DOMOV

Počitnice na Visu

Otok filma "Mamma mia".

Počitnice

s prevozom in vodenimi izleti

8 dni

Hrvaška

Datum

07.09. - 14.09.2019

Cena

439,00€ pri najmanj 45 osebah499,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 24,95 €Enoposteljna soba: 91,00 €Soba z balkonom - morska stran: 40,00 € / oseboSoba z balkonom - park stran: 30,00 € / osebo

Akontacija

150,00€

Prijavnina

15,00€

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2019.

Darilo: zdravstveno zavarovanje v tujini AS!

SONČENJE NA PEŠČENIH PLAŽAH, KOPANJE V ČISTEM IN TOPLEM MORJU, SPREHODI OB OBALI …

SLIKOVITI IZLETI Z LADJO:

OTOK BIŠEVO Z MODRO ŠPILJO

Z LADJO OKOLI OTOKA VIS

 

Do plaže: 10 m – peščena plaža

Skromen, a urejen hotel 2* se nahaja v kraju Komiža. Pred hotelom se nahaja ena najlepših plaž! V sobah je hladilnik in SAT TV. Hotel ima več nadstropij in dvigalo, na voljo je brezplačni brezžični internet. Zajtrki so samopostrežni, večerje strežene.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja v Split, največje mesto Dalmacije in veliko pristanišče. Že v antiki je bilo tukaj pomembno ilirsko-grško naselje z imenom Aspalathos. Konec 3. stol. je rimski cesar Dioklecijan zgradil velikansko razkošno palačo, ki jo lahko občudujemo še danes. Ogled znamenite palače s katedralo sv. Dujma, peristila ter mnogih drugih cerkva, palač in spomenikov. Lepo se bo tudi sprehoditi po “splitski rivi”, ki jo krasijo palme. Od tod se bomo s trajektom odpeljali na Vis, otok v srednjedalmatinskem arhipelagu, ki slovi po milem podnebju, bujnem mediteranskem rastju in modrem ter nadvse čistem morju. Nadaljevanje poti na zahodni del otoka v Komižo. Naš hotel leži sredi zelenja ob lepi plaži. Nastanitev. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Komiža je stara ribiška vasica in pristanišče, ki ima zelo slikovito lego pod hribom Hum (587 m) – to je tudi najvišji vrh otoka, obkrožajo pa ga lepe peščene plaže. Ogledali si bomo glavne znamenitosti, Ribiški muzej v beneški kuli, sprehodili se bomo do samostana sv. Nikolaja. Prosto za kopanje in počitek. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode ali počitek. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode ali počitek. Večerja in nočitev.

Ali pa po želji izlet z ladjo (doplačilo) na otoček Biševo. Na otočku je več jam – špilj, najlepša in najbolj obiskana pa je Modra špilja v zalivu Balun. V jamo, ki jo ob lepem vremenu in mirnem morju atraktivno ožarja modra svetloba, se bomo peljali z manjšimi čolni. Nato se bomo z ladjo zapeljali še na drugo stran otoka v Porat, kjer bo kosilo. Popoldne vrnitev v Komižo.

Zajtrk. Izlet v notranjost otoka. Videli bomo Titovo špiljo, letališče in druge otoške zanimivosti, po želji se bomo ustavili na pokušnji dobrega domačega vina. Prosto popoldne za kopanje in počitek. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode ali počitek. Večerja in nočitev.

Ali pa po želji izlet z ladjo (doplačilo) okoli otoka Vis. Najprej plovba do slikovite peščene plaže v “uvali” Stiniva – kopanje. Nadaljevanje plovbe po južni obali otoka do malega nenaseljenega otočka Ravnik, ki slovi po Zeleni špilji. Nato plovba v zaliv Smokova, kjer bo kosilo na ladji, čas pa bo tudi za kopanje. Popoldne ogled vojnih tunelov (tu so bile zasidrane vojne ladje med NOB) v zalivu Parja. In še zanimiva plovba po severni obali Visa nazaj v Komižo.

Zajtrk. Vožnja v glavno mesto otoka – v Vis, starodavno Isso. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti od antike do danes: arheološki muzej, razne palače, župnijska cerkev … Vrnitev v hotel. Prosto popoldne za kopanje in počitek. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto do odhoda trajekta z Visa v Split. Vrnitev v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, vožnja s trajektom na Vis, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe brez balkona s pogledom na park z lastnimi kopalnicami in WC, samopostrežni zajtrki, strežene večerje) v hotelu z 2 zvezdicama, vožnje po otoku po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Izlet na Biševo, pokušnja vina, izlet okoli otoka Vis in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS