DOMOV

Počitniški oddih med lepotami Salzkammerguta in Salzburga

z zobato železnico na Schafberg in z ladjo po Wolfgangovem jezeru!

Počitnice

s prevozom in vodenimi izleti

6 dni

Avstrija

Datum

11.06. - 16.06.2019

Cena

459,00 € pri najmanj 45 osebah499,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 100,00 €Odpovedni riziko: 24,95 €

Akontacija

150,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2019.

Biseri Salzkammerguta:

BAD ISCHL – ST. WOLFGANG – ST. GILGEN

Z ZOBATO ŽELEZNICO NA SCHAFBERG – 1783 m

Z LADJO PO WOLFGANGOVEM JEZERU

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja na Koroško ter mimo Beljaka in Spittala v dolino reke Enns – v Schladming, eno najpomembnejših avstrijskih smučarskih središč, kjer se vsako leto odvijajo tekme svetovnega pokala v smučanju, poleti pa je kraj odlično izhodišče za alpiniste in izletnike v gorato okolico, npr. v Schladminške ture, ki obrobljajo mesto na jugu, ali pa v pogorje Dachsteina z ledeniškimi področji. Po sprehodu po starem mestnem središču se bomo napotili na visoko planoto južnega masiva Dachstein, kjer se sonči vasica Ramsau, oaza lepe narave in miru. Na vrsti bo vzpon z gondolsko žičnico na Dachstein, na 2700 m. Na vrhu je posebna razgledna ploščad – Dachstein Sky Walk, izviren gradbeni dosežek: zanj so porabili 50 m3 betona, kovinsko konstrukcijo, ki tehta 40 ton, prenese 8 m snega, sunke vetra do hitrosti 210 km/h … Tla ploščadi so deloma steklena, tako da se nam bo zdelo, da hodimo po zraku. Vsekakor nenavadno doživetje, ki si ga navadno privoščijo le najpogumnejši! S tega izjemnega alpskega balkona se nam bodo odprli najbolj čudoviti razgledi na gorato okolico, kar jih premore vzhodni alpski svet. Ob lepem vremenu se vidi vse do našega Triglava. Obiskali bomo tudi Ledeno palačo, pravljični svet v osrčju Dachsteinskega ledenika. Do Ledene palače se bomo napotili po 100 m dolgem visečem mostu, ki so ga dokončali julija 2013 in predstavlja najnovejšo atrakcijo v Avstriji. Tudi ta sprehod velja le za drznejše! Vrnitev v dolino. Nadaljevanje poti po slikoviti panoramski cesti skozi Annaberg v Abtenau, lepo počitniško vasico, in nato v dolino v staro mestece Golling. V bližini bomo obiskali Gollinški slap (do tja bo treba malce peš), ki sodi med najbolj romantične avstrijske kraje. Vožnja v hotel v vasici Eugendorf, namestitev, večerja in nočitev.

Zajtrk. Dan bomo preživeli v objemu čudovitega Salzkammerguta, enega najbolj znanih turističnih predelov Avstrije, v razgibani pokrajini visokih gora, alpskih jezer, kar 76 jih je po številu, in prisrčnih vasic. Ogled zdraviliškega mesteca Bad Ischl, nekdaj priljubljenega letovišča cesarja Franca Jožefa in petičnežev iz vse Evrope, kjer so se zbirali in ustvarjali najpomembnejši umetniki tistega časa. Na poti po mestu bomo obiskali tudi Cesarsko vilo, kjer je večkrat počitnikovala lepa avstrijska cesarica Sissi … Vožnja v St. Wolfgang, enega najlepših krajev Salzkammerguta. Obisk stare romarske župnijske cerkve, ki se ponaša s prekrasnim gotskim krilnim oltarjem – delo Michaela Pacherja. Nato sprehod ob jezeru do znamenite kavarne “Pri belem konjičku”, kjer bomo po želji popili dobro kavico. Sledila bo vožnja z zobato železnico na 1783 m visoki Schafberg – lahko bomo uživali v čudovitem razgledu na okoliške gore, ledenike in jezera. Vrnitev z vlakom v dolino. Nato plovba z ladjo po jezeru St. Wolfgang v St. Gilgen, še eno prisrčno mestece Salzkammerguta. Tu se je rodila Mozartova mama, na glavnem trgu pred lepo okrašeno mestno hišo je Mozartov spomenik oz. vodnjak. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Salzburg, mesto ki je svojo današnjo podobo z baročnimi cerkvami in čudovitimi palačami dobilo v 17. stol. Sprehod po slikovitih ulicah, prostornih trgih, ki jih krasijo elegantne zgradbe in vodnjaki, ter skrbno urejenih parkih se nam bo za vedno vtisnil v spomin. Videli bomo stolnico, opatijo sv. Petra, Pokopališče sv. Petra, frančiškansko cerkev, Mozartovo rojstno hišo, park Mirabell z istoimenskim baročnim dvorcem. Z žičnico se bomo povzpeli do mogočne trdnjave Hohensalzburg in si ogledali grad z muzejem. Od tod je tudi lep razgled na mesto z okolico. V zelenem predmestju stoji palača Hellbrunn z začetka 17. stol., ki slovi po svojih vodometih. V duhu italijanskih vil jo je za svojo poletno rezidenco dal zgraditi salzburški nadškof Markus Sittikus. Prekrasna palača s čudovito okrašeno notranjščino jemlje dih, še posebej pa je čudovita Banketna dvorana. Palačo obdaja obzidano, 60 ha veliko posestvo neokrnjene narave s sprehajalnimi potmi ter mnogo arhitektonsko urejenih parkov in vrtov, kjer ima glavno vlogo voda. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Čaka nas skok v Nemčijo, na jugovzhodno Bavarsko – v pravljično lep Berchtesgadenski narodni park. Najprej vožnja do jezera Königssee. Izredno dolgo in ozko jezero s temno gladino, v kateri odsevajo grozljive gorske stene, in z ljubko cerkvico sodi med najbolj romantične bavarske kraje. Vožnja z ladjo po jezeru. Na ladji včasih zaigrajo na trobento in njen zvok prekrasno odmeva od strmih sten. Prelepo za oči in dušo! Najprej bomo odpluli do cerkvice sv. Jerneja in si jo tudi ogledali. Plovbo bomo nadaljevali pod stenami mogočnega Watzmanna vse do skrajnega konca jezera ter se izkrcali v Saletu. Od tod se bomo ob lepem vremenu sprehodili do Gornjega jezera (15 minut hoje v eno smer) in občudovali slap Röthbach, ki pada 400 m v globino. Vrnitev z ladjo v Königssee, kjer nas bo spet čakal avtobus. Vožnja v prelepi Berchtesgaden. Mesto kar s treh strani zapirajo visoke gorske verige, zato je izhodišče za mnoge izlete. Sprehod po izjemno ljubkem mestecu s poslikanimi pročelji. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Dan bo namenjen raziskovanju obal dveh jezer Salzkammerguta – Atterseeja in Mondseeja. Najprej se bomo ustavili v kraju Mondsee ob istoimenskem jezeru in si ogledali gotsko župnijsko cerkev iz 15. stol., ki je znana predvsem kot filmska lokacija poroke iz filma Moje pesmi, moje sanje. Sprehod po ljubkem mestecu, v primeru lepega vremena pa si bomo po želji nekaj časa vzeli tudi za kopanje v jezeru Mondsee. Nadaljevanje poti do vasice Seewalchen ob jezeru Attersee, kjer je nekaj časa živel tudi slavni slikar Gustav Klimt. Ogled Klimtovega centra in sprehod po promenadi ob jezeru, kjer bomo lahko obiskali točke, kjer je slikal Klimt. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Po zajtrku vožnja v  Werfen. Od tu se bomo odpravili v gore proti ledeni jami. Okoli 20 minut bomo pešačili in se nato z žičnico peljali do samega vhoda v jamo, ki je na višini 1641 m, spet nekaj časa šli peš po slikoviti gorski poti s prekrasnimi razgledi na okoliške vrhove in na dolino reke Salzach. Naš trud bo bogato poplačan, ko bomo vstopili v največjo ledeno jamo na svetu – Eisriesenwelt, lahko bi jo po naše imenovali tudi Jama ledenih velikanov. Razteza se na 42 kilometrih, debelina ledu pa ponekod doseže celo 20 m. Sprehod po jamskih dvoranah, kjer nas bo navdušila čudovita ledena arhitektura nenavadnih oblik in barv. Vrnitev v dolino oz. v Werfen. Popoldne si bomo v bližini ogledali mogočni grad Hohenwerfen, ki strateško zapira vso dolino. Današnja oblika je iz 16. stol., zadnje obnovitve pa so bile leta 1931. V gradu je zanimiv muzej starega orožja ter lovski muzej s poudarkom na nekoč priljubljenem lovu s sokolom. Vrnitev v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 5 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, naše vodstvo in organizacija. Žičnice, zobata železnica in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS