DOMOV

Sprehod med pohorskimi krošnjami

Šempeter - Vitanje - Rogla - Žalec

Enodnevni izleti

1 dan

Slovenija

Datum

04.07.2020

Cena

52,00 €

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,60 €

Akontacija

20,00 €

Ugodnosti

Nagrajujemo zgodnjo prijavo na enodnevne izlete! 10% popust vsem, ki se prijavite in v celoti plačate enodnevni izlet vsaj dva meseca pred odhodom!

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja v Savinjsko dolino, v Šempeter. Obiskali bomo rimsko nekropolo, najpomembnejši rimski arheološki spomenik v Sloveniji. Grobišče je v 3. stol. spodkopala Savinja in ga nato pokrila s peskom. Odkrili so ga šele leta 1952 pri kopanju gramoza, nato so začeli z izkopavanjem, ki je potekalo dolga leta. Na dan je prišlo okoli 100 grobnic bogatih družin, katerih člani so opravljali pomembne službe v bližnjem rimskem mestu Celeia. Ogled arheološkega parka z velikimi grobnicami iz pohorskega marmorja, ki jih krasijo kipi in bogato reliefno okrasje. Nadaljevanje poti mimo Vojnika v Vitanje, naselje ob rečici Hudinji na zahodnih obronkih Pohorja. Razvijati se je začelo v 11. stol., ko so krški škofje tukaj postavili prvi grad in sedež za upravljanje svojih posesti na slovenskem Štajerskem. Ogledali si bomo župnijsko cerkev sv. Petra in Pavla, ki je najodličnejši sakralni kulturni spomenik na Vitanjskem. Cerkev se imenuje tudi “zimska cerkev”.

Nato bo na vrsti Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij – KSEVT. Arhitekturna zasnova stavbe je delo večih arhitekturnih birojev in povzema načrt prve geostacionarne vesoljske postaje krožne tlorisne oblike, ki ga je leta 1928 opisal v svoji knjigi Herman Potočnik Noordung (1892-1929), slovenski raketni inženir – od tod namreč izhaja njegov rod po materini strani. Ogled moderne arhitekture ter razstave o slovenskem in evropskem pionirju vesoljskih tehnologij Hermanu Potočniku Noordungu. Po kosilu vožnja na Pohorje. Na Rogli nas čaka nenavadno doživetje: dober kilometer hoje 20 m nad tlemi med krošnjami dreves v osrčju mogočnih pohorskih gozdov. Povzpeli se bomo tudi na 37 m visok opazovalni stolp od koder se nam bo odprl prekrasen razgled na okolico. Sprehod ne bo naporen, tudi vzpon na stolp ne, saj se pot dviga zelo počasi!

Nato si bomo na planjavi v bližini počitniškega naselja ogledali moderno cerkvico, ki se lepo spaja z okoliško naravo. Nastala je po zamisli umetnika p. Marka Ivana Rupnika in arhitektke Vere Klepej Turnšek. Vrnitev v dolino in vožnja mimo Slovenskih Konjic in Celja v Žalec. Sprehodili se bomo do Fontane piv Zeleno zlato, ki je nastala kot poklon tukajšnji hmeljarski dediščini. Na fontani je šest točilnih pip, kjer so zastopana različna piva – pokušnja po želji. Vrnitev v Ljubljano.

(v celem dnevu približno 250 km)

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, kosilo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi