DOMOV

Verona: Od Chagalla do Kandinskega; NOV TERMIN: 4. april 2020

Verona, Palazzo Gran Guardia

Božični sejmi

1 dan

Italija

Datum

21.12.2019
04.04.2020

Cena

45,00 € pri najmanj 45 osebah58,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,90 €

Akontacija

20,00 €

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

V veronsko palačo Gran Guardia prihaja razstava “Čas Giacomettija – od Chagalla do Kandinskega”, na kateri bo moč občudovati dela iz slovitega muzeja moderne umetnosti Fondation Maeght, ki se nahaja v bližini francoske Nice in velja za najpomembnejšo muzejsko ustanovo umetnosti 20. stol. v Evropi. Na razstavi bo okoli 100 slikarskih, kiparskih in risarskih del najpomembnejših umetniških imen, ki so ustvarjala med vojnama v Parizu. Velik del razstave je posvečen Albertu Giacomettiju, enemu izmed najpomembnejših kiparjev 20. stol., na katerega sta vplivala predvsem kubizem in nadrealizem, posvečal pa se je predvsem figuralnim kompozicijam. Na razstavi ga bodo spremljala dela Kandinskega, Braquea, Chagalla, Mirója in drugih.

sobota, 21. decembra 2019 – trenutno polno

sobota, 4. aprila 2020 – NOV TERMIN

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk v Verono, eno najpomembnejših umetnostnih središč Italije. Poznamo jo po veličastnem rimskem amfiteatru, ki sodi med največje znamenitosti antičnega rimskega sveta, poznamo jo po veronski slikarski šoli, kjer so se šolali pomembni italijanski krajinarji in portretisti, in nenazadnje tudi po tragični ljubezenski zgodbi o Romeu in Juliji. Zgodovina mesta je dolga in zanimiva: bilo je rimska kolonija, prestolnica vzhodnogotskega kralja Teodorika, največji razcvet pa je mesto doživelo pod knezi Scaligeri (1260-1387). Obisk razstave “Čas Giacomettija – od Chagalla do Kandinskega” s strokovnim vodstvom v palači Gran Guardia. V prostem času po želji individualni ogled mesta ali prosto za raziskovanje predbožičnih sejmov. Pozno popoldne vrnitev v Ljubljano.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnina na razstavo »Čas Giacomettija - od Chagalla do Kandinskega« s strokovnim vodstvom in ostale vstopnine niso vračunane. Točen znesek bo znan v obvestilu o odhodu.

Mogoče vam bo všeč tudi