DOMOV

Baročna Štajerska z dr. Ferdinandom Šerbeljem

Odkrijte čudovite bisere Štajerske

Enodnevni izleti

1 dan

Slovenija

Datum

11.07.2020

Cena

59,00 €

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,95 €

Akontacija

20,00 €

Ugodnosti

Nagrajujemo zgodnjo prijavo na enodnevne izlete! 10% popust vsem, ki se prijavite in v celoti plačate enodnevni izlet vsaj dva meseca pred odhodom!

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Na podlagi temeljitega premisleka in ker ne želimo sklepati kompromisov pri varnosti in zdravju naših potnikov, smo se v agenciji Quo Vadis odločili, da aprilski izlet PRESTAVIMO na poznejši datum.

Izlet je tako prestavljeno na novi datum 11. julij 2020

 

Studenice – Dvorec  Štatenberg – Ješovec – Črešnjevec – Sv. Jožef nad Slovensko Bistrico – Slovenska Bistrica

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Celja in Poljčan v Studenice, gručasto naselje pod Bočem. Studenice so bile zaradi zdravilne vode znane že v antiki. Pravi razcvet pa so doživele v 13. stol., ko je Zofija Rogaška ustanovila dominikanski samostan. O zgodovini samostana bomo veliko slišali na sami poti. Ogled nekdaj samostanske, danes župnijske cerkve sv. Treh kraljev z bogato baročno opremo.

Vožnja do dvorca Štatenberg, enega izmed najlepših baročnih dvorcev pri nas. Zgradili so ga grofje Attemsi konec 17. stol., do predvojnih let pa je zamenjal še mnogo lastnikov. Baročno poslopje sestavljajo štirje trakti. Še vedno lahko vidimo dobro ohranjeno notranjost, še posebej z alegorijami poslikano Viteško dvorano. V kleti dvorca nas čaka tudi pokušnja vina!

V bližini bomo v vasici Ješovec obiskali mogočno in nekoč obiskano romarsko cerkev sv. Treh kraljev, ki je zanimiv primer arhitekture iz sredine 17. stol., kjer se spajajo gotske oblike z baročnim razpoloženjem. Veliki t. i. zlati oltar sodi med največje pri nas. V Črešnjevcu nas pri  romanski cerkvi sv. Mihaela čaka presenečenje, ki sega v globoko v srednji vek. Na Jožefovem hribu nad Slovensko Bistrico bomo obiskali slikovito baročno cerkev sv. Jožefa, ki jo je sredi 18. stol. postavil mariborski arhitekt Jožef Hoffer, ki sodi med najpomembnejše baročne stavbenike na Štajerskem (med mnogimi stavbami je najbolj znana cerkev na Sladki Gori nad Lembergom pri Šmarjah pri Jelšah). Kosilo.

Nadaljevanje vožnje v Slovensko Bistrico, kjer si bomo najprej ogledali župnijsko cerkev sv. Jerneja, katere kiparska in slikarska oprema sodi med pomembne spomenike štajerskega baroka. Čaka nas še Bistriški grad, renesančni grad trapezastega tlorisa z notranjim dvoriščem, ki ga je v letih med 1718 in 1721 opremil grof Ignac Marija Attems. Od nekdanje razkošne opreme so se ohranile Flurerjeve freske v kapeli, na stopnišču in Viteški dvorani. V gradu so danes urejene zbirke, ki po vsebini presegajo lokalni značaj. Vrnitev v Ljubljano.

(v celem dnevu približno 260 km)

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, kosilo, vinska pokušnja, osnovno nezgodno zavarovanje, vodja poti in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi