DOMOV

Počitnice na Pagu

Otok kamna, čipk, dišečega žajblja, okusnega paškega ovčjega sira in dobrega vina!

Počitnice

s prevozom in vodenimi izleti

8 dni

Hrvaška

Datum

24.08. - 31.08.2019

Cena

499,00€ pri najmanj 45 osebah559,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 27,95€Enoposteljna soba: 240,00€Balkon: 50,00€ / oseboPogled na morje 50,00€ / osebo

Akontacija

170,00€

Prijavnina

15,00€

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2019.

Darilo: zdravstveno zavarovanje v tujini AS!

Otok kamna, čipk, dišečega žajblja, okusnega paškega ovčjega sira in odličnega vina!

Do plaže: 20 m

Do mesta Pag: 1,5 km
Uživali boste v domačem okolju družinsko vodenega hotela 4*, ki se nahaja v bližini mesta Pag tik ob morju z lastno prodnato plažo. Hotel ima bazen z ležalniki in senčniki, bar, dvigalo, v vseh sobah je klimatska naprava, brezžični internet, LCD TV, hladilnik, sef in sušilec las. Hotel nudi najem koles, skuterjev in čolnov.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 8. uri. Vožnja mimo Kočevja in Delnic, nato pa po slikoviti stari magistrali ob Jadranskem morju do Crikvenice. Blaga mediteranska klima je že dolgo nazaj omogočila razvoj zdravstvenega turizma. Sprehod po živahnem središču. Nadaljevanje poti mimo Senja do kraja Prizna. Vkrcanje na trajekt in krajša vožnja na otok Pag. Pag sodi med večje jadranske otoke, večinoma je gol oziroma ga pokriva nenavadno oblikovano kraško skalovje, skoraj lunina površina, v dolinah je nekaj rodovitnih polj, pohvalijo se tudi z nasadi oljk in lepimi plažami. Nadaljevanje vožnje proti našemu hotelu v bližini mesteca Pag. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Izlet v Pag, najpomembnejše zgodovinsko in kulturno mesto otoka ter veliko pristanišče, ki mu je pridobivanje soli precej krojilo usodo. Ogled glavnih znamenitosti: gotsko-renesančne Marijine cerkve, Knežjega dvora, Galerije paške čipke, škofijske palače, modernega mostu Katine iz leta 2010, občudovali bomo umetnine slavnega arhitekta in kiparja Juraja Dalmatinca … Zapeljali se bomo tudi do arheološkega področja Stari Pag z romansko cerkvico sv. Marije. Po želji si bomo lahko za spomin kupili čudovito paško čipko, za potešitev lakote pa izvrstni paški sir. Vrnitev v hotel. Prosto popoldne za kopanje oz. počitek. Večerja in  nočitev.

Zajtrk. Prosto za sončenje in kopanje v hotelskem bazenu ali morju. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne si bomo ogledali znameniti “Paški trikotnik” na hribu Tusto čelo, kjer je barva kamnite površine znotraj trikotnika svetlejše barve od ostale okolice. Od odkritja leta 1999 so naredili kar nekaj raziskav in predvidevajo, da je skrivnostni odtis, ki privlači številne znanstvenike, alternativne raziskovalce preteklosti in ufologe, nastal pred 12.000 leti. Vrnitev v hotel in prosto popoldne za kopanje. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za sončenje in kopanje v hotelskem bazenu ali morju. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Kratka vožnja v mesto Pag in vkrcanje na ladjo. Celodnevna krožna plovba po slikovitem Paškem zalivu (doplačilo): občudovali bomo stare vasi, cerkvice nad obalo, lepe plaže, grozljive pečine, videli “morsko špiljo”, se večkrat ustavili za kopanje na najlepših krajih – celodnevni morski užitek! Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za sončenje in kopanje v hotelskem bazenu ali morju. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja na južni del Paga do Fortice, ostankov velike trdnjave, ki je nekoč nadzirala ladje, ki so plule skozi ožino. Od trdnjave, ki jo obkroža nenavadna mesečeva kamnita pokrajina, je prelep razgled na moderni most. Nadaljevanje poti v Nin, ki leži na majhnem otočku, katerega s kopnim povezujeta dva mosta. Mestece se ponaša z izjemno zgodovino: tu je bila rimska Aenona, središče antične Liburnije, tu so živeli hrvaški kralji … Ogledi. In še vrnitev v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, vožnja s trajektom na otok Pag, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 4 zvezdicami, izleti po programu (razen izleta šesti dan), osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS