DOMOV

Najlepši kotički Bohinja

Zg. Gorje - Pokljuška barja - Gorjuše - Koprivnik - Jereka - Bohinjsko jezero - Ribčev Laz

Enodnevni izleti

1 dan

Slovenija

Datum

03.10.2020

Cena

52,00€

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,60€

Akontacija

20,00€

Prijavnina

/

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Zg. Gorje – Pokljuška barja – Gorjuše – Koprivnik – Jereka – Bohinjsko jezero – Ribčev Laz

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Kranja in Bleda v Zgornje Gorje. Obisk župnijske cerkve sv. Jurija, ki se ponaša s podobami pomembnih slovenskih slikarjev, kot so Mihael Stroj, Štefan Šubic in Ivan Franke ter s Koželjevimi freskami.

Vožnja skozi Zatrnik na Pokljuko, gozdnato planoto na vzhodni strani Julijskih Alp. Tu si bomo ogledali pokljuška barja, močvirne doline nekdanjih ledenikov, in spoznali nekaj zdravilnih zelišč. Na Gorjušah bomo lahko opazovali spretne roke izdelovalca znamenitih “gorjuških fajf”.

Na Koprivniku se bomo spomnili prvega koprivniškega župnika Valentina Vodnika, ki je tukaj služboval v letih od 1793 do 1796. Na župnišču je spominska plošča in pesnikov doprsni kip. Ogled župnijske cerkve. Nad vasjo je razgledna točka – Vodnikov razglednik, “Gospodovc”, od koder se odpre čudovit pogled na Zgornjo bohinjsko dolino z jezerom. Vodnik se je večkrat odpravil tja razmišljat o lepoti slovenske zemlje – tudi mi bomo naredili tako (približno 15 minut prijetne hoje v eno smer)!

V Jereki bomo obiskali cerkev sv. Marjete, ki hrani bogato zbirko baročnih pozlačenih rezbarskih izdelkov, značilnih za bohinjski kot.

Po kosilu nas čaka prijeten sprehod  preko travnikov do Bohinjskega jezera. Za konec se bomo sprehodili še do hotela Bellevue, ki kraljuje visoko nad jezerom. V hotelu so preživljale počitnice mnoge slavne osebe, med njimi tudi slavna pisateljica kriminalnih romanov Agatha Christie. Ko so jo vprašali, če bo Bohinj tudi prizorišče umora v kakšni od njenih naslednjih zgodb, je odgovorila: “Bohinj je prelep za umor!”. Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, kosilo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi