DOMOV

Mirnska dolina z okolico z dr. Ferdinandom Šerbeljem

Z dr. Ferdinandom Šerbeljem

Enodnevni izleti

1 dan

Slovenija

Datum

25.09.2021

Cena

57,00 €

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,85 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Trebnje – Mirna na Dolenjskem – Vesela gora – Šentrupert – Žalostna gora – Škocjan pri Novem mestu

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja v Trebnje s starim mestnim jedrom na levem bregu reke Temenice. Največja znamenitost je cerkev Marijinega vnebovzetja iz leta 1443 s pomembnimi deli slikarja Matevža Langusa, nato pa bomo obiskali še Galerijo likovnih samorastnikov, kjer je več kot 1000 umetnin, delo 270 umetnikov iz 40 držav.

Vožnja v dolino reke Mirne, kjer bomo na Mirni obiskali župnijsko cerkev sv. Janeza Krstnika z zvezdasto obokanim prezbiterijem iz 15. stol. ter dobro ohranjenimi freskami (kranjski prezbiterij).

Nato obisk Vesele Gore. Cerkev sv. Frančiška Ksaverija na gori ima dva stolpa in štiri kupole, nekako arhitekturno veselo brsti in tako slikovito ponazarja ime gore. Notranjost so okrasili pomembni slovenski slikarji: Valentin Metzinger, Fortunat Bergant in Janez Anton Tušek.

Naslednji postanek bo v Šentrupertu, kjer si bomo ogledali cerkev sv. Ruperta, ki sodi med najlepše gotske cerkve na Slovenskem.

Nato bomo obiskali Marijino cerkev na Žalostni gori nad Mokronogom, ki je nekoč veljala za eno največjih romarskih cerkva na Dolenjskem. V cerkvi bomo lahko občudovali Jelovškove freske, z gore pa bomo uživali v razgledu po vsej dolini.

Za konec dneva se bomo ustavili še v Škocjanu pri Novem mestu in si ogledali župnijsko cerkev sv. Kancijana ter sedli k dobremu poznemu kosilu. Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, kosilo, vodja poti, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi