DOMOV

Nizozemska

Z razstavo cvetja v Keukenhofu!

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

6 dni

Nizozemska

Datum

27.04. - 02.05.2019

Cena

850,00 € pri najmanj 40 osebah900,00 € pri najmanj 30 osebah950,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 35,96 €Enoposteljna soba: 260,00 €Dodaten kovček na letalu (do 20 kg): cca. 50,00 €

Akontacija

300,00 €

Prijavnina

15 € za prijavo

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2019.

Sir v Alkmaarju, z ladjo po kanalih Amsterdama, mlini na veter in tulipani!

Opis poti

Odhod z avtobusom iz Ljubljane do enega izmed bližnjih letališč in polet v Eindhoven. Vožnja v Delft, staro holandsko mesto, znano po keramični manufakturi in svoji delftsko modri barvi. Obisk tovarne. Vožnja mimo Den Haaga do največjega nizozemskega letovišča ob Severnem morju Scheveningen. Sprehod ob obali, kjer nam bodo družbo delale skulpture pravljičnih junakov.

Ogled značilne vasice Zaanse Schans, kjer bomo občudovali mline na veter in stare domače obrti (coklarstvo in sirarstvo). Vožnja na največji Frizijski otok Texel z očarljivimi vasicami. Sir je sploh ena bolj znanih nizozemskih dobrot, zato bomo v mestecu Alkmaar obiskali tržnico sira (možnost nakupa). Videli bomo, kako so včasih prenašali sir, nizozemsko nošo in vse potrebščine, ki so jih uporabljali pri izdelavi sira.

Ogled Amsterdama: trg Dam, Židovska četrt, Kraljeva palača, Nova cerkev, Rembrandtova hiša, hiša Ane Frank … Kosilo po želji na tržnici Albert Cuypmarkt. Vkrcanje na ladjo in vožnja po kanalih Amsterdama. Popoldne po želji ogled kakšnega izmed muzejev (Van Gogh, Rijksmuseum, muzej voščenih lutk …).

Najprej bomo obiskali brusilnico diamantov. Sledi postanek pri Ajaxovem stadionu Arena, nato pa ogled muzeja in pivovarne Heineken. V kraju Lisse si bomo ogledali čudovito razstavo cvetja v Keukenhofu. Tu vsako leto v tem času pripravijo nepozabno razstavo cvetja.

Vožnja do Den Haaga, glavnega mesta južne Holandije. Postanek pred znamenito Palačo miru, sedežem mednarodnega sodišča v Haagu. Med potjo v Rotterdam bomo občudovali slikovito pokrajino s tulipani. Postanek v Rotterdamu, ki se ponaša z največjim pristaniščem na svetu. Še skok v mesto Gouda, ki nosi ime po slavnem siru in slovi po krasnem glavnem trgu.

Vožnja v Utrecht, ki mu zaradi številnih kanalov pravijo tudi »mali Amsterdam«. Tukaj je dom številnih univerz, zato je v mestu ves čas zelo živahno. Sprehod skozi mestno središče in ogled visoke cerkve Domtoren iz 14. stol. Na poti na letališče še postanek v kraju Zaltbommel, nato pa polet na enega izmed bližnjih letališč in vožnja v Ljubljano.

V ceno je vračunano: povratni letalski prevoz, ročna prtljaga na letalu do 10 kg, avtobusni prevoz do letališča in nazaj, avtobusni prevozi po Nizozemski, 2 polpenziona in 3 nočitve z zajtrkom v hotelih s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, vodstvo in organizacija. Vstopnine z lokalnimi vodstvi niso vračunane in bodo cca. 70,00 Eur za osebo. Van Goghov muzej je potrebno najaviti vnaprej, zato odločitev sporočite ob prijavi.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS