DOMOV

Martinovanje v Prlekiji

Središče ob Dravi - Ormož - Svetinje - Jeruzalem

Enodnevni izleti

1 dan

Slovenija

Datum

13.11.2021

Cena

79,00 €

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 3,95 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Celja in Ptuja v Središče ob Dravi, kjer bomo obiskali oljarno, kjer pridelujejo bučno olje. Ogled pridelave in degustacija dobrot iz bučnega olja. Nato vožnja v Ormož. Mesto je zraslo na naravni terasi na levem bregu Drave. Arheološke najdbe kažejo na dolgo zgodovino, mestne pravice je dobilo leta 1331, takrat so ga tudi obzidali. V zadnji tretjini 13. stol. so Ptujski gospodje začeli graditi grad, ki je v naslednjih stoletjih menjal lastnike, zadnji so bili grofje Wurmbrand – Stuppach. V prvem nadstropju si velja ogledati odlične klasicistične poslikave. V grajskem parku uspeva okoli 140 drevesnih vrst, tudi eksotične. Pod gradom je spominska aleja pomembnih mož Ormoža in okolice: pesnika Stanka Vraza, pisatelja Franca Ksaverja Meška, filozofa in antropologa dr. Antona Trstenjaka … Nato si bomo ogledali še Grajsko pristavo, zgradbo, ki povezuje več gospodarskih poslopij, nastalih v različnih obdobjih od 18. stol. dalje. Tu je več zanimivih razstav (arheologija, srednjeveška plastika, ormoško lončarstvo), ki si jih bomo tudi ogledali. Nato bomo obiskali vinsko klet, ki bo pravo doživetje! Zgrajena je v obliki stolpa, povezuje pa jo 170 slikovitih stopnic do globine 25 metrov. Obsega kar 7 etaž, od tega jih je 5 vkopanih v teraso ob reki Dravi. Po ogledu bomo kozarec odlične penine tudi poskusili! Po ogledih se bomo zapeljali med jeruzalemske vinorodne terase do očarljive 350 let stare zidanice. Videli bomo še velikansko prešo, hišno kapelo, mali vinogradniški muzej in skrivnostno staro klet, ki za debelimi zidovi skriva zaklad. Poskusili bomo tudi nekaj vrst vina ter uživali v čudovitih razgledih na jeruzalemske griče. Ogledali si bomo tudi cerkvico Žalostne Matere božje v Jeruzalemu – v njej je Marijina podoba, ki so jo iz svetopisemskega Jeruzalema prinesli vitezi križarskega reda. Za konec dneva bo sledila še odlična martinova pojedina! Vrnitev v Ljubljano.

(v celem dnevu približno 360 km)

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, ogled vinske kleti s pokušnjo penine, obisk zidanice s pokušnjo, ogled oljarne s pokušnjo, martinova pojedina, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi