DOMOV

Pravljične vile in vrtovi ob jezeru Como

eno najlepših evropskih jezer!

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

3 dnevi

Italija

Datum

01.05. - 03.05.2019

Cena

209,00 € pri najmanj 45 osebah249,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 12,45 €Enoposteljna soba: 50,00 €

Akontacija

80,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2019.

BELLAGIO – BALBIANELLO – TREMEZZO – COMO – VARENNA

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Benetk in Milana proti jezeru Como, ki velja za najslikovitejše v Italiji in najgloblje v Evropi (več kot 400 metrov). Z imenom Larius so ga opevali že pesniki starega Rima, kasneje pa tudi Shelley in Stendhal. Na njegovih, z bujnim rastlinjem poraslih hribovitih bregovih, se nizajo sončne vasice, ljubka pristanišča in razkošne vile z eksotičnimi vrtovi. Jezerska okolica je bila zaradi milega podnebja že od rimskih časov dalje priljubljeno letovišče aristokratov in bogatašev, dandanes pa so se jim pridružili še najrazličnejši slavni obiskovalci. Vožnja ob obali jezera Lecco v Bellagio, ki zavzema najimenitnejši prostor ob jezeru. Leži na ozkem polotoku, ki deli jezero Lecco in jezero Como, in s svojo privlačnostjo navdušuje obiskovalce. Sprehodili se bomo po starem pristanišču do Vile Serbeloni, kjer je zdaj imeniten hotel. Nato pa bomo obiskali vrtove vile Melzi, ki se razprostirajo ob obali jezera ter se harmonično dopolnjujejo z gričevnato okolico polotoka. Sprehod po drevoredu lepo oblikovanih dreves do Mavrske ute in terase, od koder je čudovit razgled na drugo stran jezera. Videli bomo tudi kapelo oz. neoklasicistični tempelj, nasade bambusov, skalnjake in muzej v nekdanji oranžeriji, ki hrani dragocene predmete iz Napoleonovega časa. Vožnja proti našemu hotelu. Nastanitev, večerja in nočitev.

Zajtrk. Slikovita vožnja ob jezeru Como v Lenno. Od tod se bomo z barko odpeljali do osupljivo lepe vile Balbianello, ki kraljuje na skalnem polotočku nad jezerom. Zgradili so jo konec 18. stol. za kardinala Durinija, kasneje pa je večkrat menjala lastnike. Zadnji je bil raziskovalec Guido Monzino, vodja prve italijanske ekspedicije na Mount Everest. Ogled vile z dragocenim pohištvom in bogatimi zbirkami, najvznemirljivejši pa bo gotovo sprehod po urejenem parku, ki se v terasah dviga v hrib. Nato se bomo z barko vrnili do našega avtobusa in se odpeljali v Tremezzo, eno najlepših mestec ob jezeru, ki ga krasijo mnoge vile. Čaka nas obisk vile Carlotta, najbrž najslavnejše izmed vseh ob jezeru Como, saj je pravi zemeljski paradiž. Prekrasno baročno palačo so zgradili v začetku 18. stol. in je služila za poletno rezidenco. Obdaja jo velikanski terasasti italijanski vrt s stopnišči in stebričastimi ograjami, ki se spuščajo proti jezerski gladini. Vrt krasijo tudi vodnjaki, kipi ter kar 500 najrazličnejših rastlin. Vse to si bomo seveda ogledali. Vožnja v Como, ki se razprostira ob obali čisto na jugu jezera, njegovo zeleno gričevnato zaledje pa se kmalu spoji s Švico. Mesto je s svojo lepoto navduševalo že Rimljane – tu sta se rodila pomembna moža, naravoslovec Plinij Starejši ter pisatelj Plinij Mlajši. Najpomembnejši spomenik mesta je gotsko-renesančna katedrala z mnogimi umetnostnimi zakladi v notranjosti, zanimivo pa bo videti tudi Voltov tempelj, ki spominja na velikega znanstvenika Alessandra Volto, ki se je tukaj rodil. Proti večeru vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Varenno, ljubko mestece na vzhodnem bregu jezera, ki je ohranilo svoje srednjeveško jedro. Zaradi svetlo poslikanih hiš, cvetja vzdolž obale in grajskega stolpa nad visokimi pinijami je videti kot prekrasna barvna razglednica. Po ogledu tega jezerskega bisera nas čaka sprehod po parku vile, ki se zaradi cipres, ki nudijo senčno zavetje romantičnim potem, imenuje Vila cipres. Ne bo nas pustil ravnodušnih! Za konec bomo obiskali še sosednjo vilo Monastero. Današnja oblika je nastala s stoletnim spreminjanjem, in sicer iz cistercijanskega samostana (okoli 1200) v razkošno patricijsko rezidenco. Leta 2003 si je vila s svojimi originalnimi umetnostnimi zakladi prislužila naslov “Hiša – muzej”. Vilo obkroža zgodovinski park, kjer rastejo limonovci, ciprese, pinije, agave ter druge sredozemske in tropske rastline, med njimi pa se skrivajo kipi, ute … Po ogledih vrnitev mimo Benetk proti Ljubljani.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, vožnja z barko do vile Balbianello in nazaj, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS