DOMOV

Prvomajska Švica

Ženevsko jezero in Bern

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

5 dni

Švica

Datum

27.04. - 01.05.2019

Cena

389,00 € pri najmanj 45 osebah429,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 21,45 €Enoposteljna soba: 88,00 €

Akontacija

130,00 €

Prijavnina

15 € za prijavo

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2019.

ŽENEVSKO JEZERO IN BERN, NAJLEPŠE MESTO NA SVETU, VABITA

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk in Milana v Aosto, ki leži med gorami v slikoviti istoimenski dolini, kjer se po bregovih sončijo ljubke vasice ter kot mogočni stražarji kraljujejo srednjeveški gradovi. Sprehod po Aosti, zdaj središču doline, nekoč pa prestolnici rimske province z odlično ohranjenimi rimskimi spomeniki: Porta Pretoria, Avgustov slavolok, rimski most, gledališče … Po ogledih nadaljevanje poti skozi predor Veliki sv. Bernard v Švico ter skozi Martigny proti našemu hotelu, kjer bomo ostali ves čas našega potovanja. Nastanitev. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dan bomo posvetili Ženevskemu jezeru, ki si ga delita Švica in Francija – Francozi ga imenujejo Lac Léman. Vožnja po severni, švicarski obali jezera mimo mnogih mondenih letovišč v Ženevo, ki leži ob jugozahodnem delu jezera in hkrati ob bregovih Rone. Svetovljansko mesto, trdnjava reformacije – mesto Calvina, prestolnica mislecev (J. J. Rousseau) in ne nazadnje sedež Združenih narodov. Ogled mestnih zanimivosti: katedrale, mestne hiše, spomenika reformaciji, palače Združenih narodov …  Videli bomo tudi slavni vodomet, simbol mesta, ki brizga vodo iz jezera okoli 140 m visoko! Vračali se bomo po južni, francoski obali jezera in tam obiskali Yvoire, eno najlepših francoskih vasi, ki je za svojo ureditev dobila številne nagrade. Sprehod po ozkih srednjeveških ulicah, prepolnih cvetja in trgovinic bo prava paša za oči. Vrnitev v naš hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Tudi ta dan bomo preživljali ob Ženevskem jezeru. Začeli bomo z ogledom gradu Chillon. Čudovita lega na majhnem otočku tik ob obali jezera z rajskimi razgledi na Montreux in Alpe pritegne mnoge obiskovalce, navdihnila je celo velikega angleškega pesnika Lorda Byrona, ki je grad uporabil v svoji pesnitvi “Chillonski jetnik”. Nato bo na vrsti Montreux, mondeno letovišče ob Ženevskem jezeru z razkošnimi hoteli in sijajnimi palačami. Mesto ima izjemno milo klimo, od tod tudi izredno bujna in raznolika vegetacija (fige, mandljevci, ciprese, magnolije). Sprehod po starem mestu. Sledi vožnja v Vevey, še eno od prijetnih letovišč ob Ženevskem jezeru. Sprehod ob obali vse do spomenika slavnega igralca in režiserja Charlieja Chaplina. Popoldne vožnja v mondeni Lausanne, po naše v Lozano, ki jo imenujejo tudi olimpijska prestolnica, saj je tukaj sedež mednarodnega olimpijskega komiteja. Najprej si bomo v pristaniškem Ouchyju ogledali sloviti Olimpijski muzej, nato pa stari gornji del mesta, ki se je razvijal okoli gotske katedrale. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Bern, švicarsko prestolnico in eno najlepših mest na svetu – priznanje mu je podelil tudi Unesco in ga uvrstil na seznam svetovne dediščine. Ima zavidljivo lego v okljuku reke Aare. Staro mesto s starodavnimi stolpi, s cvetjem in kipi okrašenimi vodnjaki, ozkimi ulicami, kjer vihrajo zastave, pričara srednjeveško vzdušje. Sprehodili se bomo po glavnih ulicah, ki predstavljajo srce mesta: Marktgasse, Kramgasse, Junkerngasse … Videli bomo urni stolp, mestno hišo, gotsko katedralo, Zvezno palačo … Popoldne nas čaka ogled še enega prelepega švicarskega mesta, to bo Fribourg z izjemno slikovito lego na skalnem obronku, okoli katerega se ovija reka Sarine. Videli bomo staro mesto z ozkimi uličicami ter novo mesto z mestno hišo, katedralo … Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja mimo Martignyja v Sion, staro škofijsko mesto z dvatisočletno zgodovino med visokimi gorami v kantonu Valais. Že od daleč bomo zagledali skalna vrhova, ki se dvigujeta nad mestom: Valére s cerkvijo in gradom ter Tourbillon z ruševinami trdnjave. Krajši ogled mesta. Nato slikovita vožnja po dolini Rone in čez prelaz Simplon v Italijo ter dalje proti Ljubljani.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 4 polpenzioni (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS