DOMOV

Počitnice v Petrčanah

nastanitev v odličnem hotelu 4* v vasici Petrčane z zunanjim in notranjim bazenom!

Počitnice

s prevozom in vodenimi izleti

8 dni

Hrvaška

Datum

07.09. - 14.09.2019

Cena

599,00 € pri najmanj 45 oseb659,00 € pri najmanj 30 oseb

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 175,00 €Odpovedni riziko: 32,95 €Pogled na morje: 50,00 € / osebo

Akontacija

200,00

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2019.

Darilo: zdravstveno zavarovanje v tujini AS!

Nastanitev v odličnem hotelu 4* v vasici Petrčane z zunanjim in notranjim bazenom!

Starodavni mest Zadar in Nin

Narodni park Paklenica

Izlet na Pag in plovba po kanjonu reke Zrmanje

 

Do plaže: 30 m (betonska in peščena)
Hotel 4* se nahaja v pinijevem gozdičku na majhnem polotoku v slikoviti vasici Petrčane. Vse sobe so z balkonom, v hotelu je tudi dvigalo. V sobah je mini bar, klimatska naprava, sušilec las in SAT TV. Wi-fi je brezplačno na voljo v celotnem kompleksu. Za goste sta brezplačno na voljo zunanji in notranji bazen. V hotelu so za doplačilo tudi savna, fitnes in spa & wellness center.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 8. uri. Vožnja v Dalmacijo v Zadar, v rimskih časih znan z imenom Jadera. Staro mesto na polotoku ima odlične umetnostne spomenike, ki si jih bomo tudi ogledali: mestna vrata, rimski forum, cerkev sv. Donata, katedrala, Marijina cerkev z romanskim zvonikom, cerkev sv. Krševana … Vožnja v hotel. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

Zajtrk. Ta dan si bomo ogledali bližnji Nin, ki leži na majhnem otočku, ki ga s kopnim povezujeta dva mostova. Tudi to mestece se ponaša z izjemno zgodovino: tu je bila rimska Aenona, središče antične Liburnije, tu so živeli hrvaški kralji … Ogledi. Vrnitev v hotel. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Danes se bomo zapeljali na otok Pag in obiskali mesto Pag, najpomembnejše zgodovinsko in kulturno mesto otoka ter veliko pristanišče, ki mu je pridobivanje soli precej krojilo usodo. Ogled glavnih znamenitosti: gotsko-renesančne Marijine cerkve, Knežjega dvora, Galerije paške čipke, škofijske palače, modernega mostu Katine iz leta 2010, občudovali bomo umetnine slavnega arhitekta in kiparja Juraja Dalmatinca … Obiskali bomo tudi arheološko področje Stari Pag z romansko cerkvico sv. Marije. Po želji si bomo lahko za spomin kupili čudovito paško čipko, za potešitev lakote pa izvrstni paški sir. Vožnja do Fortice, ostankov velike trdnjave, ki je nekoč nadzirala ladje, ki so plule skozi ožino. Od trdnjave, ki jo obkroža nenavadna mesečeva kamnita pokrajina, je prelep razgled na moderni paški most. Vrnitev v hotel. Večerja in  nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.

Po želji možnost celodnevnega izleta z ladjo (odločitev in plačilo vodniku v hotelu) do Novigradskega morja, kjer se bomo podali na plovbo z ladjo po kanjonu reke Zrmanje, ki izvira pod Velebitom iz močnega kraškega izvira in se izliva v Novigradsko morje. Med plovbo nas čakajo čudoviti razgledi na pokrajino, kjer so v šestdesetih letih 20. stol. posneli filme o Vinetouju, poglavarju Apačev iz romanov Karla Maya. Vrnitev v hotel.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Starigrad, malo pristanišče ob obali Velebitskega kanala, ki je izhodišče za vstop v Narodni park Paklenica. Paklenica s prostranim gozdom in dvema nadvse slikovitima kanjonoma s prepadnimi stenami leži v jugovzhodnem delu Velebita in je priljubljena točka za alpiniste in navadne izletnike, ki obožujejo neokrnjeno divjo naravo. Tudi mi si bomo privoščili prijetno in nenaporno hojo do gorske koče in nazaj. Vrnitev v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z balkonom, lastnimi kopalnicami in WC, samopostrežni zajtrki in večerje) v hotelu s 4 zvezdicami, izleti po programu (razen izleta 6. dan), osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS