DOMOV

Počitnice na Lastovu – 2 termina!

s polpenzionom in vodenimi izleti

Počitnice

s prevozom in vodenimi izleti

8 dni

Hrvaška

Datum

24.08. - 31.08.2019
31.08. - 07.09.2019

Cena

449,00€ pri najmanj 45 osebah509,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 25,45€Enoposteljna soba: 84,00€Soba z bakonom ali teraso: 40,00€ / osebo

Akontacija

150,00€

Prijavnina

15,00€

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2019.

Darilo: zdravstveno zavarovanje v tujini AS!

Lastovsko otočje, ki ga sestavlja 44 večjih in manjših otokov, so leta 2006 razglasili za naravni park. Lastovo je najjužnejši hrvaški otok, ki je naseljen! Obala je večinoma nedostopna, kar je otočane varovalo pred napadi sovražnikov, v notranjosti pa so med številnimi griči rodovitna kraška polja z vinogradi in oljčni gaji. Z dolgimi suhimi poletji ter toplim morjem!

Prijeten hotel na obali v senci borovcev, vse sobe s pogledom na morje!

Do plaže: 20 m – betonirana, skalnata, v bližini več prekrasnih zalivov

Hotel 3* se nahaja v vasici Pasadur. Obdan je z borovim gozdičkom in naravnimi plažami Vse sobe so s pogledom na morje. V sobah je hladilnik, klimatska naprava, sušilec las in SAT TV. Hotel je v celoti klimatiziran, ima dve nadstropji in nima dvigala, na voljo je brezplačni brezžični internet.  Zajtrki so samopostrežni, večerje strežene. V hotelu sta tudi fitnes in savna. Na plaži so na voljo ležalniki.

 

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja v Split. Popoldne vkrcanje na trajekt in plovba na otok Lastovo. Po pristanku v Ubliju še kratka vožnja z avtobusom do našega hotela. Nastanitev in nočitev.

Zajtrk. Spoznavanje okolice, kopanje, sprehodi – morda v Jurjevo Luko … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Izlet z avtobusom v glavno mesto otoka – Lastovo, ki ga domačini imenujejo Selo. Razprostira se na pobočju hriba Glavica, kjer kraljuje Kaštel, in daje vtis naravnega amfiteatra. Na sprehodu po mestu bomo občudovali kamnite družinske hiše iz 15. in 16. stol. z nenavadno oblikovanimi dimniki – fumari, ki so postali simbol mesta. Videli bomo tudi Knežjo palačo, častitljivo staro župnijsko cerkev sv. Kozme in Damijana iz leta 1473 ter mnoge druge ljubke cerkvice. Vrnitev z avtobusom v hotel. Prosto popoldne za kopanje. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.

Po želji izlet z ladjo na prekrasen otok Saplun. Kombinacija čistega turkiznega morja, plaž z biserno belimi kamenčki ter bujna vegetacija predstavlja raj na zemlji! Poskrbljeno bo tudi za piknik z ribami in vinom. Doplačilo – odločitev ob prijavi.

Zajtrk. Izlet z avtobusom v Skriveno luko, velik zaliv na jugovzhodu otoka. Na vhodu v zaliv ponosno stoji svetilnik Struga, drugi najstarejši na hrvaški obali. Mi se bomo odpravili na kopanje v slikovit zalivček z veliko sence in kristalno čistim morjem. Nato nas čaka prigrizek in pokušnja lastovskega vina, kot so rukatac, plavac mali, opolo … Vrnitev v hotel in prosto popoldne. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za sprehode, počitek, kopanje … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Ubli, kjer si bomo ogledali ostanke paleokrščanske bazilike sv. Petra iz 5. in 6. stol. Nato se bomo odpeljali pod Hum (417 m), najvišji vrh otoka, od koder je čudovit razgled na ves otok, v lepem vremenu pa pogled seže na Korčulo, Pelješac, Mljet, Palagružo in celo na polotok Gargano v Italiji. Nato prosto, da se poslovimo od morja in ujamemo še zadnje sončne žarke našega počitnikovanja na Lastovu. Morda sprehod v Zaglav … Večerja in nočitev.

Zgodnje slovo od prijetnega hotela. Zajtrk za s seboj. Vožnja v pristanišče ter plovba s trajektom v Split. Nato vožnja v Zadar, kjer bomo v tem znamenitem dalmatinskem mestu naredili krajši ogled mestnih znamenitosti in odmor za kosilo po želji. Nato vrnitev v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, vožnja s trajektom na Lastovo, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC, samopostrežni zajtrki, strežene večerje) v hotelu s 3 zvezdicami (hotel ima samo 2 nadstropji in nima dvigala), izleti po otoku po programu, prigrizek in pokušnja vina, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Izlet z ladjo na otok Saplun z ribjim piknikom (cca. 200,00 HRK za osebo pri udeležbi najmanj 20 oseb) in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS