DOMOV

Počitnice na Dugem otoku

Zaradi izjemne priljubljenosti otoka vam priporočamo zgodnjo prijavo!

Počitnice

s prevozom in vodenimi izleti

8 dni

Hrvaška

Datum

14.09. - 21.09.2019

Cena

529,00 € pri najmanj 45 osebah599,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 29,95 €Enoposteljna soba: 140,00 €

Akontacija

180,00 €

Prijavnina

15,00 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2019.

Darilo: zdravstveno zavarovanje v tujini AS!

Dugi otok je največji otok zadarskega arhipelaga in že samo ime nakazuje na njegovo izjemno dolžino (kar 45 km). Otok zaznamuje razgibana obala, kjer se čudovite peščene plaže izmenjujejo s strmimi klifi. Dugi otok je raj za ljubitelje neokrnjene narave, saj očara z mogočnim Narodnim parkom Telašćica s slanim jezerom Mir ter čudovito plažo Sakarun, ki velja za eno izmed najlepših peščenih plaž Jadrana s turkizno barvo morja. 

 

Do plaže: 50 m – betonska in skalnata plaža pri hotelu, večkrat dnevno vozi hotelski vlakec do znamenite peščene plaže Sakarun (doplačilo cca. 30 HRK)

Do vasice Božava: 200 m
Kompleks hotelov se nahaja tik ob morju v čudovitem mediteranskem parku blizu vasice Božava, do katere je le kratek sprehod.
Vse sobe so z balkonom s pogledom na morje, v sobah je klimatska naprava, SAT TV, sušilec las, telefon in hladilnik. Hotel ima dve nadstropji in nima dvigala. Klimatizirana restavracija s samopostrežnimi zajtrki in večerjami z vključeno pijačo (belo in rdeče vino, pivo, brezalkoholne pijače, mineralna voda) vas bo očarala s čudovito razgledno teraso nad morjem. V hotelu je kavarna, picerija, manjša trgovinica, zunanji bazen s sladko vodo, senčniki in ležalniki, za doplačilo so gostom na voljo tudi storitve hotelskega wellnessa.

PREVERITE 5 RAZLOGOV ZA POČITNICE NA DUGEM OTOKU

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 3.30. Vožnja v Zadar, od koder se bomo s trajektom podali na Dugi otok. Še kratka vožnja do ljubke vasice Božava, kjer bomo v izbranem hotelu nastanjeni ves čas bivanja na otoku. Nastanitev. Prosto popoldne. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Najprej se bomo sprehodili po ribiški vasici Božava, nato si bomo ogledali oljarno, kjer pridelujejo domače oljčno olje (možnost nakupa). Nadaljevanje vožnje do naselja Veli Rat, kjer so leta 1849 zgradili najvišji svetilnik Jadrana, saj meri kar 42 m in je zares čudovit motiv za fotografe! Ogled svetilnika in kapelice sv. Nikolaja ter prosto za kopanje po želji na bližnji peščeni plaži. Vrnitev v hotel, prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Po želji vožnja s turističnim vlakcem od hotela do plaže Sakarun. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Izlet v Narodni park Telašćica, ki velja za enega izmed najlepših na Hrvaškem. Nahaja se na jugozahodnem delu otoka in privablja s številnimi naravnimi fenomeni, med katerimi je najbolj pomembno 10 m globoko slano jezero Mir, na obalah katerega najdemo zdravilno blato. Do jezera Mir, kjer se lahko tudi kopamo, nas čaka okoli 45 minut nenaporne hoje po ravnem in urejenem terenu. Na poti nas bodo pozdravili dalmatinski osli, po želji se bomo lahko povzpeli do razgledne točke (10 min hoje navkreber), kjer so vidni impozantni 161 m visoki klifi, se sprehodili okoli jezera … Čas bo tudi za individualno raziskovanje, kopanje v jezeru ali pa si boste po želji v konobi privoščili kosilo. Popoldne se bomo zapeljali do majhne vasice Sali, ki velja za glavno mesto otoka. Sprehodili se bomo po rivi ter obiskali gotsko župnijsko cerkvico sv. Marije z renesančnim portalom. Za konec dneva nas čaka še pokušnja vina in domačega kozjega sira (možnost nakupa). Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Po želji vožnja s turističnim vlakcem od hotela do plaže Sakarun. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.

Po želji možnost celodnevnega izleta s kosilom v Narodni park Kornati, ki velja za najgostejši arhipelag Sredozemskega morja. Z manjšimi ladjicami bomo pluli med čudovitimi otočki, videli znamenite navpične stene »krune« ter si privoščili tudi odlično dalmatinsko kosilo!

Zajtrk. Po želji vožnja s turističnim vlakcem od hotela do plaže Sakarun. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Slovo od hotela. Vožnja do pristanišča in od tam s trajektom v Zadar, v rimskih časih znan z imenom Jadera. Staro mesto na polotoku ima odlične umetnostne spomenike, ki si jih bomo tudi ogledali: mestna vrata, rimski forum, cerkev sv. Donata, katedrala, Marijina cerkev z romanskim zvonikom, cerkev sv. Krševana … Nato slikovita vožnja po jadranski magistrali s prekrasnimi razgledi na mimo bežeče otoke in dalje mimo Reke in Ilirske Bistrice v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, prevoz s trajektom na Dugi otok, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z balkonom in pogledom na morje, lastnimi kopalnicami in WC, samopostrežni zajtrki in večerje) v hotelu s 3 zvezdicami, izleti po programu (razen izleta šesti dan), pokušnja vina in kozjega sira, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS