DOMOV

Prvomajski skok na Ugljan in Pašman

zeleni otok, ki ga prekriva omamno dišeče mediteransko rastje

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

6 dni

Hrvaška

Datum

27.04. - 02.05.2019

Cena

439,00 € pri najmanj 35 osebah479,00 € pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 23,95 €Enoposteljna soba: 120,00 €

Akontacija

150,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2019.

Ugljan, zeleni otok, ki ga prekriva omamno dišeče mediteransko rastje, še posebno čudoviti pa so nasadi oljk, saj jih na otoku najdemo več kot 180.000, otoško oljčno olje pa je eno izmed najboljših na Jadranu! Skupaj s sosednjim Pašmanom vas vabita na prvomajski oddih v Dalmaciji!

 

Z ribjim piknikom in pokušnjo odličnega oljčnega olja!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja v Zadar, v rimskih časih znan z imenom Jadera. Staro mesto na polotoku ima odlične umetnostne spomenike, ki si jih bomo tudi ogledali: mestna vrata, rimski forum, cerkev sv. Donata, katedrala, Marijina cerkev z romanskim zvonikom, cerkev sv. Krševana … Prosto za kosilo po želji. Vkrcanje na trajekt in kratka plovba na otok Ugljan v vasico Preko. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne nas čaka daljši, a nenaporen sprehod (1,5 ure v eno smer) s številnimi postanki za razglede do srednjeveške trdnjave sv. Mihaela iz 13. stol., ki so jo zgradili v času Beneške republike. Čeprav je trdnjava danes v ruševinah, je z nje čudovit razgled na Zadar, Velebit, zadarski arhipelag s skoraj 250 otoki in Narodni park Kornati …Pripravite fotoaparate! Vrnitev v hotel in prosto popoldne za individualne sprehode po želji. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne bomo raziskovali severni del otoka. Obiskali bomo mestece Ugljan s samostanom sv. Hieronima iz 15. stol. z enoladijsko gotsko cerkvijo, baročni dvorec Califfi iz 17. stol., v bližini pa ostanke rimske rustikalne vile … Ugljan slovi tudi po odličnem oljčnem olju, ki ga bomo poskusili, za nas pa bodo pripravili tudi odlično ribje kosilo! Vrnitev v hotel in prosto do večerje. Nočitev.

Po zajtrku se bomo z ladjico zapeljali na otoček Galovac, ki mu domačini pravijo tudi Školjić. Otok prekriva bujna mediteranska vegetacija, na njem pa se nahaja frančiškanski samostan sv. Pavla Puščavnika iz 15. stol. V virih najdemo, da so otoček najprej poselili redovniki pavlinci, po katerih se cerkev sv. Pavla tudi imenuje, frančiškani pa so samostan dobili v posest leta 1446 in v njem delovali nekaj stoletij. Danes je v samostanskih prostorih muzejska zbirka starih knjig pisanih v glagolici in galerija slik. Vrnitev z ladjo na Ugljan. Prosto popoldne za individualne sprehode po želji. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Obiskali bomo otok Pašman, ki je z mostom Ždrelac povezan z Ugljanom. Najprej si bomo ogledali srednjeveški benediktinski samostan sv. Kozme in Damijana na hribčku Ćokovac. V 14. stol. je bil samostan središče glagoljaštva v Dalmaciji, danes pa velja za edini še delujoči benediktinski samostan na Hrvaškem. V bližnjem Kraju bomo obiskali še frančiškanski samostan, v katerem se nahaja muzej, ki bo predstavil življenje na Pašmanu. Po ogledih se bomo zapeljali v Pašman in si po želji privoščili kavico na rivi. Prosto za samostojna raziskovanja ali kosilo po želji. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za samostojna raziskovanja in sprehode do odhoda trajekta v Zadar. Nadaljevanje poti v Nin, ki leži na majhnem otočku, katerega s kopnim povezujeta dva mosta. Mestece se ponaša z izjemno zgodovino: tu je bila rimska Aenona, središče antične Liburnije, tu so živeli hrvaški kralji … Ogledi. In še vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, vožnja s trajektom na otok Ugljan, 5 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 4 zvezdicami, ribje kosilo, pokušnja oljčnega olja, prevoz z ladjico na Galovac, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS