marijino romarsko središče, manjša zimska ali rožnovenska cerkev in pa kostnica. Otok je za Slovence izrednega pomena, saj so se tu uporabljali brižinski spomeniki. Po ogledih bo čas tudi za sprehod po živahnem turističnem naselju. Nato vožnja na Jedvovco (Pyramidenkogel) nad Vrbskim jezerom. Stari 54 m visoki razgledni stolp je leta 2013 zamenjal novi, ki je s svojimi 100 m najvišji leseni razglednik na svetu. Ultra moderna struktura iz lesa in jekla se spiralno dviguje v nebo. Do kavarne in razgledne ploščadi vodi 441 stopnic ter s steklom obdano dvigalo. Z vrha je čudovit razgled na jezero in prelepo koroško okolico. Pa še z eno posebnostjo se lahko pohvali novi stolp: z vrha je speljana drsalnica oz. tobogan, najdaljši v Evropi – boste dovolj pogumni za spust?

Po kosilu se bomo ustavili v Podgorju, kjer stoji imenitna farna in božjepotna Marijina cerkev, zgrajena proti koncu srednjega veka, v obdobju baroka pa so jo predelali. V cerkvi je nekaj baročnih oltarjev, najlepši pa je gotovo poznogotski krilni oltar, ki je nastal okoli leta 1520 v eni izmed beljaških delavnic. Nato bomo v Svečah obiskali galerijo kiparja Franceta Goršeta. Za konec dneva pa nas čaka še pravljična dolina Poden, ki leži pod mogočnimi stenami Karavank. Če ne bomo preveč utrujeni, se bomo sprehodili v samo osrčje gora ali pa si privezali dušo v stari slovenski gostilni. Vrnitev v Ljubljano.

(v celem dnevu približno 250 km)

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, kosilo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnina na razgledni stolp in ostale vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.
*Spust po toboganu je dovoljen osebam višjim od 130 cm.

Mogoče vam bo všeč tudi