DOMOV

Limone ob Gardskem jezeru

Gardone Riviera - Limone - Riva del Garda

Enodnevni izleti

1 dan

Italija

Datum

02.10.2021

Cena

69,00 €

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 3,45 €

Ugodnosti

Podarimo zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk in Verone proti Gardskemu jezeru. To je največje italijansko jezero in gotovo eno najlepših. Na severu ga obkrožajo Dolomiti, na vzhodu pa pogorje Monte Baldo. Okolica jezera slovi po milem podnebju in bogatem rastlinju, zato razumemo, od kod njegovo latinsko ime Lacus Benacus (Radodarno jezero).

Današnji dan je namenjen nadvse slikoviti zahodni obali s poraslimi ali skalnimi prepadnimi pobočji, med katerimi so v majhnih zalivih zrasla ljubka mesteca – priljubljena stara letovišča. Najprej se bomo ustavili v kraju Gardone Riviera. Obiskali bomo Vittoriale, velikansko posestvo, ki je nekoč pripadalo italijanskemu pesniku Gabrielu d’Annunziu (1863-1938), danes pa predstavlja spominski kompleks, ki pripoveduje o viharnem življenju tega nenavadnega človeka: pesnika, pisatelja, dramatika, predstavnika italijanske nove romantike in simbolizma ter evropske dekadence, politika in vojaka. Videli bomo skrivnostno vzdušje njegovega doma v vili Priori, bogato opremljeni z umetniškimi deli, gledališče na prostem, protipodmorniško torpedovko, letalo, s katerim je poletel nad Dunaj, vojno ladjo Puglia (darilo prijateljev iz vojnih let), čudovite vrtove in parke, stare avtomobile in ne nazadnje njegov mavzolej, od koder je prekrasen pogled na Gardsko jezero.

Po ogledih nadaljevanje poti v Limone sul Garda, strnjeno mestece, ki se strmo spušča k jezeru. Lepoto kraja je opeval tudi Goethe. Tukaj so že od 13. stol. dalje gojili limone na posebnih, pozimi pokritih, terasah. To so bili najseverneje ležeči nasadi limon na svetu. Vse do 19. stol. so jih izvažali v Nemčijo, na Poljsko in v Rusijo in od tega tudi dobro živeli. Sprehod po mestecu, kjer bomo po želji lahko poskusili tudi izvrstni limonin liker – eliksir za dolgo življenje! Pravijo, da so prebivalci zaradi uživanja tega likerja bolj zdravi in doživijo zelo visoko starost! Nato vožnja do najsevernejšega kraja ob jezeru – do Rive del Garda. Tukaj se bomo poslovili od jezera in se vrnili v Ljubljano.

(v celem dnevu približno 890 km)

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi