DOMOV

Narodni park Brioni

Fažana - Brioni - Dvigrad

Enodnevni izleti

1 dan

Hrvaška

Datum

15.05.2021

Cena

104,00 €

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 5,20 €

Ugodnosti

Podarimo zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Fažana – Brioni – Dvigrad

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5.30. Vožnja mimo Buzeta proti Fažani. Obmorsko mestece Fažana je 8 km oddaljeno od Pule in je danes pomemben ribiški kraj v Istri. Tu se bomo vkrcali na ladjo in se odpeljali čez Fažanski kanal proti Brionskim otokom. Skupina 14 otokov, med katerimi je največji Veliki Brion, je porasla s čudovito mediteransko vegetacijo. Kar preko 680 vrst rastlin in 250 vrst živali je našlo domovanje na tem arhipelagu. Prijetna klima je omogočila tudi že zelo zgodnjo poselitev večjih otokov – o tem pričajo številni arheološki ostanki, ki nam odkrivajo življenje in delo iz obdobja skoraj 2000 let nazaj. Zadnja desetletja pa se Brioni omenjajo kot ekskluzivno letovišče za politike in kraj številnih diplomatskih dogovarjanj.

Ogled otoka Veliki Brion z lokalnim vodnikom (približno 4 ure). Po otoku se bomo vozili s turističnim vlakom, se vmes tudi malo sprehodili ter si ogledali naravne lepote, safari park in zanimive kulturne dragulje otoka, kot so bizantinski kastrum, rimska vila v zalivu Verige, cerkvica sv. Germana iz 15. stol., zbirke v tamkajšnjih muzejih … Med ogledom si bomo privoščili tudi nekaj prostega časa za kavo ali nakup spominkov. Vrnitev z ladjo v Fažano. Kosilo. Popoldne bomo obiskali Dvigrad oz. romantične ruševine utrjenega srednjeveškega mesta v Limski Dragi. Na dveh gričih sta bili zgrajeni dve utrdbi že v času Ilirov. V zgodnjem srednjem veku sta gradiča že dobila svoje ime, to sta bila Moncastello in Parentino. V poznem srednjem veku se je Moncastello preimenoval v Dvigrad (Dvograd) in tu se je nadaljevalo življenje mesta vse tja do leta 1630, ko so se prebivalci odselili v Kanfanar in prepustili Dvigrad zobu časa. Vrnitev v Ljubljano.

(v celem dnevu približno 390 km)

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, vožnja z ladjo na Veliki Brion in nazaj, lokalno vodstvo po otoku, vožnja s turističnim vlakom, vstopnine in ogledi na otoku, kosilo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija.

Mogoče vam bo všeč tudi