DOMOV

Sardinija

Divja lepota mediteranskega otoka, čisto samosvoj svet!

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

6 dni

Italija

Datum

27.04. - 02.05.2019

Cena

549,00€ pri najmanj 45 osebah599,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 29,95€Enoposteljna soba: 150,00€

Akontacija

200,00€

Prijavnina

15€ za prijavo

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2019.

Smaragdna obala – Alghero – Bosa – Barumini – Cagliari – Siena – park pošasti Bomarzo

DUŠO SARDINIJE, DRUGEGA NAJVEČJEGA OTOKA SREDOZEMSKEGA MORJA, JE OBLIKOVALA NJENA OSAMLJENOST. ČUDOVITE BELE PLAŽE, MODRO MORJE, SKORAJ DIVJA NARAVA V NOTRANJOSTI OTOKA, NENAVADNI UMETNOSTNI ZAKLADI TER NADVSE PRIJAZNI DOMAČINI VABIJO NA POTOVANJE!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk in Firenc v Sieno, obzidano srednjeveško mesto, prepolno umetnostnozgodovinskih zakladov. Razprostira se na treh hribčkih v samem osrčju visoke Toskanske planote. Po ozkih ulicah se bomo napotili do katedrale, ki je največji spomenik v mestu. Za konec si bomo prihranili glavni trg – Piazza del Campo, ki slovi kot najlepši trg v vsej Italiji. Nadaljevanje poti v Civitavecchio, staro rimsko pristanišče ob Tirenskem morju. Vkrcanje na trajekt in nočna plovba na Sardinijo.

Zjutraj prihod na Sardinijo. Po izkrcanju se bomo odpravili na Smaragdno obalo – Costa Smeralda, ki je zaradi svoje skalnate razgibanosti, pravljično lepih peščenih plaž in sinjega morja postala pravi raj za turiste – postanek v letovišču Porto Cervo. Nadaljevanje vožnje v notranjost pokrajine Gallura, kjer se bomo v bližini kraja Arzachena spoznali z grobovi velikanov – Tombe dei giganti – prazgodovinskimi skupinskimi grobovi, ki so zaradi izjemne velikosti dobili takšno ime. Naslednji postanek bo v ribiški vasici Santa Teresa di Gallura z znamenitim Španskim stolpom iz 16. stol. Kraj slovi tudi po čudovitih peščenih plažah. Nato bomo obiskali Capo Testa, najbolj severni del Sardinije, svet velikanskih, predvsem pa nenavadnih skalnih formacij, ki v obiskovalcih burijo domišljijo. Nadaljevanje vožnje po razgibani severni obali mimo Castelsarda, starega mesteca, nad katerim kraljuje grad, in dalje do znamenite romanske cerkvice sv. Trojice – S. S. Trinità di Saccargia. Zgradili so jo v 12. stol. iz belega in črnega kamna v značilnem pisanskem slogu, v notranjosti pa so imenitne freske. Po ogledih še vožnja proti Algheru. Prosto za večerjo po želji. Nastanitev v hotelu in nočitev.

Zajtrk. Alghero je živahno pristanišče sredi nasadov oljk, evkaliptusov in pinij. Sprehod po obzidanem starem mestu, kjer so še vedno prisotni močni španski vplivi, z ogledi obzidja s stolpi, katedrale, cerkve sv. Frančiška … Nato po želji vožnja (doplačilo – odločitev ob prijavi) z ladjo do rta Capo Caccia, domovanja raznovrstnih ptic. Tu bomo obiskali podzemni svet jezerc in stebrov 2500 m dolge Neptunove jame – Grotta di Nettuno. Vrnitev z ladjo v Alghero in vožnja ob slikoviti zahodni obali do Bose, kraljevskega mesta ob reki Temo, edini plovni reki na Sardiniji. Po ogledih nadaljevanje vožnje do našega hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v mestece Santa Giusta, ki leži ob istoimenskem jezeru. Obiskali bomo elegantno baziliko sv. Justine, biser pisanske romanike z lombardskimi in arabskimi elementi. Nadaljevanje poti do Sante Cristine. Obisk arheološkega parka s svetim vodnjakom iz bazalta (obdobje nuraške kulture), kjer nas presune natančna izdelava stopnišča, ki vodi v vodnjak. Nato se bomo odpravili na Rt sv. Marka v Oristanskem zalivu in obiskali slavni Tharros. Zgradili so ga Feničani leta 730 pr. n. št., zaradi odlične lege pa je kmalu postalo pomembno pristanišče, ki je cvetelo tudi v rimskih časih. Ogled tega izredno zanimivega arheološkega področja, do kamor nas bo pripeljal poseben vlakec. Popoldne si bomo po želji ogledali še vinsko klet in poskusili odlično vino tega področja. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Barumini, kjer se nahajajo najbolje ohranjeni nuragi na Sardiniji – Nuraghe Su Nuraxi. Med njimi kraljuje velikanska 19 m visoka trdnjava, ki jo sestavljajo stolpi med seboj povezani z galerijami. Nastala je okoli leta 1500 pr. n. št. na hribu, kasneje se je okoli nje razvilo naselje, kjer je življenje potekalo okoli 2000 let. Ogled teh izjemnih zgradb, ki jih najdemo samo na Sardiniji! Nadaljevanje vožnje v glavno mesto Sardinije – v Cagliari. Ogled obzidanega starega dela mesta z obrambnimi stolpi, razgledno ploščadjo, katedralo in plemiškimi palačami. Pozno popoldne  vkrcanje na trajekt in nočna plovba proti celini.

Po izkrcanju v Civitavecchii vožnja v Bomarzo, kjer bomo obiskali nadvse zanimiv park kamnitih pošati. Sredi gozda stojijo velikanske, v sivi kamen vklesane, nenavadne figure, ki predstavljajo ljudi, velikane, pravljične živali in različne zgradbe – torej park mitoloških in fantazijskih čudes. Park je v popolnem nasprotju z merili takratne renesančne umetnosti, saj ga je dal v začetku 16. stol. narediti princ Pier Francesco Orsini, posebnež svojega časa. Nato vrnitev proti domu. Vožnja mimo Firenc in  Benetk proti Ljubljani.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, prevoz s trajektom na relaciji Civitavecchia-Olbia in Cagliari-Civitavecchia, 2 prenočišči na trajektu (dvoposteljne kabine), 3 polpenzioni (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vlakec v Tharrosu in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane. Doplačilo za izlet z ladjo z obiskom Neptunove jame je cca. 30,00 EUR (odločitev in plačilo vodniku na poti).

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS