DOMOV

Počitniško potepanje po Tirolskem

Aktiven oddih v gorski okolici!

Počitnice

s prevozom in vodenimi izleti

6 dni

Avstrija

Datum

23.07. - 28.07.2019

Cena

389,00 € pri najmanj 45 osebah439,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 21,95 €Enoposteljna soba: 100,00 €

Akontacija

130,00 €

Prijavnina

15,00 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2019.

To ne bo ne potovanje in ne počitnice, ampak nekaj vmes, odlična kombinacija obojega!
Naredili bomo nekaj izletov z avtobusom, si ogledali nekaj mest in gradov, ki jih na Tirolskem ne manjka, veliko pa bomo tudi pešačili. Priporočamo tistim, ki radi hodijo na dolge in nenaporne sprehode v neokrnjeno naravo čudovitega gorskega sveta, kjer je zrak čist in opojno dišeč!
Šest dni na Tirolskem v pravem tirolskem hotelu, kjer nas bodo razvajali z dobro hrano!
Hotel nudi prav vse, da se bomo dobro počutili, tudi savno in bazen na lepem vrtu!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Bischofshofna na Tirolsko. Nadaljevanje poti skozi Kitzbühel v Stans. Na strmem pobočju nad dolino reke Inn se vzdiguje mogočen grad Tratzberg. Zgradili so ga okoli leta 1500, čez približno pol stoletja pa so ga povečali in bogato okrasili v renesančnem slogu. Služil je kot lovski dvorec cesarju Maksimilijanu in družini Fugger iz Augsburga. Grad je bil 150 let v privatni lasti Enzenbergov, zato je še danes do popolnosti ohranjen in tudi opremljen. Ogled grajskega dvorišča s slavnimi arkadami, orožarne in grajskih soban. Nato vožnja mimo Innsbrucka v Tarrenz, slikovito tirolsko mestece. Nastanitev v tradicionalnem tirolskem hotelu. Zvečer nam bodo postregli pijačo dobrodošlice, nato pa bo na vrsti odlična večerja z avstrijskimi dobrotami. Nočitev.

Zajtrk. Vožnja v bližnji Stams. Obiskali bomo cistercijansko opatijo Stams, katere začetki segajo v 13. stol. Današnja samostanska cerkev je z začetka 18. stol. in je ena sama razkošna igra baroka, omenimo naj le glavni oltar, ki spominja na čipkasto drevo neštetih angelcev in svetnikov. S samostanom smo povezani tudi mi, saj je v njem živelo kar nekaj slovenskih redovnikov, našega rodu sta bila tudi dva opata, ki zdaj počivata v cerkvi. Ogledali si bomo tudi nadvse razkošno dvorano Bernardi. Nadaljevanje poti v Locherboden pod pogorje Mieminger, kjer bomo obiskali Marijino cerkvico, ki se s svojim vitkim zvonikom skoraj dotika neba in tako spaja z gorato okolico. Po ogledih se bomo po želji lahko okrepčali v pravem tirolskem gostišču. Vrnitev v hotel. Prosto popoldne za počitek ali sprehod v okolico. Zvečer nam bodo na hotelskem vrtu postregli z jedmi z žara. Nočitev.

Zjutraj se bomo z našim avtobusom in malo tudi peš odpravili na bližnjo 1900 m visoko goro in tam v tihem objemu narave zajtrkovali. Romantično, kajne? Nato se bomo spet vrnili v dolino in nadaljevali naše potepanje po Tirolskem. Čaka nas še pokušnja domačega žganja in vzpon z gondolsko žičnico na Zugspitze (2962 m), najvišjo goro Nemčije, od koder bomo uživali v prekrasnih razgledih na tritisočake … V dolini pri koči nas čaka sladko presenečenje. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dan bomo preživeli v dolini Ötz. Najprej se bomo zapeljali skoraj do konca doline v Sölden. Vas je pomembno zimsko in poletno letovišče – prizorišče pomembnih smučarskih tekem, pa tudi središče vse doline. Vožnja z žičnico na 2670 m visoki Hohe Mut, od koder so čudoviti razgledi na dolino, okoliške gore in ledenike. Nato vožnja v Umhausen. Od tukaj se bomo po zelo slikoviti poti peš odpravili do največjega in najmočnejšega slapa v Avstriji z imenom Stuibenfälle. Na vrsti bo Ötzidorf, muzej na prostem, ki prikazuje vas, v kakršni naj bi živel slavni Ötzi, človek z ledenika. Mumijo so leta 1991 našli plezalci na ledeniku Similaun, čisto na meji z Italijo. Najdba sodi med najimenitnejše te vrste, saj se iz njegovega okostja, obleke, orodja in orožja lahko sklepa o načinu življenja pred 5.300 leti na tem ozemlju. Tako je nastal tudi ta muzej. Vrnitev v hotel. Po večerji nam bodo zaigrali domači godci. Veselo bo! Nočitev.

Zajtrk. Dopoldne se bomo podali na dolg sprehod z domačinom v prečudovito gorsko okolico. Šli bomo vse do Imsta – okoli 2 uri prijetne hoje. Po želji se bomo lahko poskusili v sankanju po posebni varni progi, ki je najdaljša na svetu. Če ne bomo preveč utrujeni, se bomo lahko peš vrnili v hotel, ali pa se bomo odpeljali z avtobusom. Prosto popoldne za kopanje v hotelskem bazenu ali počitek na romantičnem vrtu. Poslovilna kmečka pojedina. Nočitev.

Zajtrk. Vožnja proti Innsbrucku. Najprej se bomo zapeljali na grič Bergisel, od koder bomo z olimpijske skakalnice občudovali panoramo Innsbrucka in okoliških gora. Nato ogled glavnih znamenitosti: dvorne cerkve s slovito grobnico Habsburžanov, Zlate strešice, stolnice sv. Jakoba … Slikovita vožnja čez prelaz Gerlos do vasice Krimml, ki je izhodišče za izlete do Krimmlskih slapov. Tudi mi se bomo odpravili tja. Mogočni Krimmlski slapovi, ki z vso močjo bobnijo čez skalno pogorje v gozdnato dolino reke Salzach, so eni izmed najlepših v alpskem svetu. Do prvega slapu je 15 minut nenaporne hoje, ki jo zmore vsakdo. Vrnitev v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 5 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, živa glasba četrti večer, sprehod v naravo z vodstvom domačina, osnovno nezgodno zavarovanje, naše vodstvo in organizacija. Žičnice in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS