DOMOV

Počitnice na Hvaru

Očarljiva naselja, vinogradi, oljčni gaji, nasadi sivke ...

Počitnice

s prevozom in vodenimi izleti

8 dni

Hrvaška

Datum

31.08. - 07.09.2019

Cena

499,00 € pri najmanj 45 osebah559,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 27,95 €Enoposteljna soba: 126,00 €Soba s pogledom na morsko stran: 32,00 € / osebo

Akontacija

170,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2019.

Darilo: zdravstveno zavarovanje v tujini AS!

Hvar je eden najatraktivnejših jadranskih otokov. Svojo slavo dolguje lepemu vremenu, saj je po številu sončnih dni na prvem mestu na Jadranu. Privlači pa tudi z očarljivimi naselji, bogatimi umetnostnozgodovinskimi spomeniki, vinogradi, oljčnimi gaji, nasadi dišeče sivke in z borovimi gozdovi obraslimi plažami.

Do plaže: 150 m – peščena, prodnata in delno betonirana plaža
Hotel 3* se nahaja v borovem gozdičku 500 m od Jelse. Vse sobe so z balkonom ali teraso in SAT TV. Hotel ima notranji in zunanji bazen z morsko vodo (temperatura do 24 °C). Ob bazenih so brezplačno na voljo ležalniki. Gostom je na voljo brezplačen vstop v fitnes. Zajtrki in večerje so samopostrežni.

 

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja v Split. Vkrcanje na trajekt in plovba mimo Šolte in Brača na otok Hvar. Pristali bomo v Starem Gradu. Še vožnja v Jelso, značilno dalmatinsko mesto na severnem delu otoka. Nastanitev v hotelu, ki je okoli 500 m oddaljen od mesta. Pijača dobrodošlice. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne bomo odkrivali plaže okoli hotela in imeli prosto za kopanje, popoldne pa se bomo odpravili v bližnjo Jelso, ki jo z južne strani obdajata najvišja hriba otoka Sv. Nikola in Hum. Glavno dogajanje je na pijaci (trgu) in na rivi (obalni promenadi), kar bomo hitro ugotovili. Arhitekturni biser je osmerokotna cerkev sv. Janeza s konca 17. stol., ki je simbol mesta. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne bomo namenili Staremu Gradu, pristanišču in letovišču na severozahodni obali. Za začetek zgodovine mesta šteje letnica 384 pr. n. št., ko so sem prišli Grki z otoka Pharos v Egejskem morju – mestu so nadeli ime Faros. Središče mesta predstavlja Trg sv. Štefana s svetnikovo baročno cerkvijo in kasnejšim, prostostoječim zvonikom. Velika znamenitost mesta je palača Biankini s konca 19. stol., kjer domuje mestni muzej z arheološko zbirko, razstavo predmetov antične ladje, ki je doživela brodolom, sobo kapitanov iz 19. stol. ter slikarsko galerijo. Videli bomo tudi Hektorovićev Tvrdalj, utrjeno renesančno vilo z romantičnim vrtom in ribnikom, ki jo je zgradil pesnik Petar Hektorović v prvi polovici 16. stol. Najbolj nenavaden spomenik pa je Hora oz. Ager Pharensis, razparcelirano polje grškega Farosa. Všeč nam bo tudi potepanje po labirintu ozkih uličic, kjer bomo odkrivali čudovito kamnito preteklost! Otok slovi tudi po vinski trti, zato bo po ogledu mesta po želji na vrsti pokušnja lokalnih dobrot in vina (plavac, pošip, prošek …). Vrnitev v hotel, prosto popoldne za kopanje, sprehode ali počitek. Večerja in nočitev.  

Zajtrk. Vožnja v Vrbosko, ribiško pristanišče na koncu dolgega in ozkega zaliva, ki je eden najlepših in najbolj slikovitih krajev na otoku. Prislužil si je tudi ime Mala Venecija oz. Male Benetke. Naselju dominira velika trdnjavska Marijina cerkev, ki je videti kot velika kamnita ladja. Nato si bomo ogledali bogato pinakoteko v cerkvi sv. Lovrenca in Ribiški muzej. Popoldne vrnitev v hotel. Prosto za kopanje in sprehode. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode … Večerja. Nočitev.

Po želji izlet z ladjo na Paklenske otoke – doplačilo. Jugozahodno od mesta Hvar se nahajajo Paklenski otoki, ki so danes zaščiteni kot naravni spomenik. Ime so dobili po črni smoli – paklini, ki so jo pridobivali na teh otočkih in je služila v ladjedelništvu za premaze dnov čolnov. Arhipelag je najlepši del hvarske riviere: z nizkim gozdičevjem posejane otočke obdaja azurno modro morje, tu so prekrasne plaže, kjer se nadihamo omamnih vonjav mediteranskega rastja! Raj na zemlji!

Zajtrk. Na vrsti bo Hvar, za katerega pogosto rečejo, da je kot mesto iz pravljice. Mesto z bogato zgodovino je svojo najsijajnejšo dobo doživelo v času visoke renesanse, saj so takrat zgradili najlepše arhitekturne spomenike, ki si jih bomo tudi ogledali: katedralo, škofijski dvor, frančiškanski samostan, Arzenal, trdnjavo Španjola, obzidje, ložo … Lahko se bomo tudi odpravili na sprehod proti Podstini. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Današnji dan je namenjen počitku oz. kopanju ali pa sprehodom po želji v bližnja naselja. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Slovo od prijaznega hotela. Vožnja po vzhodnem, gorskem in ožjem delu otoka z imenom Plame. Ker za ta svet otoški zavojevalci niso imeli interesa, je ta del otoka ostal tak kot nekoč: malce divja narava z manjšimi naselji. Edini večji kraj je Sućuraj na skrajnem vzhodu, kjer se bomo ustavili in se sprehodili okoli mandrača. Še vožnja s trajektom na kopno – v Drvenik. Nadaljevanje poti ob obali do Makarske, ki leži pod mogočnim gorovjem Biokovo. Mesto je staro, saj je bilo naseljeno že v antiki. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti. Nato vožnja v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, vožnja s trajektom na Hvar, pijača dobrodošlice, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC, vse z balkonom/teraso in pogledom na park, samopostrežni zajtrki in večerje) v hotelu s 3 zvezdicami, izleti po otoku po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Izlet z ladjo na Paklenske otoke, pokušnja vina in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS