DOMOV

Uzbekistan

Izjemni zakladi nekdanje Svilne poti

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

9 dni

Uzbekistan

Datum

24.04. - 02.05.2019

Cena

1.595,00 € pri najmanj 25 osebah1.645,00 € pri najmanj 20 osebah1.695,00 € pri najmanj 15 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 180,00 €Doplačilo za napitnine (na poti): 40,00 $Odpovedni riziko: 80,60 €

Akontacija

500,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2019.

Zakladi centralne Azije!

Opis poti

Vožnja na beneško letališče in polet z enim postankom v Uzbekistan.

Današnji dan bo namenjen uzbeškemu glavnemu mestu Taškent. Spoznali bomo stari del mesta s Kukeldashovo medreso, umetniškim muzejem, medreso Barak Khan in mavzolejem Kafali Sashi. Čas bo tudi za sprehod po pisanem bazarju Chorsu. Proti večeru polet v Urgench na zahod države.

Obiskali bomo Hivo, najbolje ohranjeno mesto na Svilni poti. Pravijo mu tudi “muzej
pod modrim nebom”. Za obzidjem s štirimi vhodi so čudoviti arhitekturni spomeniki iz različnih obdobij. Minareti so obdani s prvovrstno keramiko, vse se blešči v značilni turkizni barvi. Kupili boste lahko uzbeško svilo in lesene rezljane izdelke, zanimiv bo tudi sprehod po živahni tržnici.

čez slikovito puščavsko pokrajino Kizil Kum se bomo odpeljali proti Bukhari. To je pot, ki so jo nekoč premagovale trgovske karavane. Ustavili se bomo ob legendarni reki Amu Darja. Kosilo na poti. Popoldne bomo prispeli v Buharo, pomembno versko prestolnico z minaretom Kalyan.

S svojimi ozkimi uličicami nam bo Bukhara pričarala zares pravo srednjeveško ozračje. V starem središču bomo spoznali Lyabi Khauz, številne medrese, trdnjave, obiskali bomo mavzolej Samani. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji preprog, ki bodo uživali ob pogledu na čudovite barve. Obiskali bomo poletno palačo zadnjega emirja, kompleks Baho-ud-Din …

pot nas bo vodila proti Samarkandu, vendar si bomo še prej ogledali Shakhrisabs, mestece v majhni dolini, obdano z griči pogorja Pamir. Kosilo na poti. Rojstni kraj Timurlenka je dosegel svoj višek v 14. in 15. stol. Tamkajšnja palača Ak-Saray je nastajala dvajset let. V 17. stol. so jo porušili tekmeci iz Buhare, do danes pa se je ohranil masiven vhodni stolp. Kompleks je izreden primer korazmianske arhitekture. Popoldne prihod v Samarkand.

Mesto Samarkand ponosno stoji že skoraj tri tisočletja. Mogočna mošeja Bibi-Khanum iz 15. stol. je bila v času nastanka ena največjih na svetu. Mavzolej Gur-Emir je eden od najlepših primerov centralnoazijske arhitekture. Najbolj pa nas bo prevzel trg Registan. Obiskali bomo grobnico Timurlenka, ki je pokopan v prestolnici svojega nekdanjega imperija.

Čaka nas ogled observatorija Ulugbek iz 15. stol., ki priča o cvetoči znanstveni aktivnosti v mestu. Mnogi pomembni možje tega mesta so pokopani v kompleksu mavzolejev Shakh-i-Zinda. To je eden najbolj svetih krajev Samarkanda. Popoldne vožnja proti Taškentu na letališče.

Polet z vmesnim vmesnim postankom v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz v Benetke, povratni let v Uzbekistan in notranji polet Taškent - Urgench (ročna prtljaga na letalu do 8 kg in dodaten kovček do 23 kg), lokalni prevozi, 6 polpenzionov in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih s 3 in 4 zvezdicami, 2 kosili, vstopnine, urejanje
vizuma, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, lokalno vodstvo, naše vodstvo in organizacija.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS