DOMOV

Počitnice na Braču

Čudovita plaža Zlatni rat!

Počitnice

s prevozom in vodenimi izleti

8 dni

Hrvaška

Datum

15.09. - 22.09.2019

Cena

529,00€ pri najmanj 45 osebah599,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 29,95€Enoposteljna soba: 140,00€

Akontacija

180,00€

Prijavnina

15€

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2019.

Darilo: zdravstveno zavarovanje v tujini AS!

PRIVLAČEN HOTEL V ČUDOVITEM MEDITERANSKEM PARKU Z BAZENOM

V BLIŽINI SUPETARJA

PEŠČENA PLAŽA Z VELIKO SENCE LE 100 m STRAN

 

NESKONČNE SPREHAJALNE MOŽNOSTI

IZLETI PO PREKRASNEM OTOKU, TUDI NA VIDOVO GORO, NAJVIŠJI VRH OTOKA IN

NA ČUDOVITO PLAŽO ZLATNI RAT, ENO NAJVEČJIH IN NAJLEPŠIH NARAVNIH ZNAMENITOSTI JADRANA

Do plaže: 100 m – peščena in prodnata plaža z veliko sence

Turistično naselje se nahaja v čudovitem mediteranskem parku z nasadi cvetlic le nekaj minut hoje do Supetarja. V sobah je klimatska naprava, SAT TV in sušilec las. Hotel ima bar na plaži, zunanji bazen z brezplačnimi ležalniki in senčniki (na plaži so za doplačilo), teraso s ponudbo pijač, wellness center s ponudbo različnim tretmajev, savno in jacuzzi. Zajtrki in večerje so samopostrežni.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja v Split. Vkrcanje na trajekt in plovba na Brač, največji otok Srednje Dalmacije in tretji največji med jadranskimi otoki.  Pristali bomo v Supetarju. Še vožnja do našega hotela. Nastanitev. Spoznavanje okolice. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne se bomo sprehodili po Supetarju, nekoč starem pristanišču, danes pa pomembnem letovišču. Ogledali si bomo župnijsko cerkev iz 18. stol., ki so jo zgradili na temeljih starokrščanske bazilike. Obiskali bomo tudi pokopališče, kjer so številni lepi umetniški nagrobniki, najlepši pa je mavzolej družine Petrinović. Vrnitev v hotel. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Pučišća, kulturno središče otoka. V tem slikovitem mestecu na severnem delu otoka je vse iz kamna, saj se ponaša s kamnoseško tradicijo. V bližini so veliki kamnolomi, kjer lomijo izredno kakovosten braški kamen – iz tega kamna je zgrajena Dioklecijanova palača v Splitu, pa tudi Bela hiša v Washingtonu. Obiskali bomo tudi kamnoseško šolo ter župnijsko cerkev sv. Hieronima, ki skriva pomembna umetniška dela. Še vrnitev po slikoviti panoramski poti v naš hotel. Prosto popoldne za počitek, kopanje, sprehode … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v notranjost otoka. Najprej se bomo ustavili v Škripu, dobro ohranjeni srednjeveški vasici z monumentalnim obzidjem in stolpi. Ogled Braškega muzeja, ki pripoveduje o življenju na otoku, ter Muzeja olivnega olja – pokušnja lokalnih dobrot. Nadaljevanje poti na Vidovo goro (780 m), ki je najvišji vrh otoka in hkrati tudi najvišji vrh vseh jadranskih otokov. Na vrhu stoji 12 m visok križ iz belega braškega kamna. Od tod se nam bo odprl prekrasen razgled na celoten otok, na dlani pred seboj bomo imeli Zlatni rat – znamenito peščeno plažo na Bolu ter okoliške otoke. Nato spust v dolino in vrnitev v hotel. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Izlet do samostana puščavnikov Blaca, ki se nahaja ob vznožju visoke kamnite stene na južni strani otoka. V 16. stol. so ga ustanovili duhovniki-glagoljaši, ki so sem pribežali pred Turki. Puščavniki so v težkih življenjskih razmerah zgradili cerkev in stanovanjske prostore ter v divji naravi zasadili vinograde in oljke. Blaca danes predstavlja spomenik človeškemu delu in vzdržljivosti. Ogledi. Do samostana bo treba s posebnimi manjšimi vozili in nato okoli 30 minut peš po kamniti poti navzdol. Vrnitev v hotel. Preostanek dneva prosto za počitek, kopanje … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Bol, najstarejše obalno naselje na otoku. Krajši ogled mesteca z lepo arhitekturo. Nato nas čaka sprehod (približno 25 minut nenaporne hoje) ali kratka vožnja z vlakcem do čudovite plaže Zlatni rat, ene najlepših in največjih naravnih znamenitosti Jadrana. To je več kot 500 m dolg bel peščen jezik, ki ga obdaja morje neštetih modrozelenih barvnih odtenkov. Peščeni rt spreminja svojo obliko glede na vplive valov in morskih tokov, recimo temu raje božanska igra narave! Prosto za kopanje. Pozno popoldne vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Slovo od hotela. Vrnitev s trajektom v Split. Vožnja v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, vožnja s trajektom na Brač, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC, samopostrežni zajtrki in večerje) v hotelu s 3 zvezdicami (dvonadstropni paviljoni brez dvigala), izleti po otoku po programu, pokušnja lokalnih dobrot, prevoz s kombiji 5. dan, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vlakec iz Bola na Zlatni rat in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane. Vrstni red izletov se lahko spremeni glede na vremenske razmere!

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS