DOMOV

Marijina svetišča na zahodnem obrobju Slovenije z dr. Ferdinandom Šerbeljem

Z dr. Ferdinandom Šerbeljem

Enodnevni izleti

1 dan

Italija

Datum

12.06.2021

Cena

65,00 €

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 3,25 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Marija na Vejni – Oglej – Barbana – Gradež – Škocjan ob Soči

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6.30. Vožnja na Vejno. Na hribu kraljuje moderno Marijino svetišče trapezaste oblike in izrednih dimenzij – kadar potujemo po avtomobilski cesti tod mimo se vidi že od daleč! V kripti je tudi kapela slovanskih apostolov, sv. Cirila in Metoda. Po ogledu notranjosti se nam bo z zunanje ploščadi odprl čudovit razgled na ves Tržaški zaliv.

Vožnja v Oglej, mesto z zelo zanimivo zgodovino. Cvetelo je že v rimskih časih, v 4. stol. postane središče krščanstva in sedež škofije, ki je obsegala velikansko področje, kamor so sodili tudi naši kraji. Ogled bazilike, ki so jo zgradili na temeljih starokrščanske molilnice iz 4. stol., v 11. in 14. stol. pa so jo povečali in obnovili. Ima tri ladje z gotskimi arkadami in stebrišči, najlepša pa so gotovo tla s starokrščanskimi mozaiki. Po ogledu sprehod po stari rimski cesti Via Sacra vzdolž izkopanin rimskega rečnega pristanišča.

Nadaljevanje vožnje v Gradež in od tod z ladjo do otočka Barbana, kjer je znamenito Marijino božjepotno svetišče z njenim kipom iz 15. stol., kamor že dolga leta radi romamo Slovenci. Ogled svetišča in sprehod po malem otoku. Kosilo.

Vrnitev z ladjo v Gradež – ogled privlačnega kopališkega mesta s starodavno baziliko sv. Evfemije.

Na poti proti domu se bomo ustavili še v Škocjanu ob Soči, kjer so v 60. letih prejšnjega stoletja odkrili ostanke paleokrščanske bazilike z grobnico, v kateri počivajo oglejski mučenci sv. Kancij, Kancijan in Kancijanila, ki so bili usmrčeni skupaj s svojim učiteljem Protom v času Dioklecijanovega preganjanja kristjanov. Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, kosilo, vožnja z ladjo na Barbano, vodja poti, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi