DOMOV

Izlet v Slovenske gorice

Negova - Negovsko jezero - Pachamama center - Ivanjševci - Hiša penin Frangež - Radenci

Enodnevni izleti

1 dan

Slovenija

Datum

06.09.2020
13.10.2020

Cena

56,00€

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,80€

Akontacija

20,00€

Prijavnina

/

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Negova – Negovsko jezero – Pachamama center – Ivanjševci – Hiša penin Frangež – Radenci

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Maribora v razgiban svet Slovenskih goric.

Obiskali bomo Negovo, ki se kot naselje prvič omenja v 12. stol, grad pa v 14. stol. Menjal je številne lastnike in ima pestro zgodovino, napadel ga je celo ogrski kralj Matija Korvin. Ogled obnovljenega gradu in bogatega zeliščnega parka. Videli bomo tudi spominsko sobo in doprsni kip slavnega teologa in psihologa dr. Antona Trstenjaka, župnijsko cerkev, spomenik negovskemu dobrotniku Ivanu Krambergerju, sramotilni steber …

Sprehodili se bomo tudi do Negovskega jezera, ki je nastalo z zajezitvijo grajskih ribnikov. V bližini bomo obiskali Pachamama center oz. ekološko kmetijo harmoničnega bivanja. Domačija je narejena iz človeku prijaznih materialov, prav tako so vsi njihovi izdelki iz naravnih sestavin. Videli bomo permakulturni vrt, delavnice, galerijo … Možnost nakupa naravne kozmetike iz hladno stiskanih maščob ter prekrasne umetnine iz lesa.

Naslednji postanek bo v Ivanjševcih ob Ščavnici – tu izvira ivanjševska slatina, ki jo bomo tudi poskusili. Videli bomo tudi posebno naravno znamenitost – stavešinske mofete! Nato bomo v Hercegovščaku obiskali Hišo penin Frangež oz. njihovo vinsko klet, kjer bomo penino tudi poskusili.

Vožnja v Zdravilišče Radenci, kjer bo prosto za sprehod po zdraviliškem parku, kavico ali pokušnjo mineralne vode. Mineralna voda iz Radencev se kosa z najodličnejšimi evropskimi mineralnimi vodami, pri uporabi v kopelih pa je ena izmed najboljših. Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, pokušnja penin, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi