DOMOV

Prekmurska pravljica

Radenci - Grad na Goričkem - Martjanci - Selo - Filovci - Bogojina

Enodnevni izleti

1 dan

Slovenija

Datum

11.09.2020
18.10.2020

Cena

65,00€

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 3,25€

Akontacija

20,00€

Prijavnina

/

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Radenci – Grad na Goričkem – Martjanci – Selo – Filovci – Bogojina

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja v Zdravilišče Radenci, kjer bo prosto za sprehod po zdraviliškem parku, kavico ali pokušnjo mineralne vode. Mineralna voda iz Radencev se kosa z najodličnejšimi evropskimi mineralnimi vodami, pri uporabi v kopelih pa je ena izmed najboljših.

Nadaljevanje vožnje v Prekmurje na Goričko, slikovito razgibani svet severno od reke Mure, kjer nas bo očarala nežna mehkoba prelivajočih zelenih gričev in dolin borovih gozdov ter vinogradov. Po razgibani pokrajini bomo najprej prispeli do Gradu, ki je največji kraj na Goričkem. Naselje je nastalo okoli gradu, po katerem je dobilo tudi ime. Grad, ki sodi med največje gradove na Slovenskem – pravijo, da ima kar 365 soban, se ponaša z burno zgodovino. Na žalost je bil na koncu druge svetovne vojne močno poškodovan in kar dolgo časa smo lahko opazovali samo njegove mogočne razvaline. Zdaj ga počasi obnavljajo, v njem je središče trideželnega parka. Sprehod do gradu.

Naslednji postanek bomo naredili v Martjancih. Ogled župnijske gotske cerkve sv. Martina s srednjeveškimi poslikavami Janeza Aquile. Nato si bomo v Selu na Goričkem ogledali kapelico sv. Nikolaja, romansko rotundo iz 13. stol. s freskami v notranjščini, ki se pojavljajo v več plasteh. Nadaljevanje poti v bližnje Filovce. Tu bomo v lončarski vasi opazovali lončarja pri ustvarjanju tradicionalnih prekmurskih vrčev, loncev in različnega posodja, na sprehodu po vasi pa bomo občudovali cimprače, stare, s slamo krite prekmurske hiške, ki nas bodo spomnile na stare čase.

Po ogledih nadaljevanje poti v Bogojino, kjer so v letih 1925 do 1927 po Plečnikovih načrtih obnovili staro župnijsko cerkev. Arhitekt je v notranjosti za okras imenitno uporabil prekmursko keramiko. In že nas čaka izvrstno pozno prekmursko kosilo. Vrnitev v Ljubljano.

 

Fotografija: Lončarska vas Filovci

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, kosilo, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi