DOMOV

Nina vabi! Izlet z lastnim prevozom na Koroško – MLINI IN MOŠT

Kulinarični pohod skozi dolino mlinov po cesti mošta

Enodnevni izleti

1 dan

Slovenija

Datum

06.06.2020

Cena

35,00 EUR odrasle osebe18,00 EUR otroci do 12. leta

Doplačila po želji

Kosilo in pijača na kmečkem turizmu Lasten prevoz

Ugodnosti

PRIJAVE in PLAČILA PRI NINI KNEZ: 040 863 820 

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

PRIJAVE in PLAČILA PRI NINI KNEZ: 040 863 820 

Kulinarični pohod skozi dolino mlinov po cesti mošta:
● Ogled mlina in mlinarska malica
● Ogled sadjarske kmetije, kmečkega muzeja in degustacija mošta
● Voden ogled hribovske vasi Šentanel

 

ZA KOGA JE PRIMERNO? Za pohodnike, starejše , družine, ljubitelje narave in kulinarike

O POTI:  Pot je lahkotna, potrebujete pohodniško obutev in oblečeni vremenu primerno. Pot je dolga vse skupaj 12 km in traja 6h, od tega 3h hoje, vmes premagamo 300m nadmorske višine.

KDAJ IN KJE? V soboto, 6. junija 2020 ob 9.00 , dobimo se pri Povhovem mlinu (Dolga Brda 19, 2391 Prevalje)

KAKO DO NAS? Z avtom, motorjem, kolesom …

NAVODILA ZA POT: Če prispete v Prevalje s smeri Ravne na Koroškem, se peljete skozi mesto, mimo table Prevalje in v smeri Avstrije in Poljane, na desni strani zagledate napis Šentanel in zavijete na to cesto. Po tej cesti se peljete nekaj kilometrov in zagledate napis levo za Jamnico in zavijete na to cesto. Počasi boste na levi zagledali večjo hišo in napis Povhov mlin. Tukaj lahko parkirate.

Če prihajate iz smeri Črna na Koroškem, se peljete proti Prevaljam, skozi Mežico in Poljano, počasi na levi zagledate napis Šentanel in zavijete na to cesto. Po tej cesti se peljete nekaj kilometrov in zagledate napis levo za Jamnico in zavijete na to cesto. Počasi boste na levi zagledali večjo hišo in napis Povhov mlin. Tukaj lahko parkirate.

MOŽNOSTI V OKOLICI:

  • obisk muzejskega rudnika Mežica
  • vožnja z kajakom po podzemnem jezeru v rudniku
  • kolesarjenje po opustelih rudniških rovih

V ceno ni vključeno kosilo in pijača na kmečkem turizmu.

Opis poti

Odhod iz vašega kraja in vožnja na Koroško, v občino Prevalje, kjer vas čaka pester program.

Prispete do starega mlina kjer vas pričaka vaša vodnica in lastniki živega muzeja, mlina ki še vedno melje. Popeljali vas bomo nazaj v čase mlinarstva na Koroškem. Ogledali si boste ohranjen muzejski mlin in stope, kjer se lušči žito. Ko se odprejo stara vrata mlina, ki ga poganja veliko mlinsko kolo, očarano opazujete ples vode, žita in moke. Na ogled so tudi vrste žit , ki so jih predelovali ali jih še pridelujejo v naših krajih. Na koncu ogleda si boste privoščili pravo mlinarsko malico.

Okrepčani boste pot nadaljevali peš po mlinarski pohodniški poti skupaj z našo vodnico, ki bo na poti povedala še veliko zanimivega o regiji, ljudeh in običajih. Spotoma se boste napajali z lepotami koroškega podeželja. Po urejeni poti boste premagali nekaj klancev mimo ekološke kmetije in kolesarskega hotela. Tukaj na višini 700m se vam bodo odprli prelepi pogledi na Uršljo goro in našo najvišjo goro Peco. Zadišali bodo planinski travniki in v ozadju vas bo spremljalo zvončklanje kravjih zvoncev.

Pot bo počasi zavijala navzdol in prišli boste do sadjarske kmetije na degustacijo mošta. Na kmetiji vas bodo lepo sprejeli, ponudili nekaj domačih dobrot in jabolčnik, potem vas bo gospodar popeljal po posesti. Ogledate si lahko muzej in predelovalnico sadja. Lastnika Erika in Damjan sedaj pridelata ogromno svežega sadja in zelenjave kar prodajata po celi Sloveniji. Še vedno sta isto zaljubljena kot na dan ko sta se spoznala na resničnostnem šovu.

Sledi še spust do vasi Šentanel. Nad vasjo si boste še ogledali kapelo sv Uršule okrog katere skrivnostno rastejo lipe. Tako boste počasi z mlinarske poti prešli na cesto mošta in v vas Šentanel. Z vodnico se boste sprehodili skozi staro koroško hribovsko vas, obiskali cerkev sv.Danijela in še zadnjič občudovali panoramske poglede.

Vodnica vas bo pripeljala do značilnega kmečkega turizma, kjer si boste po želji lahko privoščili zasluženo kosilo.

Ni zemljevida poti.

Cena vključuje: zunanji ogledi in vstopnine in degustacije po programu (ogled in malica pri mlinu, degustacija mošta na sadjarski kmetiji), organizacijo in vodenje izleta z lokalnim vodnikom, zavarovanje potnikov na izletu.
V ceno ni vključeno kosilo in pijača na kmečkem turizmu.

Mogoče vam bo všeč tudi