DOMOV

Slovite medičejske vile in vrtovi v Toskani

tudi Puccinijeva vila in in Viareggio ob Ligurskem morju

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

3 dnevi

Italija

Datum

27.04. - 29.04.2019

Cena

165,00 € pri najmanj 45 osebah195,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 9,75 €Enoposteljna soba: 60,00 €

Akontacija

60,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2019.

TUDI PUCCINIJEVA VILA  IN MONDENO LETOVIŠČE VIAREGGIO OB LIGURSKEM MORJU

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Benetk, Bologne in čez Apenine v Toskano, ki je ena najlepših pokrajin Italije. Mehka razgibanost gričev posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi ter čudovita arhitekturna dediščina, nad katero se razliva zlata svetloba, pritegneta vsakogar, zlasti pa umetnike, ki so že od nekdaj radi ustvarjali tukaj. Rdeča nit našega tridnevnega popotovanja po Toskani so slovite medičejske vile in vrtovi, ki sodijo v sam vrh italijanske kulturne dediščine. V bližini Firenc bomo obiskali vilo Petraia, ki je ena najlepših medičejskih vil. Leta 1576 jo je dal zgraditi kardinal Ferdinand iz družine Medici. Leži sredi romantičnega vrta na vzpetini s panoramskim pogledom na Firence. Ogled vile: bogato poslikano pokrito dvorišče, dvorana gobelinov, glasbena dvorana, stara in nova kapela, kraljevska dvorana … Navdušil nas bo tudi vrt s pritlikavim sadnim drevjem, agrumi, cvetličnimi gredami … Nato bomo obiskali vrt bližnje vile Castello, ki ga imenujejo tudi vrt kipov, in ga uvrščajo v zlato dobo Medičejcev. Videli bomo fontane, jamo živali, vrt zelišč, vrt agrumov in jasminov, nasade pritlikavih hrušk … Še vožnja v Montecatini Terme, ene izmed najbolj obiskanih in elegantnih italijanskih toplic, kjer so radi počitnikovali slavni Italijani, med njimi Verdi, Puccini, Pirandello … Nastanitev v hotelu. Večerja. Po želji sprehod do znamenitih toplic z imenom Tettuccio Terme. Nočitev.

Zajtrk. Vožnja čez razgibano gričevje do vasice Cerreto Guidi. Na najvišji točki sredi vasi kraljuje vila Medičejcev, do katere vodi mogočno stopnišče. Sredi 16. stol. jo je dal zgraditi Cosimo I., služila pa je za lovski dvorec. Lepo obnovljena vila je danes narodni muzej, ki se poleg imenitnih soban odlikuje še po bogatih zbirkah portretov Medičejcev in lovskega orožja. Nadaljevanje poti v Torre del Lago Puccini, vasico ob slikovitem jezeru Massaciuccoli, kjer poleti v odprtem gledališču skoraj nad samim jezerom, poteka operni festival – na sporedu so večinoma Puccinijeve opere. Obiskali bomo Puccinijevo vilo, kjer je mojster napisal večino svojih oper. V lepo oskrbovani vili, kjer je vse ostalo iz časa skladateljevega življenja, je veliko spominskih predmetov, tu je tudi njegova grobnica. Nato vožnja v Viareggio, eno najpomembnejših italijanskih letovišč ob Ligurskem morju s prekrasnimi peščenimi plažami in imenitnimi dragimi hoteli. Slovi tudi po svojem karnevalu. Sprehod po glavni ulici Viale Giosuè Carducci, kjer so najlepše stavbe z začetka prejšnjega stoletja (art deco, art nouveau). Popoldne vožnja mimo Lucce proti termam Montecatini. Spotoma bomo v kraju Collodi (od tod je doma pisatelj Carlo Collodi, avtor slavnega Ostržka) obiskali vrt Garzoni, ki je eden najlepših v Italiji. Predstavlja sožitje med renesančno geometrijo in veličastnostjo porajajočega se baroka. Obisk fantazijskega vrta s stopnišči, ki jih krasijo mnogi kipi mitoloških bitij in ženskih figur, z igrivimi vodnimi domislicami in pisanim rastlinjem, bo za nas izjemno doživetje. Vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Poggio a Caiano. Sredi vasice se razprostira veliko posestvo z mogočno vilo v sredini. V 15. stol. jo je zgradil Lorenzo Veličastni po načrtih Giuliana da Sangalla, sodelovali pa so še drugi vidni umetniki renesanse. Vila se ponaša s prostornim gledališčem in velikimi, s freskami poslikanimi saloni, saj so v poletnih mesecih vedno gostili imenitne goste. Še posebej pomembna je dvorana Leona X., imenovana po papežu Giovanniju, sinu Lorenza Veličastnega. Sprehod po parku do oranžerije, ki je služila za prezimovanje agrumov. Nadaljevanje vožnje proti Firencam in dalje na vzhodno podeželje. Obiskali bomo vrt vile Gamberaia, ki je po mnenju mnogih najčarobnejši kraj na svetu. Razprostira se na enem od mirnih toskanskih gričev s pogledom na Firence in dolino Arna. Videli bomo drevored cipres, nimfej, vodnjake, vrt limon, geometrično pristriženo živo mejo, mnoge kipe … Zares raj na zemlji! Popoldne vrnitev mimo Bologne in Benetk v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS