DOMOV

Adventna Emilia Romagna

Pavarottijeva hiša, balzamični kis in adventni Fontanellato!

Božični sejmi

2 dneva

Italija

Datum

07.12. - 08.12.2019

Cena

135,00 € pri najmanj 35 osebah169,00 € pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 8,45 €Enoposteljna soba: 25,00 €

Akontacija

60,00 €

Prijavnina

15 €

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

MODENA S PAVAROTTIJEVO HIŠO in BALZAMIČNIM KISOM

BUSETTO, SORAGNA IN NAJLEPŠI SEJMI V FONTANELLATU

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri in vožnja mimo Benetk v Modeno, eno najpomembnejših mest dežele Emilia-Romagna. Najprej nas čaka znamenita Casa Rossa oz. Rdeča hiša, rezidenca slavnega tenorista Luciana Pavarottija, ki je bila zgrajena po njegovih natančnih navodilih, in v kateri je preživel zadnja leta svojega življenja. Ogled velike hiše polne intimnih maestrovih spominov bo veliko doživetje. Sledi ogled mestnega središča Modene. Staro univerzitetno mesto je najbolj cvetelo pod gospostvom družine Este. Danes tu izdelujejo odlične čevlje in odlične avtomobile, staro mestno središče, ki je na Unescovem seznamu, pa skriva mnoge lepote, kar bomo na sprehodu po mestu tudi sami ugotovili. Največji spomenik v mestu je romanska katedrala, ki je zares vredna ogleda. Za konec dneva nas na idiličnem posestvu čaka še spoznavanje načina pridelave in pokušnja balzamičnega kisa, po katerem slovi Modena (možnost nakupa). Balzamični kis se odlično ujema s parmezanom in romanjolskim vinom lambrusco, kar bomo tudi poskusili! Vožnja v hotel, nastanitev, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Busseto, nadvse živahno mestece s številnimi trgovinicami, ki je močno povezano z Verdijem. Sprehodili se bomo po glavnem trgu z Verdijevim gledališčem, pred katerim stoji velik kip slavnega skladatelja. Nadaljevanje poti v vasico Soragna, kjer stoji popolnoma ohranjen grad, ki ga je konec 14. stol. zgradila družina Lupi. Sedanja oblika je iz 16. in 17. stol. in je odličen primer zgodnjega baroka. Ogled razkošno opremljene notranjosti s freskami, štukaturami, pozlačenim pohištvom in drugimi dragocenimi predmeti. Paša za oči, da ji ni para! Za konec dneva se bomo ustavili še v Fontanellatu, majhnem srednjeveškem mestecu s palačami in cerkvami. Sredi velikega glavnega trga stoji pravljični gradič Rocca Sanvitale. Grad je videti kot otoček sredi jezera, saj ga vse naokoli obdaja trdnjavski jarek z vodo. Na ogledu bomo spoznali zgodovino gradu in družine Sanvitale in videli mnoge bogato opremljene dvorane. Največji dragulj gradu pa je majhna sobica z imenom “Dvoranica Diane in Aktajona”, ki jo je poslikal slavni Parmigianino. V adventnem času je Fontanellato prizorišče čudovitega predbožičnega sejma, po katerem se bomo sprehodili tudi sami in uživali v prazničnih radostih! Vrnitev v Ljubljano.

Prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, ogled pridelave balzamičnega kisa s pokušnjo kisa, parmezana in vina lambrusco, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi