DOMOV

Primorski biseri: Piran in Postojnska jama

Piran - Postojnska jama

Enodnevni izleti

1 dan

Slovenija

Datum

09.10.2020

Cena

37,00 EUR pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 1,85 EUR

Akontacija

20,00 EUR

Prijavnina

/

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Piran – Postojnska jama

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 8. uri. Vožnja na Primorsko v Strunjan, kjer bo najprej čas za jutranjo kavico in sprehod ob obali. Vožnja v Piran, slikovito obmorsko mestece, ki je z delno ohranjenim obzidjem ter z odličnimi arhitektonskimi spomeniki v celoti zavarovano kot kulturni spomenik. Piran je tudi naš današnji cilj. Mesto s svojo prekrasno lego na podolgovatem rtu spominja na muzej na prostem. Tartinijev trg predstavlja srce mesta. Tu stoji spomenik Giuseppeja Tartinija, slavnega violinista in komponista, ki se je v mestu tudi rodil. Nad njim kraljuje mogočna cerkev sv. Jurija, ki hrani mnoge umetnine – od tod se odpre čudovit razgled na mesto, Tržaški zaliv ter na Alpe in Dolomite v ozadju. Sprehod po mestu bo pravi užitek! Ogledali si ga bomo prav natančno: obzidje, ki sodi v čas od začetka 15. do sredine 16. stol., elipsasti Tartinijev trg z veličastnimi palačami (Benečanka, Občinska palača) in kamnitima stebroma za zastave, Trg 1. maja oz. Stari trg s kamnitim vodnim zbiralnikom in vodnjakoma – tu se poleti odvijajo najrazličnejše prireditve, predstavile se nam bodo tudi piranske cerkve: cerkev sv. Petra, cerkev sv. Frančiška s pinakoteko in križnim hodnikom (minoritski samostan), cerkvica sv. Klementa oz. sv. Marije Zdravja čisto na koncu rta polotoka (Punta) ter seveda župnijska cerkev sv. Jurija z zvonikom in krstilnico, ki kraljuje nad strnjenim naseljem in nenadomestljivo dopolnjuje prelepo mestno panoramo. Obiskali bomo tudi Pomorski muzej “Sergej Mašera”, ki domuje v mogočni klasicistični palači v pristanišču. Zbirke (ribištvo, ladijski modeli, uniforme …) nam bodo osvetlile našo pomorsko zgodovino. Prosto za kosilo po želji.

Popoldne vožnja do naše znamenite Postojnske jame! Posamično so jo začeli obiskovati že v srednjem veku, seveda pa postanejo obiski bolj mamljivi od leta 1884 dalje, ko so v jamo napeljali elektriko. Jamo je ustvarila ponikalnica, reka Pivka, ki iz Postojnskega kraškega polja ponikne pod hrib Sovič in nadaljuje svoj podzemni tok proti podzemnemu sotočju z reko Rak v Planinski jami. Po jami se bomo peljali s posebnim vlakom, del poti pa bomo šli peš. Poleg čudovitih dvoran s kapniki bomo videli tudi človeško ribico ali proteus. Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi