DOMOV

Počitnice na Pelješcu

vse sobe z balkonom in pogledom na morje!

Počitnice

s prevozom in vodenimi izleti

8 dni

Hrvaška

Datum

07.09. - 14.09.2019

Cena

479,00 € pri najmanj 45 osebah539,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 140,00 €Odpovedni riziko: 26,95 €

Akontacija

160,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2019.

Darilo: zdravstveno zavarovanje v tujini AS!

TRPANJ NA POLOTOKU PELJEŠAC

HOTEL 3* NA PEŠČENI PLAŽI V NARAVNI SENCI STOLETNIH BOROVCEV

VSE SOBE Z BALKONOM IN POGLEDOM NA MORJE

ČUDOVITE PLAŽE

 

Do plaže: 10 m (peščena)

Hotel 3* se nahaja na peščeni plaži v kraju Trpanj na Pelješcu. V sobah je mini bar, klimatska naprava, sušilec las in SAT TV. Wi-fi je brezplačno na voljo v celotnem kompleksu. Za goste je brezplačno na voljo zunanji bazen s senčniki, ležalniki in tuši. Večerje in zajtrki so samopostrežni.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Splita na polotok Pelješac, ki meri v dolžino okoli 65 km in je za Istro največji hrvaški polotok. Najvišja gora je Sveti Ilija (961 m), ki mu domačini pravijo Zmijsko brdo (Kačji hrib). Severni del je poraščen z borovimi gozdovi, na južnem pa uspevajo agrumi. Domačini pa so najbolj ponosni na vinsko trto in zasajajo nove vinograde tudi na najstrmejših pobočjih pelješkega vinogorja, zato ni čudno da na vsakem koraku vabijo vinske kleti na pokušnjo odličnih vin: dingača in postupa! Tudi klima je zelo prijetna, saj je tu najtoplejši del hrvaškega primorja. Vožnja v Trpanj, prijetno ribiško vasico oz. mestece na severnem delu polotoka. Nastanitev v hotelu. Pijača dobrodošlice. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za sončenje na prodnati plaži pred hotelom in kopanje v morju ali v hotelskem bazenu s sladko vodo. Prosto popoldne za kopanje in počitek, pa tudi možnosti za sprehode je na pretek: v samo mestece, ob obali med počitniškimi vilami ali po romantični promenadi nad morjem vse do samotnih plaž! Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto dopoldne. Popoldne raziskovanje otoka z avtobusom. Najprej se bomo odpeljali v Kuno, vasico sredi vinogradov, kjer se je rodil eden največjih hrvaških slikarjev Mato Celestin Medović (1857-1920). V vasi je njegova hiša ter majhen spominski park z njegovim kipom, delo Ivana Meštrovića. Nato bomo obiskali frančiškanski samostan s cerkvijo Loretske Matere Božje in galerijo slik – tu je Medović začel svojo slikarsko pot. Nadaljevanje vožnje v Potomje, kjer bomo obiskali eno od slovitih vinskih kleti ter vino tudi poskusili. Možnost nakupa. Zapeljali se bomo tudi skozi tunel Dingač in si privoščili pogled na južno stran polotoka, na področje Dingač. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prost dan za uživanje počitnic, kopanje, sončenje, sprehajanje … Večerja. Nočitev.

Zajtrk. Po želji zjutraj prevoz z ladjo na eno od rajskih plaž. Prosto popoldne. Zvečer nas čaka dalmatinska večerja! Nočitev.

Zajtrk. Prosto dopoldne. Popoldne izlet z avtobusom v Orebić, mesto kapitanov – v 19. stol. se mesto lahko pohvali z največjim številom kapitanov na Hrvaškem. Uživali bomo v lepi arhitekturi kapitanskih hiš iz njihovega najslavnejšega obdobja ter v Pomorskem muzeju spoznavali pomorsko zgodovino. Nad mestom v pogorju, kjer je najvišji vrh Sv. Ilija, kraljuje slikoviti frančiškanski samostan iz 15. stol. z lepo cerkvico, malim muzejem in znamenitim pokopališčem kapitanov. Od tod se odpira zares prekrasen razgled na stoletne ciprese ob vznožju, na obalo, modro morje, številne otoke, še posebej na Korčulo z istoimenskim glavnim mestom – vse bo kot na dlani. Do samostana bo treba peš (okoli 30 minut), zato bo ta sprehod po želji. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prost dan za uživanje počitnic, kopanje, sončenje, sprehajanje … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Trstenik, ribiško vasico na južni strani otoka, kjer bo še zadnji pelješki razgled na morje z otoki. Nadaljevanje poti mimo Neuma do Omiša, slikovitega starega mesta ob izlivu reke Cetine v morje. Sprehod po mestu. Vrnitev v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, pijača dobrodošlice, 7 polpenzionov v hotelu s 3 zvezdicami (klimatizirane dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC ter balkonom s pogledom na morje, hotel ima tri nadstropja in nima dvigala), uporaba zunanjega bazena, sončniki in ležalniki ob bazenu (doplačilo za ležalnike na plaži), osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Prevoz z ladjo na plažo, obisk vinske kleti s pokušnjo in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS