DOMOV

Pomladno potovanje: Izrael

Odlično vodstvo, v ceni tudi vstopnine!

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

8 dni

Izrael

Datum

19.03. - 26.03.2019

Cena

1.369,00 € pri najmanj 40 osebah1.459,00 € pri najmanj 30 osebah1.589,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 92,00 EUREnoposteljna soba: 420,00 EUR

Akontacija

500,00 EUR

Prijavnina

15,00€

Ugodnosti

40€ popusta na osnovno ceno pri prijavi do 17. januarja 2019!

VEČTISOČLETNA ZGODOVINA MNOGIH KULTUR

DOMOVINA STARE IN NOVE ZAVEZE

DEŽELA VELIKIH NASPROTIJ, KI JO MORATE DOŽIVETI!

V CENI TUDI VSTOPNINE! 

POHITITE S PRIJAVO!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane in vožnja do enega izmed bližnjih letališč in polet z enim postankom v Tel Aviv. Vožnja z avtobusom v Jaffo, živahno arabsko mestece, nekoč pomembno pristanišče, ki je danes del Tel Aviva. Sprehod po starem mestu. Nato avtobusni ogled Tel Aviva, modernega kulturnega in gospodarskega središča Izraela. Nadaljevanje poti do hotela, nastanitev, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v staro rimsko mesto Cezareja. Ogled rimskega gledališča, križarskega mesta in rimskega akvedukta. Nadaljevanje vožnje do velikega pristaniškega mesta Haifa – avtobusni ogled mesta in obisk čudovitega parka Bahai, ki se v terasah spušča z gore Karmel. Potem ogled starodavnega Akka s podzemnim križarskim mestom. Vožnja v Nazaret. Obisk moderne bazilike Gospodovega oznanjenja. Še vožnja do Genezareškega jezera. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja čez Golansko višavje do Cezareje Filipove (Ti si Peter skala …), kjer pride na dan eden od izvirov reke Jordan. Nato vožnja z ladjo po prostranem Genezareškem jezeru (Tiberijskem jezeru). Ogled krajev: Kafarnaum (Petrova hiša, sinagoga), Tabha (Petrov primat, pomnožitev kruha in rib) in Gore blagrov. Obisk Yardenita, kraja sodobnega obrednega krščevanja v reki Jordan. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Bet Shean – ogled izkopanin zelo starega mesta z odlično ohranjenim rimskim gledališčem, nato pa v Bet Alfa – ogled talnih mozaikov sinagoge iz 6. stol. Prijeten počitek s kopanjem v toplih jezercih se nam bo prilegel v pravljično lepi oazi narodnega parka pod goro Gilboo. Nadaljevanje vožnje ob reki Jordan na jug, mimo zgodovinskega Jeriha, nato pa skozi slikoviti kanjon Wadi Quilt v Jeruzalem, glavno izraelsko mesto, ki leži na planoti vzhodnih pobočij Judejskega višavja. Ponaša se z več tisočletno in več kot imenitno zgodovino, ki jo bomo spoznavali na naši poti. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja na Oljsko goro, od koder bomo lahko občudovali čudovito panoramo tisočletnega mesta z zlato kupolo na Tempeljski ploščadi. Obisk cerkvice Dominus Flevit in bazilike Kristusovega trpljenja v vrtu Getzemani. Sprehod po starem delu Jeruzalema: Štefanova vrata, cerkev sv. Ane, Litostrotos, Via Dolorosa, bazilika Božjega groba, Cardo Maximus … Sprehodili se bomo tudi do zidu objokovanja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Izlet na jug dežele do Mrtvega morja, ki slovi kot najbolj slano in je kar 400 metrov pod gladino Sredozemskega morja. Prvi postanek bo v Kumranu, kjer so našli najstarejše zapiske stare zaveze – ogled ostankov naselbine esenske skupnosti. Vožnja do vznožja Masade. Vzpon z žičnico do trdnjave iz Herodovih časov, simbola judovskega junaštva. Vzeli si bomo tudi čas za “skok” v Mrtvo morje. Vrnitev v Jeruzalem. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Obisk novega dela Jeruzalema: spominski center Yad Vashem, parlament Knesset … Vožnja v Ein Karem – obisk univerzitetnega kliničnega centra Hadassah, kjer so v sinagogi slavna Chagallova okna. Popoldne vožnja v Betlehem. Ogled bazilike Kristusovega rojstva in cerkve sv. Katarine. Vrnitev v Jeruzalem in obisk Sionskega griča (cerkev Marijine smrti, dvorana zadnje večerje, Davidov grob), armenske četrti, prosti čas bomo namenili pohajkovanju na arabskem bazarju. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Slovo od Jeruzalema in Izraela. Vožnja na letališče Ben Gurion in polet z vmesnim postankom do enega izmed bližnjih letališč. Avtobusni prevoz do Ljubljane.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz na letališče in nazaj, povratni letalski prevoz, vse letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevozi v Izraelu po programu, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3+ zvezdicami, vse vstopnine in ogledi po programu, vožnja z ladjo po Genezareškem jezeru, žičnica na Masado, osnovno nezgodno zavarovanje, obvezno lokalno vodstvo, naše vodstvo in organizacija.

V ceno niso vračunane napitnine za voznika in lokalnega vodnika, ki so v tem delu sveta običajne in pričakovane ter znašajo cca. 55,00 USD za osebo.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS