DOMOV

Operni festival Arena di Verona

S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca

Potovanja

po najlepših kotičkih sveta

2 dneva

Italija

Datum

17.08. - 18.08.2019

Cena

175,00 € pri najmanj 35 osebah189,00 € pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 50,00 €Odpovedni riziko: 9,45 €

Akontacija

60,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. aprila 2019.

Poletni operni festival Arena di Verona vsako leto privabi veliko število opernih ljubiteljev, ki se vedno znova vračajo na znamenito prizorišče antičnega amfiteatra v Veroni. Prvo operno predstavo so uprizorili leta 1913, in sicer so tega leta z Aido proslavili 100-letnico Verdijevega rojstva. Amfiteater danes v okviru festivala obišče okoli 15.000 gledalcev pri vsaki predstavi, v celem poletju pa kar okoli 500.000. Letos festival vabi z operami Trubadur, Traviata, Aida, Carmen in Tosca. V naši družbi si lahko ogledate dve Verdijevi predstavi – operi Traviata in Aida.

TRAVIATA je opera v treh dejanjih (štirih slikah) Giuseppeja Verdija. Besedilo je po romanu »Dama s kamelijami« Alexandra Dumasa napisal Francesco Maria Piave. Krstna predstava je bila v beneškem gledališču La Fenice leta 1853. Zaradi neprimernih kostumov, sodobne zgodbe in pevcev, ki niso razumeli Verdijevega dela, ter občinstva, ki prav tako ni doumelo besedila, ki ga je Verdi uglasbil, je opera na krstni predstavi doživela neuspeh. Uspeh je opera doživela že leto kasneje, in sicer v drugem beneškem gledališču, ter kmalu obšla vse evropske operne odre. Traviata je danes ena izmed najpopularnejših oper. Prva uprizoritev na slovenskih tleh je bila v Ljubljani leta 1867.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk v Padovo, eno najpomembnejših italijanskih umetnostnih središč in gospodarska prestolnica Benečije. Kot Patavium je bila poznana že v rimskih časih. Mesto je najbolj cvetelo v 14. stol. pod razsvetljeno vlado carrarskih gospodov in kasneje pod Beneško republiko. Padova slovi po odlični univerzi, ki so jo ustanovili že daljnega leta 1222 – za bolonjsko je druga najstarejša univerza v Italiji. Dober glas se je hitro razširil in sem so prihajali študirat z vseh koncev Evrope. Sprehod po mestu z ogledi: Prato della Valle, bazilika sv. Antona, Sodna palača, Piazza delle Erbe, Piazza della Frutta, Piazza dei Signori … Nadaljevanje vožnje do hotela, kjer si bomo po namestitvi privoščili pozno kosilo. Popoldne se bomo odpravili proti Veroni, po krajšem sprehodu po mestu, pa bo do predstave prosto. Ogled izbrane operne predstave v sklopu opernega festivala “Arena di Verona” (Verdijeve Traviate). Po predstavi še vožnja v hotel in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Montagnano, ki je eno najbolje ohranjenih obzidanih mest srednjeveške Evrope. Mesto obdaja 1925 m dolgo obzidje, iz katerega se dviga 24 šesterokotnih stolpov, in sodi med vrhunska dela vojaško-obrambne arhitekture 14. stol. V mesto bomo vstopili skozi Padovanska vrata, ob katerih je tudi grad San Zeno. Sredi mesta je trg nenavadne oblike, obkrožen s čudovitimi palačami, sredi pa kraljuje stolnica. Nato vožnja v vasico z imenom Arquà Petrarca. Leži na pobočju enega od številnih razgibanih Euganejskih gričev. Lepota pokrajine je tako segla v dno duše velikemu italijanskemu pesniku Francescu Petrarci (1304-1374), da si je tukaj kupil hišo, kjer je ustvarjal vse do smrti. Lepa dvonadstropna vila stoji sredi vrta, sobe so okrašene s freskami in zdaj je v njih muzej o pesnikovem življenju in delu. V vitrinah so tudi originalni podpisi mnogih slavnih osebnosti, ki so obiskale njegovo hišo: Carducci, lord Byron … Napotili se bomo še do trga pred cerkvijo, kjer je pesnik pokopan v sarkofagu iz rdečega marmorja. Tako se mu je izpolnila tudi poslednja želja, da bi tudi po smrti zrl na ljubljene Euganejske griče. Še vožnja mimo Benetk proti Ljubljani.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami - namesto večerje bo pozno kosilo, vstopnica na operno predstavo (neoštevilčeni sedeži, mesta na stopnicah arene), osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Ostale vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

V ceno je vračunana vstopnica na neoštevilčenih mestih na stopnicah arene, po želji pa lahko doplačate vstopnice za boljše sedeže - vse informacije glede sedežev in doplačil so na voljo v agenciji. Sedeži (razen prvega sektorja) so brez blazin, le-te se lahko za čas predstave najame v areni.
Fundacija Arena di Verona v primeru slabega vremena nikoli ne odpove predstave pred začetkom, lahko pa jo zamakne za do 150 minut. Če se v tem času vremenski pogoji ne izboljšajo, je predstava odpovedana in denar povrnjen; če pa slabi vremenski pogoji nastopijo med samo predstavo in posledično pride do odpovedi, Fundacija Arena di Verona ne povrne vplačanega zneska vstopnic.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS