DOMOV

Počitnice na Mljetu

Počitnice na Odisejevem otoku!

Počitnice

s prevozom in vodenimi izleti

8 dni

Hrvaška

Datum

31.08. - 07.09.2019

Cena

639,00€ pri najmanj 35 osebah699,00€ pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 34,95 €Enoposteljna soba: 350,00 €

Akontacija

200,00€

Prijavnina

15,00€

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2019.

Darilo: zdravstveno zavarovanje v tujini AS!

Sredi čudovitega narodnega parka. Raj za sprehajalce, kopanje v kristalno čistem morjuali pa v toplem jezeru, izleti z ladjo, avtobusom in peš, občudovanje naravne in kulturne dediščine.

Do plaže: 50 m – betonirana plaža
Do jezer Narodnega parka: 400 m – pri Malem jezeru je plaža z mivko
Hotel 3* se nahaja na plaži Pomena sredi Narodnega parka Mljet. Vse sobe so z balkonom ter pogledom na morje. V sobah je mini bar, klimatska naprava, sušilec las in SAT TV. Hotel je v celoti klimatiziran in z dvigalom, na recepciji je na voljo brezplačni brezžični internet. Za doplačilo se lahko prepustite storitvam hotelskega wellnessa. Na plaži pred hotelom je manjši zunanji bazen, primeren tudi za otroke. Na voljo so tudi ležalniki in sončniki.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Splita vse do začetka polotoka Pelješca, kjer bomo obiskali Ston, mestece s slavno zgodovino. Občudovali bomo trdnjave ter obzidje, za katerega pravijo, da je po mogočnosti takoj za kitajskim zidom. Nato se bomo v vasici Prapratno vkrcali na trajekt in odpluli na otok Mljet, najbolj zelen hrvaški otok, saj ga krasi bujna mediteranska vegetacija, čisto morje ter lepi peščeni zalivi. Po krajši plovbi bomo pristali v Sobri ter od tod vožnjo spet nadaljevali z avtobusom vse do našega hotela v Pomeni, ki se nahaja v narodnem parku, kjer bomo ostali ves čas našega bivanja na otoku. Nastanitev. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Zaradi enkratne lepote pokrajine, slikovitih jezer, stoletnih borovih gozdov in zgodovinskih spomenikov so severozahodni del otoka leta 1960 razglasili za narodni park. Sprehod skozi gozdove ter po Gušićevi poti ob obalah Velikega in Malega jezera. Kratka vožnja z ladjico na Marijin otoček, ki se sonči na južni strani Velikega jezera. Na njem kraljuje nekdanja benediktinska opatija iz 12. stol. Ogled samostana z romansko cerkvijo. Prosto za kopanje. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Ta dan se bomo zapeljali na drugo stran otoka, do znamenite peščene plaže v Saplunari. Nekaj časa bo namenjenega kopanju, nato pa se bomo odpravili do arheoloških ostankov predromanske cerkvice sv. Pavla. Oglede bomo nadaljevali v vasi Korita, kjer sta dve prikupni renesančni cerkvici s čudovitim razgledom. Na poti proti hotelu se bomo ustavili še v največjem in najstarejšem naselju na otoku – v Babinem polju, kjer v nasadu stoletnih oljk kraljuje renesančni Knežev dvor iz leta 1554. Za časa Dubrovniške republike je v palači prebival mljetski knez, danes je tukaj zanimiva etnografska zbirka. Po ogledu bomo lahko kupili tudi domače otoške poslastice: vino, kozji sir v olju, oljčno olje, suhe fige, likerje in druge dobrote. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.

Po želji dopoldanski izlet z ladjo do Odisejeve jame, kamor naj bi se zatekel legendarni Odisej – raziskovanje slikovite obale in skrivnih zalivov otoka (odločitev in plačilo v hotelu).

Zajtrk. Slovo od hotela. Vožnja do pristanišča in od tam s trajektom na polotok Pelješac. Nadaljevanje poti ob obali vse do Makarske, ki leži pod mogočnim gorovjem Biokovo. Mesto je staro, saj je bilo naseljeno že v antiki. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti, še posebej odlične zbirke okrog 3.000 školjk v frančiškanskem samostanu. Časa bo dovolj tudi za sprehod ob morju ali pa po želji za kakšen prigrizek. Nato vožnja v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, prevoz s trajektom na Mljet, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z balkonom in pogledom na morje, lastnimi kopalnicami in WC, samopostrežni zajtrki in večerje) v hotelu s 3 zvezdicami, vstopnina v Narodni park Mljet, izleti po programu (razen izleta sedmi dan), osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Ostale vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS