DOMOV

Slikovita Umbrija

Sončna dežela zelenih gričev

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

3 dnevi

Italija

Datum

01.05. - 03.05.2019

Cena

189,00 € pri najmanj 45 osebah229,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 50,00 €Odpovedni riziko: 11,45 €

Akontacija

70,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2019.

SONČNA DEŽELA ZELENIH GRIČEV, SREDNJEVEŠKIH MEST,  

STARIH GRADOV, VELIKIH UMETNIN, DOBREGA VINA …

 

GUBBIO – SPELLO – MONTEFALCO – TREVI – ASSISI – PERUGIA

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Benetk in Bologne do Cesene, od tod pa čez Apenine v Umbrijo, deželo v osrčju italijanskega škornja, kjer na zelenih gričih kraljujejo srednjeveška mesta in se skoraj dotikajo jasnega neba. Prvi obisk bomo namenili starodavnemu mestu z imenom Gubbio, ki se je razraslo na strmem pobočju gore Ingino. Mesto je zares vredno obiska, saj je do popolnosti ohranilo bogato kulturno in umetniško dediščino. Po ozkih strmih uličicah s številnimi trgovinicami z izdelki domače obrti se bomo napotili do glavnega trga, kjer stoji mogočna gotska Konzulska palača. Na vrhu stopnic bomo vstopili v prostrano dvorano – Salone, kjer je nekdaj zasedala ljudska skupščina. V muzeju si bomo ogledali tudi imenitne bronaste eugubinske tablice iz 2. stol. pr. n. št. Sprehodili se bomo tudi do Vojvodske palače in katedrale. Nadaljevanje vožnje do našega hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Spello, srednjeveško mestece, kjer so se kamnite hišice skoraj zlile z goratim umbrijskim okoljem. Privlačno mesto se lahko pohvali z mnogimi znamenitostmi, kot so rimska vrata, srednjeveški stolpi in palače, najpomembnejše pa so gotovo freske (prizori iz Nove zaveze) v kapeli cerkve Santa Maria Maggiore, ki jih je v začetku 16. stol. mojstrsko naslikal Pinturicchio. Prekrasno! Po ogledih nadaljevanje poti v Montefalco, očarljivo srednjeveško mestece, ki ga še vedno obdaja obzidje iz 14. stol. Kot sokol sredi gnezda (od tod tudi njegovo ime) čepi na griču sredi vinogradov in oljčnih gajev. Mestece si je zaradi izjemnih razgledov na valovito umbrijsko pokrajino prislužilo tudi ime “Balkon Umbrije”. Ogled glavnih znamenitosti: mestnih vrat, mestne hiše iz 13. stol., predvsem pa muzeja v stari cerkvi sv. Frančiška, kjer so čudovite freske iz 15. stol. (življenje sv. Frančiška, prizori iz Nove zaveze …), delo velikih mojstrov, kot so Benozzo Gozzoli, Perugino in drugi – muzej velja za enega najpomembnejših v Umbriji. Mesto slovi tudi po rdečem vinu z imenom “sagrantino”, ki si ga bomo po želji lahko privoščili kakšen kozarček. Vožnja v Trevi, eno najslikovitejših umbrijskih mestec, ki se spiralno dviga po pobočju griča sredi morja oljčnih gajev. Zaradi oljk si je prislužilo ime “mesto olja”.  Na sprehodu po mestu bomo občudovali lepe palače, katedralo, veliko cerkev sv. Frančiška, kvalitetno umetniško zbirko ter muzej oljčnega olja v nekdanjem samostanu. In še vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Obiskali bomo Assisi. Obzidano mesto se razprostira na pobočju gore Subasio in je do danes ohranilo svoj srednjeveški značaj. Zgodovina mesta je tesno povezana z življenjem in delom sv. Frančiška (1182-1226) ter z novimi umetnostnimi smernicami, ki so zaznamovale prelomnico v italijanski umetnosti. Sprehod po srednjeveškem delu mesta. Videli bomo baziliko sv. Klare, stolnico sv. Rufina ter glavni trg s srednjeveškimi palačami, vodnjakom ter stebriščem Minervinega templja. Več časa pa bomo posvetili asiškemu biseru – baziliki sv. Frančiška: na močnih obokih kraljujeta ena nad drugo veličastni gotski cerkvi s Frančiškovim grobom, krasijo pa ju freske velikih umetnikov, kot so Simone Martini, Cimabue in Giotto. Nadaljevanje poti v Perugio, ki je bila ena izmed 12 etruščanskih mestnih državic. Ostanki mogočnega etruščanskega obzidja nam lahko pričarajo sijaj tistega časa. Mesto se ponaša tudi s številnimi cerkvenimi in posvetnimi zgradbami srednjega veka. Danes je Perugia prestolnica dežele Umbrije in pomembno univerzitetno središče. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti. In še vrnitev mimo Benetk proti Ljubljani.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, prevoz s parkirišča v središče Perugie in nazaj, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS