DOMOV

Super Cinque Terre z vlakom in ladjo

Sanjski svet nedosegljivih petih dežel

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

3 dnevi

Italija

Datum

01.05. - 03.05.2019

Cena

269,00€ pri najmanj 45 osebah309,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 15,45€Enoposteljna soba: 70,00€

Akontacija

100,00€

Prijavnina

15€ za prijavo

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2019.

NAŠA POSEBNOST:  GURMANSKI UŽITKI NA RIŽEVI POJEDINI  

 

KAKO LOMIJO KARARSKI MARMOR

ČUDOVITA RIŽEVA POLJA  –  SLASTNE ITALIJANSKE RIŽEVE DOBROTE

 

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Benetk in Verone do kraja Isola della Scala. Tu so največja polja slovitega italijanskega riža Ferron. Obisk starodavne rižarne iz leta 1650 in riževih polj. Po vodenem ogledu bo sledilo kosilo s slastnimi riževimi dobrotami po receptih velikega kuharskega mojstra Gabriela Ferrona. Odlične riževe izdelke (moko, testenine, pecivo) bomo po želji lahko tudi kupili. Nadaljevanje vožnje mimo Mantove in Parme do našega hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v La Spezio. Celodnevni izlet z ladjo in vlakom na Cinque Terre, kar po naše pomeni Pet dežel. Kratka gorska veriga, vzporedna z Apenini, se strmo spušča v morje, vmes so male dolinice, kjer so med morjem in pečinami zrasle ljubke vasice: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore. Pet jih je in od tod tudi njihovo ime. Ležijo v edinstveno obdelani pokrajini in so težko dostopne. Med slikovitimi ribiškimi vasicami ležijo vinogradi, ki se v terasah dvigujejo proti vrhu, tam pa jih obkrožajo pinije. Tej spokojni in nenavadni lepoti je podelil priznanje tudi Unesco, saj jo je uvrstil na seznam svetovne dediščine. Večkrat se bomo ustavili, se sprehodili po vaseh, občudovali staro arhitekturo, si po želji privoščili dobro kosilo v kakšni od tradicionalnih gostiln … Ne bomo hiteli, lepo nam bo! Pozno popoldne vožnja z vlakom skozi slikovite tunele in previse nazaj v La Spezio. Vrnitev v naš hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Carraro, ki leži ob vznožju Apuanskih Alp, le nekaj kilometrov od morja. Svoj sloves dolguje po vsem svetu znanemu belemu marmorju – kararskemu marmorju, ki ga tukaj lomijo že od antičnih časov. Ogledali si bomo glavne znamenitosti, predvsem pa romansko-gotsko katedralo, kjer se bohotijo umetnine iz domačega marmorja, in pa Neptunov vodnjak. Nato se bomo po zanimivem cestnem sistemu podali visoko v gore, kjer so mogočni kamnolomi. Prav tukaj je veliki Michelangelo izbiral, kateri izmed velikanskih blokov bi bil primeren za njegove izjemne mojstrovine. Pravijo, da se je v kamnolomih zadrževal po več mesecev. Sprehod po panoramski poti s pogledom na divjo pokrajino in na zares gigantski način lomljenja marmorja nas bo navdušil. Videli bomo tudi postopek rezanja kamna, način transporta več deset ton težkih blokov, posebne jame, muzej … Lahko pa bomo tudi kupovali umetnine iz tega čudovitega kamna. Vrnitev v dolino in nato mimo Padove in Benetk v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, riževa pojedina s 5 hodi, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, celodnevni izlet z vlakom in ladjo na Cinque Terre, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS