DOMOV

Manj znani spomeniki baročne Štajerske z dr. Ferdinandom Šerbeljem

Malečnik - Kamnica - Ruše - Puščava na Pohorju

Enodnevni izleti

1 dan

Slovenija

Datum

12.09.2020

Cena

57,00 € Odpovedni riziko:

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,85 €

Akontacija

20,00 €

Ugodnosti

Nagrajujemo zgodnjo prijavo na enodnevne izlete! 10% popust vsem, ki se prijavite in v celoti plačate enodnevni izlet vsaj dva meseca pred odhodom!

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 8. uri. Vožnja mimo Celja in Maribora v Malečnik, majhno vasico sredi vinogradov in sadovnjakov nad Dravo. Mimo kapelic križevega pota se bomo napotili do nadvse ljubke Marijine cerkvice na Gorci, ki čepi na vinorodnem gričku, od koder se odpre lep razgled po mariborski okolici. Poznogotska cerkev je bila večkrat predelana, v 18. stol. so prizidali baročne kapele najprej na južni, nato pa še na severni strani. Nato ogled baročne župnijske cerkve sv. Petra, ki stoji na strmem dravskem bregu, njena zgodovina pa sega v 13. stol.

Po kratki vožnji bomo prispeli v vasico Kamnica, kjer stoji župnijska cerkvica sv. Martina. Cerkev velja za enega izmed najpomembnejših kulturnih spomenikov v okolici Maribora. V sredini 18. stol. je dobila sedanji baročni videz. Notranjost krasijo razkošni baročni oltarji ter freske, delo koroškega slikarja Janeza Jurija Raffa iz Sv. Andraža v Labotski dolini in Antona Lerchingerja iz Rogatca. Vožnja na obronke Pohorje v Ruše, kjer se nahaja še en baročni biser. Cerkev Imena Marijinega v Rušah na zunaj kaže sledove gotike in baroke, notranjščina pa preseneti v popolnem baročnem sijaju z razkošnimi štukaturami za katere je v prvi polovici 18. stol. poskrbel mojster Peter Zaar. Celotno cerkev je poslikal Janez Krizostom Vogl iz Gradca. Glavna pozornost je na mogočnem oltarju, delo štajerskega deželnega kiparja Janeza Jakoba Schoya.

Po kosilu bomo pot nadaljevali na Pohorje, vse do Puščave, kjer stoji velika Marijina cerkev, ki jo je na mestu manjše kapele v začetku 17. stol. dal zgraditi opat benediktinskega samostana v Št. Pavlu na Koroškem Hieronimus Markstaller. Razkošna notranja oprema je prava paša za oči. Vrnitev v Ljubljano.

(v celem dnevu približno 320 km)

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, kosilo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodja poti in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi