DOMOV

Okusi Emilie Romagne s kuharsko delavnico

FICO Eataly World - tamtski park italijanske kulinarike v Bologni

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

3 dnevi

Italija

Datum

28.04. - 30.04.2019

Cena

229,00 € pri najmanj 40 osebah269,00 € pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 40,00 €Odpovedni riziko: 13,45 €

Akontacija

80,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2019.

MODENA S HIŠO LUCIANA PAVAROTTIJA IN BALZAMIČNIM KISOM

 BRISIGHELLA, SREDIŠČE OLJČNEGA OLJA

SANTARCANGELO DI ROMAGNA S KUHARSKO DELAVNICO

PRIKUPNI SAN MARINO

DOZZA Z ENOTEKO NAJBOLJŠIH VIN

FICO EATALY WORLD – TEMATSKI PARK ITALIJANSKE KULINARIKE V BOLOGNI

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri in vožnja mimo Benetk in Bologne v Modeno, eno najpomembnejših mest dežele Emilia-Romagna. Najprej nas čaka znamenita Casa Rossa oz. Rdeča hiša, rezidenca slavnega tenorista Luciana Pavarottija, ki je bila zgrajena po njegovih natančnih navodilih, in v kateri je preživel zadnja leta svojega življenja. Ogled velike hiše polne intimnih maestrovih spominov bo veliko doživetje. Sledi ogled mestnega središča Modene. Staro univerzitetno mesto je najbolj cvetelo pod gospostvom družine Este. Danes tu izdelujejo odlične čevlje in odlične avtomobile, staro mestno središče, ki je na Unescovem seznamu, pa skriva mnoge lepote, kar bomo na sprehodu po mestu tudi sami ugotovili. Največji spomenik v mestu je romanska katedrala, ki je zares vredna ogleda. Za konec dneva nas na idiličnem posestvu čaka še spoznavanje načina pridelave in pokušnja balzamičnega kisa, po katerem slovi Modena (možnost nakupa). Balzamični kis se odlično ujema s parmezanom in romanjolskim vinom lambrusco, kar bomo tudi poskusili! Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Brisighello, srednjeveško vasico v dolini reke Lamone, ki sodi med najlepše v Italiji. Naselje s starodavnimi uličicami se je razvilo pod tremi skalnimi griči: na enem kraljuje utrdba iz 14. stol., na drugem stolp z uro in na tretjem svetišče Monticino. Glavno znamenitost predstavlja Via del Borgo, pokrita ulica z obokanimi okni v nivoju prvega nadstropja hiš iz 14. stol. V Brisighelli se je rodilo kar osem kardinalov in tukaj je veliko cerkva, med njimi je najlepša Pieve di San Giovanni in Ottavo iz 11. in 12. stol. Kraj slovi tudi po odličnem oljčnem olju in vinu – oboje bomo poskusili. Nadaljevanje vožnje v Santarcangelo di Romagna, prekrasno staro mestece, ki se imenuje tudi “mesto pesnikov”. Na vsakem koraku nas bo očaralo. Utrjeno srednjeveško naselje je zraslo na Jupitrovem griču, kjer dominira trdnjava Malatesta. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti: Piazza Ganganelli s slavolokom in mestno hišo, podzemne jame in hodniki, Muzej gumbov z zbirko zelo starih primerkov, Monte di Pietà, Piazzetta delle Monache z visokim zvonikom, še vedno delujoča stara tiskarna, kjer tiskajo tradicionalne lokalne vzorce na blago … Nato nas čaka najprijetnejši del dneva. Odpeljali se bomo na turistično kmetijo na romantično podeželje, kjer nas bo italijanska »nonna« na prisrčen način popeljala v svet tradicionalne romanjolske kuhinje. Naučila nas bo pripravljati popolne jajčne testenine (tagliatelle), lokalno piadino ter posebno piadino z imenom cassoni. Na koncu nas bodo pogostili s tradicionalno romanjolsko večerjo s pokušnjo odličnega vina. Še vožnja v hotel in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v slavni San Marino, ki je ena najmanjših držav na svetu, saj se razprostira le na 61 km2 pobočja gore Titano. Danes je to skoraj eno samo elegantno mesto, ki je s svojimi znamenitostmi, trgovinami in restavracijami večni raj za turiste. Ogled znamenitosti glavnega mesta: vladne palače, bazilike, obzidja s stolpi … Prosto za potepanje po prijetnem in nadvse gostoljubnem mestu. Nadaljevanje poti v Dozzo, majhno vasico ovalne oblike z nenavadno živahno poslikanimi pročelji, kjer bomo obiskali še regionalno enoteko, ki domuje v trdnjavi – med 800 različnimi vini boste tudi vi našli svoje najljubše. Popoldne bomo obiskali FICO Eataly World v Bologni, ki velja za največji tematski park italijanske prehrane. Sestavljata ga 2 ha polj in hlevov ter 8 ha veliko pokrito področje s farmami, kjer proizvajajo pršut, mortadelo, mocarelo, parmezan, domače testenine, olivno olje, balzamični kis …; za obiskovalce pa je na voljo tudi tržnica, kjer so omenjene dobrote na prodaj, ter več kot 45 specializiranih restavracij in kavarn, kjer lahko poskusite najboljše italijanske jedi. Po parku nas bodo pospremili usposobljeni ambasadorji, ki nam bodo razkazali polja, farme, prodajalne in tržnico, na koncu pa bomo nekaj dobrot tudi poskusili! Čas bo tudi za samostojne nakupe in raziskovanje parka. Vrnitev mimo Padove in Benetk v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion in 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami, ogled pridelave balzamičnega kisa, parmezana in vina lambrusco, pokušnja oljčnega olja in vina, kuharski tečaj z večerjo in pokušnjo vina, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi ter pokušnja v FICO Eataly World niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS