DOMOV

Nica in njeni zakladi

umetnostni užitki in razkošje razkošja!

Prvomajska potovanja

na najlepše destinacije

3 dnevi

Francija

Datum

27.04. - 29.04.2019

Cena

279,00 € pri najmanj 45 osebah319,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 15,95 €Enoposteljna soba: 84,00 €

Akontacija

100,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 15. februarja 2019.

STARA NICA

UMETNOSTNI UŽITKI:  CHAGALLOV MUZEJ, MATISSOV MUZEJ

RAZKOŠJE RAZKOŠJA:  VILA BARONICE EPHRUSSI DE ROTHSCHILD

POPOLNA POUSTVARITEV GRŠKEGA ANTIČNEGA BIVALIŠČA:  GRŠKA VILA KERYLOS

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Genove in San Rema v Francijo – na Azurno obalo, nepopisno lep del Sredozemlja s slikovitimi ribiškimi vasicami, bujnim sredozemskim rastlinjem in seveda azurno modrim morjem. Zaradi vseh teh lepot sodi Azurna obala med najbolj obiskane francoske pokrajine, tukaj preživljajo svoje počitnice najslavnejše osebe z vsega sveta. Cilj našega popotovanja je Nica, prestolnica departmaja Alpes-Maritimes, največje mesto riviere in eno izmed najbolj mondenih evropskih letovišč. Mesto je že staro, saj so ga ustanovili Grki v 4. stol. pr. n. št., kasneje so prišli Rimljani … Ponaša se z mnogimi znamenitostmi! Najprej se bomo sprehodili po starem mestnem jedru z značilnim mediteranskim pridihom, videli baročno stolnico in se z dvigalom povzpeli na grajski grič, od koder je lep razgled na Angelski zaliv s pristaniščem ter predalpskim hribovjem v ozadju. Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

Zajtrk. Dopoldne se bomo zapeljali v bližnji vasici Saint-Jean-Cap-Ferrat in Beaulieu-sur-Mer ter obiskali dve nadvse imenitni palači, ki nas bosta popeljali v svet najbogatejših počitniških rezidenc na Azurni obali. Prva je vila baronice Ephrussi de Rothschild, ki so jo zgradili leta 1905 po vzoru odličnih beneških in toskanskih renesančnih palač. Bogato opremljeno vilo obdaja devet prečudovitih tematskih vrtov z ribniki, vodnjaki, vodometi, redkim rastlinjem, senčnimi potmi in cvetličnimi nasadi, ki so ob vsakem letnem času drugačni – ob našem prihodu bodo v najlepšem cvetenju! Ogled vile in vrtov. Druga pa je grška vila Kerylos, ki sodi med najbolj nenavadne znamenitosti francoske riviere. Zgradili so jo v začetku 20. stol. v obdobju, ki ga Francozi imenujejo “Belle Epoque”, in je popolna poustvaritev več kot razkošnega antičnega grškega bivališča s peristilom, pohištvom, kipi, stenskimi poslikavami in drugim okrasjem. Ustvarila sta jo arheolog in mecen Theodore Reinach ter arhitekt Emmanuel Pontremoli kot poklon grški civilizaciji. Ogledi. Popoldne vrnitev v Nico. Na vrsti bo ogled Chagallovega muzeja, ki domuje v moderni stavbi sredi mediteranskega vrta. Občudovali bomo kipe, poslikana okna, mozaike, tapiserije, grafike, predvsem pa 17 velikih platen, ki prikazujejo prizore iz Stare zaveze. Velik užitek za umetnostne sladokusce! Vrnitev v hotel. Po večerji po želji sprehod po sloviti Angleški promenadi ob morju. Nočitev.

Zajtrk. Zjutraj se bomo napotili na cvetlični trg na Cours Saleya, kjer se bomo predajali omamnim mediteranskim barvam in vonjavam ter veselemu živžavu. Kmetje iz okolice poleg cvetja prodajajo svoje pridelke, od sveže zelenjave in sadja, pa vse do sirov, rib, oljčnega olja, sivke … Nato se bomo zapeljali mimo slikovite pravoslavne ruske katedrale v Cimiez, elegantni predel mesta na hribu, kjer je bila nekoč prestolnica rimske province. Tu se nam za konec našega potovanja obeta še en pomemben umetnostni užitek: obisk Matissovega muzeja v vili sredi velikega oljčnega nasada. Matisse je dolga leta živel v Nici – priljubljenemu mestu je zapustil celotno zasebno zbirko, kasneje so se z bogatimi donacijami njegovih del pridružili tudi njegovi dediči. V muzeju so na ogled slike, kipi, risbe, grafike, keramika in tapiserije, torej celoten Matissov opus, ki obiskovalcu omogoči spoznavanje umetnikove izjemne ustvarjalne poti. Vrnitev proti domu. Vožnja mimo Genove in Benetk proti Ljubljani.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS