DOMOV

Počitnice v Kataloniji

Počitnice na priljubljeni španski obali COSTA BRAVA!

Počitnice

s prevozom in vodenimi izleti

8 dni

Španija

Datum

21.09. - 28.09.2019

Cena

589,00 € pri najmanj 45 osebah679,00 € pri najmanj 35 osebah769,00 € pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 196,00 €Odpovedni riziko: 38,45 €

Akontacija

230,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2019.

Darilo: zdravstveno zavarovanje v tujini AS!

Pričakuje nas BARCELONA, veličastna prestolnica Katalonije z Gaudijevo arhitekturo,

FIGUERES – mesto ekscentričnega umetnika Dalíja, kraljevi panteon POBLET, rimska TARRAGONA,

gorovje oblo ošiljenih vrhov s samostanom MONTSERRAT,

na poti pa mondena NICA in privlačni ANTIBES!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk v Francijo. Prvi daljši postanek bomo naredili na slikoviti Azurni obali v znanem letoviškem kraju Antibes. Manjše mestece vijugastih uličic, ki ga varuje obzidje, slovi predvsem po odličnem Picassovem muzeju v nekdanjem dvorcu družine Grimaldi. Sprehod po pristanišču, kjer domujejo razkošne jahte, vse do dvorca na griču. Prosto za večerjo po želji. Nadaljevanje vožnje do našega hotela. Nastanitev in nočitev.

Zajtrk. Nadaljevanje vožnje po večno lepi Provansi mimo Béziersa in Narbonna v Španijo. Ustavili se bomo v Figueresu, rojstnem mestu slavnega nadrealističnega slikarja Salvadorja Dalíja. Ogled nenavadnega gledališča-muzeja. Zasnoval ga je umetnik sam in tako dal duška svoji brezmejni fantaziji, pod stekleno kupolo, okrašeno z velikanskimi jajci, je tudi pokopan. Nato vožnja v Girono, zelo staro mesto z izjemno strateško lego, v zgodovini znano kot “mesto tisočih obleganj”, zaradi svoje očarljivosti in čudovite umetnostne dediščine pa tudi “katalonske Firence”. Sprehod po starem mestnem jedru z ogledom katedrale. Vožnja do hotela na Costa Bravi. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode ob obali … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dan bo namenjen Barceloni, prestolnici Katalonije, drugem največjem mestu Španije. Seznanili se bomo z njeno zgodovino in spoznali največje arhitekturne spomenike, še posebej tiste, ki jih je ustvarjal veliki arhitekt Antoni Gaudí, med njimi cerkev sv. Družine (La Sagrada Familia). Ne bomo pozabili tudi Gotske četrti in najslavnejše avenije Rambla. Popoldne bo čas za raziskovanje barcelonskih ulic, predlagamo obisk predela Gràcia, kjer lahko začutimo pravi katalonski utrip s številnimi zastavami Katalonije na vsakem balkonu! Čakajo nas pokrite tržnice, kjer se bomo po želji lahko okrepčali s sirom, iberskim pršutom ali eksotičnim sadjem; v ulicah se skrivajo dišeče pekarne, na vogalih pa tradicionalne katalonske krčme in pivnice. Prosto za samostojno raziskovanje. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne se bomo odpravili v pogorje Montserrat, gorovje nenavadno oblikovanih in oblo ošpičenih skalnih vrhov, ki je zaradi svoje divje lepote navdihnilo velikega nemškega skladatelja Wagnerja v operi Parsifal. Z avtobusom se bomo zapeljali vse do mogočnega samostana, katerega začetki segajo v 9. stol., od tod so tudi najlepši razgledi na ta gorski raj. Ogled bazilike s črno Marijo (La Moreneta), ki jo častijo že od 12. stol. dalje. Vrnitev v hotel, prosto za kopanje, večerja in nočitev.

Zajtrk. Obiskali bomo samostan Poblet, ki sodi med največje in najbolje ohranjene cistercijanske samostane. Leži v objemu planin Prades in topolovih dreves, ki so samostanu dali tudi ime: populetum po latinsko namreč pomeni topolov gaj. Samostan je bil nekoč priljubljeno zatočišče kraljev za duhovno poglabljanje, pozneje pa ga je doletela posebna čast – postal je kraljevi panteon. Ogled glavnih znamenitosti s cerkvijo, kjer so kraljevi grobovi, križnim hodnikom, kapiteljsko dvorano … Nadaljevanje poti v Tarragono, danes moderno mesto ob morju s širokimi avenijami in mnogimi parki. V davnini so tu gospodovala mnoga ljudstva, največje spomenike pa so zapustili Rimljani. Nekaj si jih bomo ogledali, med njimi gotovo amfiteater, odlično zbirko kipov in mozaikov v arheološkem muzeju, zunaj mesta pa dvonadstropni akvedukt Las Ferreras ali po naše Hudičev most. Všeč nam bo tudi potepanje po živahnem starem mestu – napotili se bomo vse do izredno velike romansko-gotske katedrale, ki nas bo očarala tudi s prelepimi križnimi hodniki. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode ob obali … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja po južni Franciji vse do Nice, prestolnice departmaja Alpes-Maritimes, največjega mesta Azurne riviere in enega izmed najbolj mondenih evropskih letovišč. Avtobusni ogled glavnih znamenitosti, nato pa sprehod po najlepših kotičkih stare Nice. In še vrnitev proti domu po severni Italiji. Prihod v Ljubljano v poznih nočnih urah.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 6 polpenzionov in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih s 3 zvezdicami (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC), vsi izleti po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS